Christopher Læssø
SPONSORERET indhold

Christopher Læssø: "Det er klart den begivenhed, som har ændret mit liv mest"

Skuespiller og tv-vært Christopher Læssø om kvinder, om sit liv som far, og om at lide af et heftigt Peter Pan-syndrom.

Af: Emilie Dreyer Kampmann Foto: Hein Photography
15. jun. 2020 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?

– Jeg føler, at det bedste ved den alder, jeg har nu, er, at det er lettere at navigere rundt i livet. Jeg har en del erfaring, som jeg kan trække på, og samtidig er min nysgerrighed og min livsglæde intakt. 

Hvad skal en kvinde gøre for at gøre indtryk på dig?

– Hun skal bare være sig selv, med alt hvad det indebærer. Punktum!

Hvilken beslutning har du fortrudt?

– Hmm ... jeg fortryder som sådan ikke nogen beslutninger i mit liv. Man kan sige, at man kan fortryde noget kortsigtet, men når tiden går, så viser det sig oftest, at det er de dårlige beslutninger, som er de mest lærerige. 

LÆS OGSÅ: Carsten Bjørnlund: Jeg ville gerne have fået dette råd, da jeg var yngre

Hvilken begivenhed har ændret dit liv?

– At blive far er klart den begivenhed, som har ændret mit liv mest. Det er så vildt at gå fra hokus-pokus-Christopher-i-fokus til at knokle røven ud af bukserne for at indrette et børneværelse. At se min datter vokse op, træffe sine egne beslutninger, have sit helt eget temperament og have sin helt egen smag er så vanvittigt givende. Som nybagt far følte jeg mig som et underholdningsredskab, når moren ikke lige var der. Men jo ældre min datter er blevet, jo mere er jeg kommet på banen. At se min datter vokse op er faktisk det eneste, jeg behøver i mit liv.

Hvad er det mest mærkelige, en kvinde har sagt til dig?

– At jeg ligner en delfin, ha ha! Det var på en cocktailbar, og vi flirtede lidt, da hun sagde, at jeg mindede hende om et dyr. Jeg tænkte straks, at jeg måske mindede om en løve eller et andet sejt og eksotisk dyr, men så sagde hun: ”En delfin ...” En fucking delfin?! Jeg knækkede af grin. Hun begrundede det efterfølgende med, at jeg virkede legesyg, hvilket jeg egentlig godt kan se. Det var en mærkelig, men sand, kommentar.

Hvad er du mest stolt af?

– Min datter. 

Hvornår vidste du, at du var blevet voksen?

– Jeg føler mig ikke helt voksen endnu. Jeg lider af et heftigt Peter Pan-syndrom. På et tidspunkt besluttede jeg mig for at ændre tøjstil og smide alle sneakers ud, så jeg fremstod mere moden. Men efter et stykke tid kom jeg til den erkendelse, at det faktisk er håbløst umodent at ændre sin tøjstil for at virke alderssvarende. Nu har jeg accepteret, at jeg har en ung energi og valgt at værne om den i stedet for at bekæmpe den. Hvilket vel egentlig er en moden beslutning. 

LÆS OGSÅ: Christian Degn: "Jeg vil gerne vide, hvor dejlig hun er – hende, der forhåbentlig er derude et sted"

Hvad er den største skandale i nyere dansk tid?

– Der er vel mange skandaler i nyere dansk tid. Men noget, der går mig på, er at opleve at unge mennesker, som føler sig misforstået med hensyn til kultur og identitet, griber til vold. Det begyndte, da jeg var ung, og det er eskaleret siden da. Dét er en stor skandale i mine øjne. 

Hvis du var en filmkarakter, hvilken ville du så være? Og hvorfor?

– Uh, der er så mange fede filmkarakterer, og jeg drømmer om mange, men lige for tiden må det være Thomas Shelby spillet af Cillian Murphy i ”Peaky Blinders”. Ham har jeg et kæmpe man crush på, ha ha. Han er indbegrebet af cool og behersker den enormt svære balance at bære et stoneface og samtidig have et indre liv i rollen. Og så kører han sindssygt god stil!

Hvad bør enhver kvinde vide om mænd?

– At vi gør alt for jer.

Hvornår giver livet mest mening for dig?

– Livet giver mest mening, når det bliver levet. Med alt hvad det indebærer. Slut.

Anbefalet til dig