Berlin: Det skal du se

Berlin: Det skal du se

Cityguide: Det skal du se i Berlin

Gå på opdagelse i Europas historie, drik øl med byens kunstnere og spis dig mæt i mormormad. Berlin er for livsnydere og tilbagelænede typer. Få herfem tip frafem kvinder, der elsker Berlin.

GÅ UD
Lise Harlev, kunstner bosiddende i Berlin, er stamgæst på:
– Alt Berlin. En knejpe i den gamle stil, som jeg bliver ved med at vende tilbage til. Den er lille, mørk og fuld af atmosfære – i kontrast til den ellers ret polerede del af Mitte, hvor baren ligger. Og så serverer de min yndlingsøl, Andechser – og en enkelt pølse, hvis man bliver sulten.

Münzstrasse 23, Berlin-Mitte.

SPIS
Helle Høgsbro Krag, designer og ejer af Cremedelacremealaedgar.dk, elsker:
–Meierei, som er min yndlingsrestaurant i hele verden. Her serverer de specialiteter fra Alpelandene a la sønderjydsk kogekone. De lukker allerede kl. 20, så hvis man skal nå både morgenmad, frokost og aftensmad der, skal man starte tidligt. Det har jeg selvfølgelig prøvet!
Meierei.net, Kollwitzstrasse 42.

BO
Trine Vestergaard, strikdesigner, drømmer sødt:
– I mit yndlingskvarter, Friedrichshain på Michelberger Hotel, som er en mellemting mellem et luksushostel og et helt almindeligt hotel. Indretningen er helt utrolig kreativ, og jeg elsker den store morgenmadssal, hvor der hænger massevis af gamle krystalkupler fra gamle badeværelser i Østberlin. Og så er morgenmaden den bedste, jeg nogensinde har fået på et hotel.

Michelbergerhotel.com, Warschauer Straße 39/40.
Værelser fra cirka 600 kr.

Læs også: Se cityguiden til Paris

OPLEV
Nikolina Olsen-Rule, modeskribent og PR- og kommunikationsrådgiver, besøger:
– Holocaust Memorial, som er både særdeles kendt og besøgt, men alligevel et meget personligt og intimt rum at gå på opdagelse i. Det lyder måske underligt, men fordi arkitekt Eisenmans monument ”Denkmal” giver dig fornemmelsen af at blive væk og forsvinde fra de omgivelser, du kender – og ind i cementmassen – gør de 2700 cementblokke, spredt som små enkelte monumenter på 19.000 m2 et helt særligt indtryk.


Holocaust-mahnmal.de, Cora-Berliner-Straße 1.

SHOP
Astrid Fauerby, sminkør, henter forsyninger i:
– Jack‘s Beauty Department nær Kollwitzplatz i det skønne Prenzlauerberg kvarter. En charmerende butik, der både sælger skønne kosmetikprodukter og tilbyder behandlinger og makeupkurser. I butikken fører de mærker som Pure by Carlo di Roma, Cosmetic a la Carte, Mud og Face Boutique.
Jacks-beautydepartment.com, Sredzkistrasse 54.


Læs også: Hold ferie i München: 5 tip

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og Berlin