Chris MacDonald kom først på ret køl som 18-årig.

Foto: Les Kaner Chris MacDonald kom først på ret køl som 18-årig.

Chris MacDonald: Jeg bankede bajere ned

Som 16-årig var Danmarks sundhedsguru nr. 1, Chris MacDonald del af en lille, hård kerne – the bad guys – som for længst har stiftet bekendtskab med både øl og hash. Først som 18-årig udvekslingsstudent i Portugal vendte det for ham.

– Jeg havde presset mig selv mentalt helt ned til bunden af bunden. Jeg var, som I siger, "lige til at lukke op og skide i". Fysisk var jeg konstant syg og havde det ikke særlig godt, medmindre jeg bankede nogle bajere ned inden kl. 12. Jeg havde absolut ingen problemer med at drikke alene. Jeg var simpelthen kørt derud, hvor min tilstand alene var motivation nok til at få det bedre, siger Chris MacDonald.

Så Chris gravede et par løbesko frem, som endnu ikke var taget i brug. Løbeturen gik mindre godt. Men bagefter kunne han mærke, at der skete noget positivt. Og den løbetur blev bogstaveligt talt de første skridt mod en anden og sundere tilværelse, som han siden har haft et fast greb om.

Siden har han ikke rørt alkohol, han har spist sundt – i perioder 100 pct. vegetarisk – og optimeret sin fysik og mentale tilstand i så høj grad, at han i 2005 var i stand til at gennemføre verdens hårdeste cykelløb, "Race Across America" – og endte på en imponerende andenplads.


"Børn er det ultimative ansvar."

Privat bor han med sin kæreste på Islands Brygge i København, og hun er en vigtig kilde til social og psykologisk næring for Chris MacDonald, også selvom parret ikke skilter med deres kærlighed på de røde løbere. Børn er det ikke blevet til. Endnu.

– Jeg er meget åben for det. Det ville da være dejligt, men det har været helt bevidst, at der ikke er kommet nogen. Jeg er helt klart en sen starter og bare virkelig opdraget ud fra tanken om, at børn er det ultimative ansvar. Jeg ved, hvor meget det betyder at have nogle forældre, der har tjek på det. Men nu er jeg klar til at påtage mig det ansvar.

LÆS HELE INTERVIEWET MED CHRIS MACDONALD I DENNE UGES ALT FOR DAMERNE NR. 52/2013

Chris MacDonald

Chris MacDonald, 40.

Opvokset i Seattle. Har boet i Danmark de seneste 14 år.

Uddannet cand. scient. i human fysiologi ved Københavns Universitet. Fast klummeskribent på BT. Har flere gange optrådt på tv – bl.a. med "Chris på Chokoladefabrikken", "By på skrump" og senest "U-turn" på DR1.

Forfatter til selvbiografien "Du er ikke alene", som tager udgangspunkt i den sidste tid med faren, som døde af kræft i 2010.

Bor i København med sin kæreste.

Læs mere på Chrismacdonald.dk

I de næste to uger vil Chris MacDonald være din personlige guide til et liv i bedre balance. Her kan du nemlig høste hans guldkorn i to guidebøger udviklet i samarbejde med ALT for damerne.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview