Caroline Wozniacki med en tennisketcher

Foto: Michael Stub ”Jeg savner ikke alt det, der foregår bag kulisserne for at nå dértil,” fortæller Caroline Wozniacki.

Wozniacki & Lee

Caroline Wozniacki: ”Det er rigtig rart ikke længere at have en karriere, jeg hele tiden bliver målt på”

Caroline Wozniacki og hendes mand, David Lee, dedikerede hele deres liv til henholdsvis tennis og basketball i verdenseliten. Men efter mange år med fuldt fokus på deres sport, har de nu begge pensioneret sig selv som topatleter – og det har budt på både udfordringer, men også nye muligheder. I et stort interview med ALT.dk åbner parret nu op om netop dét.

”Jeg har altid sagt til mig selv, at når tiden kommer, hvor der er andre ting end tennis, som jeg hellere vil bruge min tid på, så er det tid til at stoppe med at spille.”

Det kan være svært at vide, hvornår man skal stoppe noget, som man har dedikeret hele ens liv til, men Caroline Wozniacki var ikke i tvivl. Det fortæller hun ALT.dk, der har mødt den danske tennisstjerne og hendes amerikanske mand, David Lee, til en snak om livet bag kulissen, som omverden ikke normalt møder. 

Således havde Caroline Wozniacki vundet hele 30 WTA-sejre i single, hun kunne bryste sig af i en periode på hele 71 uger at have ligget nummer ét på verdens ranglisten, hun kunne skrive hele tre OL-turneringer på sit CV, og hun havde en Australian Open Grand Slam-titel i bagagen, da hun i december 2019 på sin Instagram meddelte omverden, at hun havde valgt at stoppe sin karriere efter 14 år som professionel tennisspiller. Hun var på det tidspunkt 29 år.

Hendes ægtemand, den tidligere NBA All-star-spiller David Lee, havde et år forinden valgt at stoppe sin professionelle karriere, og i den periode rejste han derfor med Wozniacki rundt i verden som support. der gik halvanden måned fra Caroline delte sit Instagramopslag, til hun også officielt stoppede karrieren i januar 2020.

I en ny dokumentarserie på Viaplay, 'Wozniacki and Lee', trailer åbner parret nu op om deres liv som tidligere professionelle atleter, men også om deres kærlighed og om at være nybagte forældre.

Læs her, hvad de fortæller om afslutningen på karrieren og starten på den nye tilværelse.

Efter du havde ”pensioneret” dig selv, David, fulgte du Caroline rundt i verden. Hvordan var det?

David: Det var fedt. Først og fremmest tog hun nogle ret fede steder hen. Hun fandt dem måske ikke så fede, som jeg gjorde, fordi hun brugte det meste af sin tid på et hotelværelse, hvor hun forberedte sig til næste kamp. Den sværeste for mig ved at ”gå på pension” var den pludselige mangel på struktur. Derfor var det ikke kun fantastisk at bruge min tid sammen med Caroline og hendes familie, men også at have den struktur tilbage. For der var automatisk grund til, at jeg skulle rejse mig fra sengen om morgenen og komme i gang, fordi jeg altid i en eller anden grad skulle følge Carolines skema. Derudover var det også rigtig dejligt ikke selv at være i centrum for opmærksomheden, men heppe på en anden, især når det er en, man respekterer så meget og elsker så højt.

Hvordan var det at have David med på den måde, Caroline?

Caroline: Han var en virkelig fantastisk støtte, og det var virkelig dejligt at have ham der. At han selv har været professionel atlet gjorde, at han forstod mig og min verden på en anden måde, end mange andre ikke gjorde. Det gav mig en ny ro. Og så fik han mig ud af hotelværelset for faktisk at udforske nogle af de byer, jeg var i, hvilket også var meget fedt.

Hvordan er det at gå fra at være professionel atlet til "pensionist"?

Caroline: Alle sportsfolk har en forskellig oplevelse af et karrierestop, men jeg føler, at min overgang til den nye hverdag har været god. Jeg elskede virkelig det, jeg lavede: at være professionel tennisspiller, det hårde arbejde, planlægningen... og strukturen var fantastisk. Men jeg nyder også virkelig at være forælder, at kunne trække vejret, tage det roligt og bruge tid sammen med Olivia. Lige nu er det en meget speciel tid i vores liv og i hendes liv. Jeg nyder at arbejde lidt her og der, men det er rigtig rart ikke længere at have en karriere, som jeg hele tiden bliver målt på. Det har været rigtig godt for mig at kunne have en mere afslappet tilgang til livet.

David: Det samme gælder for mig. Basketball var et utroligt fedt kapitel i mit liv, men det var også en af ​​de ting, som jeg ikke kunne blive ved med at dyrke på dét plan for evigt. For mig har det også været utroligt, dette nye kapitel. At blive forælder. Det har været en fantastisk oplevelse indtil videre.

Har I skulle redefinere jer selv, efter I gik ”på pension”?

Caroline: For mig har det været en stort set problemfri beslutning og proces. Jeg har haft så travlt med Olivia og et par andre ting sideløbende, at jeg ikke har haft så meget tid til at tænke over det. Lige nu føler jeg ikke et behov for at redefinere mig selv, men gør bare nogle andre ting og prioriterer anderledes, end jeg gjorde før. Jeg er meget glad for at være det sted, vi er nu – et sted med en lille smule mere ro efter så mange år i højeste gear.

