Christopher Læssø

Foto: Klavs Bo Christensen/Her og Nu Skuespiller Christopher Læssø om sin datter og egen opvækst.

Christopher Læssø: "Jeg fik nok min datter, før jeg var klar"

Skuespiller og tv-vært Christopher Læssø om at lære sin storebror at kende som teenager, om sit næsten altid gode humør og om at blive far, før han var helt klar.

Hvilket træk holder du mest af hos dig selv?

– Mit gode humør. Jeg er næsten altid i godt humør, og der skal ret meget til for, at jeg ikke er det.

Hvad er dit mest irriterende karaktertræk?

– At jeg er doven. I sidste ende er det dovenskaben, der slukker min glæde, fordi jeg får udskudt tingene i for lang tid.

Hvilken musik lyttede du til, da du var 13?

– Det var sindssygt meget Tupac og dansk rap. Det er stadig noget, jeg hører, men nu er det blevet blandet op med meget andet. Men hiphop blev ligesom min introduktion til musik- og fankultur.

Hvilken anden mand har gjort størst indtryk på dig og hvordan?

– Jeg er vokset op som enebarn kun sammen med min mor. Derfor er det nok min storebror, der har gjort størst indtryk på mig. Vi lærte hinanden at kende, da jeg var 17 år. Det er mærkeligt, for vi er familie, men så alligevel ikke helt, fordi vi ikke er vokset op sammen. Vi har truffet en voksen beslutning om at være brødre, og om at vi vil se hinanden, og det har krævet en del arbejde at nå dertil. Men nu har vi et godt forhold.

LÆS OGSÅ: Simon Sears fra Herrens Veje: "Jeg bliver ikke en bedre skuespiller af ikke at fejle lidt en gang imellem"

Hvornår har du nydt dit arbejde mest?

– Jeg nyder altid mit arbejde, når jeg er i gang med det. Når jeg laver tv, nyder jeg allermest, når vi er i gang med at sende. I teateret, synes jeg, at det er sjovest, når vi er i prøveforløb, for der kan man udvikle sig og komme med nye ideer, og hvis jeg laver film, er det sjovest, når vi optager.

Hvad er det vigtigste, du har lært af at være far?

– Jeg fik nok min datter, før jeg var klar. Hendes mor og jeg gik fra hinanden, da hun var otte måneder. Jeg gik på skuespillerskolen og havde ingenting. Jeg var faktisk hjemløs i en periode. Så at have et barn og skulle skabe plads i mit rodede liv gjorde, at alt i mit voksne liv har været styret af, at jeg ville skabe et hjem for min datter.

Hvordan tror du, at andre ser dig?

– Jeg har en tommelfingerregel om, at jeg ikke beskæftiger mig med det. I teenageårene reflekterede jeg meget over, hvad andre folk tænkte om mig, og der kunne jeg mærke, at jeg mistede mit kompas i forhold til, hvad jeg gerne ville være for mig selv.

LÆS OGSÅ: Sebastian Jessen: "Det overgår alt at skabe et liv med den, man elsker"

Hvilket talent ville du ønske, at du havde?

– Et større økonomisk talent. Jeg er virkelig dårlig til penge og til at forstå tal, så det ville jeg gerne være bedre til.

Hvad kan få dig til at græde?

– Det er lidt patetisk, men jeg græder altid af glæde, når jeg har min datter. Hun er 8 år nu, men jeg kan godt komme til at knibe en lille tåre, når hun er lagt i seng om aftenen. For hendes opvækst er meget anderledes end min. Vi var til skole-hjem-samtale forleden, og jeg måtte sidde og holde
tårerne tilbage, fordi lærerne roste hende så meget. Jeg døjede som barn med, at jeg syntes, skolen var dødens pølse, men på trods af det har jeg kreeret det her lille menneske, som
synes, det er fedt, og som er fri for alt det lort, jeg har skullet gå igennem.

Hvis du skulle flytte til et andet land end Danmark, hvor ville du så flytte hen?

– Sverige tror jeg. Jeg boede i en periode i Stockholm, da jeg var i gang med optagelserne til en film, og der er bare en anden puls. Men så er det også tæt på, og jeg er typen, der hurtigt savner mine venner
og mit nærmiljø. Så jeg har det egentlig ret godt med at bo i Danmark.

Hvad er den største ros, du har fået?

– Jeg blev sgu lidt rørt, da min mor sagde til mig, at hun syntes, jeg var en god far.

Hvem er Christopher Læssø?

  • Christopher Læssø, født 1985.
  • Tv-vært og skuespiller, og aktuel i teaterforestillingen ”Mød mig på Cassiopeia”.
  • Far til Olivia på 8 år fra et tidligere forhold.
  • Har en kæreste.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Karriere, Far og Film