Daimi gift

Foto: Claus Boesen Daimi og Cliff Gentle mødte hinanden i 1962.

Daimi afgav et særligt løfte til sin nu afdøde mand: ”Jeg kan først tale om det nu”

Hun har levet et liv i mediernes søgelys, men der var en særlig del af privatlivet, som offentligheden aldrig hørte om. Det afslører den folkekære sanger og skuespiller Daimi i et stort interview i ugens Hendes Verden.

Det er få danskere forundt at blive (gen-)kendt alene på deres fornavn – men én af dem er sanger og skuespiller Daimi.

Hun blev allerede som helt ung berømt herhjemme for sine populære optrædener i film, på teatret og i Cirkusrevyen, hvor hun spillede sammen med navne som Dirch Passer og Preben Kaas.

Men trods de mange år i mediernes søgelys er der dele af den i dag 77-årige Daimis liv, som hun ikke udtalte sig om. Nemlig de dele, som omfattede hendes ægtemand Cliff Gentle.

”Cliff og jeg havde også vores kriser – er du da rigtig klog. Det var værst i begyndelsen af ægteskabet. Vi lovede hinanden at holde dem fra offentligheden, så jeg kan først tale om det nu. Men det gjorde det nemmere at holde det inden for hjemmets fire vægge,” siger hun til Hendes Verden i et stort interview i denne uge.

Daimi mødte Cliff i 1962, hvor han boede i England. De levede i en del år både i kort tid sammen og i to forskellige lande, men i 1971 kom han tilbage til Danmark, og da de var sidst i 20’erne, giftede parret sig.

”Det var ligesom at vinde den store gevinst i lotteriet at finde en mand at vokse og blive gammel med. Når man kommer igennem de kriser, som ingen kan undgå, så finder man noget på den anden side, som er ret utroligt; en genopblomstring af noget, som man troede ikke var der mere.”

En af de ting, som hun måtte kæmpe med, var blandt andet en yderst sexistisk kultur i datidens teatermiljø.

”Jeg oplevede det selv”

Daimi havde op gennem 1960’erne masser af roller på ABC Teatret, hun medvirkede i fem sæsoner i Cirkusrevyen, og hun turnerede med Preben Kaas’ husorkester.

Hun beskriver det som en ”mandeverden”, hvor der var mange mænd, der troede, de kunne tillade sig alt.

”Dengang havde teaterdirektørerne det, vi kaldte en prolongationssofa på deres kontor. Det var der, de kvindelige skuespillere fik forlænget deres kontrakt. Når nogen havde været på prolongationssofaen, stod vi uden for og sagde, at hendes hår krøllede så sjovt i nakken. Vi var grove, men det var faktisk ret alvorligt. Det var jo chikane, og mændene tog ikke hensyn til, at man var gift. Jeg oplevede det også selv, selv om jeg ikke var typen, som mændene kastede sig over,” fortæller hun til ugebladet.

Vigtigt for godt ægteskab

En anden ting, som påvirkede privatlivet, var presset fra scenelivet, når Daimi gik og ventede på, at en forestilling skulle vises for første gang.

Men parret fandt sammen en løsning, som hun i dag mener, at mange ægtepar kunne have godt af, hvis man ønsker et langt liv sammen.

”Min mand forstod godt, at jeg havde det svært med showbiz, for der kunne godt være en hel uge op til en premiere, hvor jeg var umulig at være i stue med. Efter premieren var trykket lettet, men for mig føltes det som en eksamen hver gang. Så han købte et 150 kvadratmeter stort gammelt værksted, hvor han gik og rodede med gamle biler og køleskabe. Alle ægtepar burde have et sted, hvor den ene kan gå hen,” understreger den folkekære skuespiller.

Læs mere om Daimi i ugens Hendes Verden, hvor hun fortæller om sin opvækst, hvorfor hun aldrig selv at fik børn, om at blive ”plejeforældre” til en lille dreng ved et tilfælde – og om livet under corona.

Hendes Verden er i butikkerne fra mandag 23. august

Daimi Gentle, sanger og skuespiller

  • Født 1. januar 1944 i København.
  • Har udgivet et hav af plader og været en fast del af ensemblet på både ABC Teatret og Cirkusrevyen. I dag optræder hun stadig lidt med kvindeorkesteret 14 Red Ladies, ligesom hun indimellem synger jazz i blandt andet Louisiana Jazz Band.
  • Bor i Søborg og er enke efter guitaristen Cliff Gentle, som døde i 2014.

Daimi og Cliff Gentle.jpgDaimi Gentle og manden Cliff Gentle tilbage i 2012. (Foto: Peter Hauerbach/Her & Nu)

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte, Kærlighed og Musik