David: Jeg følte faktisk mere et behov for at blive ved med at redefinere mig selv, da jeg stadigvæk spillede. Jeg var i en holdsport, hvor Caroline dyrkede en individuel sport. Jeg følte et stort behov for konstant at være tændt og ”på”, fordi jeg skulle være opmærksom på så mange detaljer og holdspillere hele tiden. Nu kan jeg virkelig bare være mig selv, og så længe jeg er der for min familie, så er det godt nok. I det daglige forsøger vi at lægge vægt på at gøre ting, vi nyder, og bruge tid sammen med hinanden og vores datter. Resten klarer sig selv.

Er der noget, der har overrasket jer ved at være ”pensioneret”?

David: Ikke rigtig, men jeg tror noget, som vi begge to har lagt mærke til, er, hvor irriterede vi før kunne blive over, hvor struktureret alting var: Du skal være her på dét tidspunkt, du skal gøre dette og øve dig på dette. Når du er ”pensioneret”, har du alverdens tid, hvor ingen fortæller dig, hvad du skal gøre. Det er ligesom op til dig selv. Det har været lidt svært, fordi vi har været så vant til den anden livsstil. Nu hvor vi har friheden til at træffe vores egne beslutninger, har vi fundet ud af, , at vi faktisk nyder at have en lidt mere struktureret tidsplan – og den struktur har vi fået tilbage, efter vi blevet forældre, hvilket er virkelig dejligt.

Er der noget, som I savner ved at være professionelle atleter?

Caroline: Det er en helt speciel og fantastisk følelse at spille en rigtig vigtig kamp eller ​at vinde efter en lang, benhård duel. Den følelse kan jeg godt savne, men jeg savner ikke alt det, der foregår bag kulisserne for at nå dertil. Jeg vil altid elske den sport, som jeg har spillet i så mange år, men der kommer også en tid, hvor man nyder den fra et andet perspektiv, og det er der, jeg er nu.

Caroline, du fortæller i dokumentaren om at gå fra at ”være tennisspilleren” til at ”være mor, kone, ven”. Hvordan har den overgang været?

Caroline: Jeg vil altid være ”tennisspilleren” i en eller anden henseende, men det er rart virkelig at have tid med min familie, min mand, mine venner og min datter. At kunne nyde den del af livet. Meget få mennesker i verden har muligheden for at tage en dyb indånding og virkelig tilbringe kvalitetstid med familien i så lang tid, som jeg har nu, så jeg prøver virkelig bare at nyde hvert øjeblik.

David: Jeg tager nogle gange mig selv i at tænke mig tilbage i basketball og det høje gear, jeg altid var i dengang – men så tænker jeg, nej, jeg burde ikke skulle nå alle de ting i dag. Jeg behøver ikke længere hele tiden tænke på, hvordan og hvornår jeg skal nå mit næste mål. I stedet skal jeg nyde at have en hel formiddag, hvor jeg går derhjemme, får en god kop kaffe og sidder med Olivia. Det er nok i sig selv. Så der har været en del nytænkning af vores dagligdag og vores tidsplan. Det har været en proces, og det vil det nok altid være, men det har været en meget fed forandring og er meget anderledes for os begge.

Hvad har I lavet mellem jeres karrierestop og Oliva?

Caroline: Vi har besteget Kilimanjaro og arbejdede lidt her og der… og så har vi været i Covid-lockdown, ligesom alle andre.

David: Det egentlige svar er nok: "Ikke så meget, som vi ville have ønsket", fordi vi har været i lockdown. Vi nyder begge at rejse, men det har ikke været muligt, så vi har i stedet lagt vægt på, hvad vi begge gerne vil, som var muligt ”hjemmefra”. Caroline kommer til at kommentere noget tennis, og jeg har nogle investeringer, som jeg bruger min tid på – og så elsker vi at spille golf.

Hvordan ser fremtiden ud?

Caroline: Det er et godt spørgsmål – jeg ved det ærligt ikke. Jeg tager det måned for måned. Ingen kunne have fortalt os, at vi ville blive låst inde i halvandet år og ikke kunne at forlade vores hus. Vi er stadig ved at finde vores vej ud igen. Men det er vel det, der er den spændende del. Forhåbentlig kommer vi til at lave nogle spændende ting sammen og udforske verden.

David: ​​Covid og lowkdown har lært os begge, at vi kan prøve at planlægge så meget, vi vil, men intet er garanteret. Så nu fortsætter vi bare med at gøre det, vi nyder, og være så gode forældre, som vi overhovedet kan være, samtidig med at vi også bruger masser af tid med vores venner og familie. Det er nok for os på nuværende tidspunkt, og så må vi se, hvor fremtiden bringer os hen.

Caroline Wozniacki

  • Født i Odense og opvokset i Bellinge og Farum.
  • Tidligere professionel tennisspiller, der har ligget nummer ét placering på verdensranglisten i hele 71 uger, har vundet hele 30 WTA-sejre i single samt en enkelt Australian Open. Hun har derudover deltaget ved OL tre gange.
  • Gift med tidligere basketballspiller David Lee med hvem hun fik datteren Olivia i sommeren 2021.
  • Blev diagnosticeret med leddegigt i oktober 2018.

David Lee

  • Født og opvokset i St. Louis, Missouri, USA.
  • Tidligere professionel NBA All Star.
  • Gift med tidligere professionel tennisspiller Caroline Wozniacki med hvem han fik datteren Oliva i sommeren 2021.
Se, hvad vi ellers skriver om: Karriere, Kendte, Kvinder du skal kende, Interview og Serier

610x200_woordy_knap2.jpeg