Cecilie Hother

Foto: Per Arnesen Bag om Tv-vært Cecilie Hother.

Cecilie Hother om PCO og karriere

Cecilie Hother: "Min største hemmelighed er ikke en hemmelighed længere"

Tv-vært Cecilie Hother om ikke længere at overnatte i lufthavne, om at være glad for sin alder og om at nyde hver oplevelse, livet byder hende.

Hvilken rejse vil du aldrig tage på igen?
– Jeg elsker, elsker at rejse. Det er min hobby, min passion, og der jeg føler, jeg lever allermest. Min leveregel er, at jeg gerne vil se et nyt land hvert år. Der er ikke steder, jeg ikke vil rejse hen igen, men nærmere ting, jeg ikke vil gøre igen. Da jeg var yngre, kunne jeg godt overnatte i en lufthavn, hvis jeg mellemlandede, og jeg blaffede også rigtig meget, men det kommer jeg ikke til at gøre igen.

Hvilken mand har gjort størst indtryk på dig?
– Qua mit arbejde har jeg mødt mange spændende og inspirerende mænd blandt andet Anthony Robbins, men familiært er det min far eller min forlovede. Min far har givet mig et sundt værdisæt og har i mange år været en klippe for mig. Og en af de ting, jeg beundrer min forlovede mest for, er, at han kan blive ved med at udvikle sig og vise nye facetter. Det motiverer mig til også at blive ved med at udvikle mig gennem hele livet.

LÆS OGSÅ: Nicolaj Kopernikus om ligestilling: ”Det kræver kræfter, hvis vi vil vende det lort, vi har fået opbygget”

Hvad er det bedste ved din alder?
– Alt! Jeg er utrolig glad for min alder, men jeg skal dog acceptere, at der er ting, jeg ikke kan mere. Jeg bliver ikke Danmarks hurtigste på 100 meter, jeg kommer heller ikke til at være en ny sportsstjerne. Fysikken er ikke, hvad den har været, men der er kommet en større ro. I 20'erne var der så mange ting, jeg skulle nå, men sådan har jeg det ikke mere. Nu tillader jeg mig selv bare at sætte mig tilbage og nyde.

Hvad er din største hjertesorg?
– Uh, den er svær... Men det gør ondt på mig, når jeg ikke kan lægge min datter i seng på grund af skiftende arbejdstider. Jeg elsker det øjeblik, når hun lægger sig ind til mig og er ved at falde i søvn. Men jeg elsker mit arbejde og føler mig meget privilegeret, så det skal ikke lyde, som om jeg er bitter over det. Jeg har til gengæld dage, hvor jeg har fri og kan være sammen med hende hele dagen.

Hvad antager folk fejlagtigt om dig?
– At jeg altid er glad. Mange siger ofte til mig: "Du er altid så glad, Cecilie", men det er jeg ikke. Jeg er glad og smilende og prøver at prioritere at se på det positive i livet, for vi har kun et liv. Jeg synes, at livet er en ret stor gave, men der er så mange andre facetter også.

LÆS OGSÅ: Annette Heick: Jeg misunder mænd for at have denne evne

Jeg kunne aldrig finde på, at...
– I don't know! Jeg er så nysgerrig, så der er meget få ting, jeg ikke kunne finde på. For eksempel er jeg hunderæd for slanger, men da jeg fik udfordringen om at holde en kæmpe pytonslange, sagde jeg ja. Inden i mig bor der en stemme, der minder mig om, at jeg kun har et liv. Også når der sker noget ubehageligt, tænker jeg, at det sker, fordi jeg skal lære noget af det. Der er ikke noget, der er spildt. Jeg prøver altid at tage noget med mig og fortære livet så råt, som jeg kan, fordi livet er en stor gave. Vi ved jo ikke, om vi får lov til at komme igen, så hvorfor ikke give den maks. gas?

Hvad er din største hemmelighed?
– Min største hemmelighed er ikke en hemmelighed længere. For det var, da jeg offentliggjorde, at jeg lider af PCO. Det havde jeg holdt hemmeligt i mange år. Jeg er voldsomt stolt over at have været med til at bryde et tabu og gøre andre kvinders liv lettere.

Hvilket talent ville du ønske du havde?
– Jeg har altid godt kunnet tænke mig at spille på et instrument. Mine forældre sendte mig til klaver, trommer, blokfløjte, tværfløjte... men intet hang ved, og det er jeg sindssygt ked af i dag.

Cecilie Hother

  • 39 år.
  • Tv-vært.
  • Forlovet og har en datter.
  • Aktuel i anden sæson af TV 2 Fri-programmet "En have i gave".
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Sygdom og Karriere

610x200_woordy_knap2.jpeg