Østers
SPONSORERET indhold

Skøn forret til nytår: gratinerede østers

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Champagne og gratinerede østers er en delikat begyndelse på årets sidste aften.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
28. dec. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
6

Ingredienser

12 østers – gerne fra Limfjorden
1 spsk smør
1 spsk hvedemel
1 dl mælk
2 spsk piskefløde
½ tsk groft salt
hvid peber
1 stor håndfuld frisk estragon
champagne
75 g revet gruyere
2 spsk grov rasp.

Sådan laver du østers

1. Smelt smørret i en lille gryde. Steg melet heri i et halvt minut og pisk så mælken i. Det skal tykne til en tyk bechamel. Kom fløde i, smelt osten ud i og smag til med salt og hvid peber. Lad saucen køle af og kom hakket estragon i.

LÆS OGSÅ: Nytår: Sådan kreerer du en perfekt, børnevenlig nytårsmenu med krudt i

2. Åben østersene. Kassér overskallerne og hæld et par dråber champagne ved hver østers. Top med en skefuld sauce og drys med lidt rasp. Lad østerserne stå på køl i et fad til gæsterne kommer.

3. Lige inden dronningens tale, sætter du østersene ind under ovnens grill i ca. 4 min. Hold øje med dem – de skal blive gyldne i toppen, men østersen skal stadig være halvrå.

Servér med champagne. 

LÆS OGSÅ: Nytårsmenu: Sådan laver du den perfekte nytårsmenu

LÆS OGSÅ: Nytårsmenu: Få de bedste opskrifter til nytårsaften

LÆS OGSÅ: Nytårsbrunch: 7 lækre opskrifter