Daisy Løvendahl Parterapeut Kink

Foto: Les Kaner "Han gik helt kold på mit initiativ og kaldte det "sygt"."

"Jeg fik vores datter passet, købte noget legetøj og arrangerede en aften på hotel, men det var forfærdeligt"

Hvad gør man, hvis man elsker sin partner, men dybest set ikke føler sig tro mod sig selv? Mød en kvinde, der elsker sin mand, men ser sig selv som kinky, selv om hun har valgt kun at dyrke almindelig sex. Men nu trænger hendes hemmelige længsler sig på. Hun kommer med dette spørgsmål: Kan jeg vælge min seksualitet fra? Og hvis ikke – hvad gør jeg så med den?

Julie sætter sig overfor mig, læner sig frem i sofaen og fortæller:

– Jeg elsker Michael af hele mit hjerte. Jeg elsker ham, pigerne og vores liv sammen, men jeg har altid opfattet mig selv som kinky. Jeg kan sagtens have almindeligt sex og få orgasme, men jeg er ikke helt oppe at ringe indeni. I de første år med Michael accepterede jeg det bare, men nu... er det som om en kæmpe bølge indeni mig ikke længere kan holdes tilbage.

LÆS OGSÅ: Gemmer du skamfuldt dit sexlegetøj væk i en skuffe?

Jeg bliver nysgerrig på, hvordan hun har talt med Michael om sin seksualitet, så jeg spørger hende. Hun fortæller:

– Da vi havde fået vores ældste datter, havde jeg virkeligt brug for, at vi fik god sex, og jeg troede, at Michael måske også havde en kinky side i sig og længtes efter mere end det, vi gør. Som er fint, men det er ret meget en fast opskrift, som lyder sådan her: Kysse. Han rør ved mine bryster. Jeg rør hans pik. Han rør min fisse. Vi boller. Vi kommer... Så jeg fik vores datter passet, købte noget legetøj og arrangerede en aften på hotel, men det var forfærdeligt!

Julie holder en pause, inden hun fortsætter:

– Han gik helt kold på mit initiativ, og kaldte det "sygt". Så vi har faktisk ikke talt om det siden. Jeg har prøvet at acceptere, at den del af mit liv ikke kan findes, for han synes, min kink er forkert. Men jeg kan ikke være en anden, end jeg er, og det truer med at drive mig ud steder, hvor jeg ikke vil hen.

Kink og "almindelig" sex

Ordet "kink" betegner en række seksuelle praksisser, der inkluderer powerplay, dominans, underkastelse, suspension, brug af legetøj og mange andre erotiske udtryk, der går ud over, hvad mange betegner som almindelig sex.

Definitionen af hvad der er "normalt", forandrer sig konstant. Der skete for eksempel en opblomstring af salg af erotisk legetøj med et BDSM-udtryk efter bøgerne og filmene Fifty Shades of Grey kom frem. Derfor er definitionen af, hvad der er "kink", og hvad der er "normalt", hele tiden i udvikling.

Bogtrilogien Fifty Shades of Grey er solgt i over 100 mio. eksemplarer verden over og oversat til 52 sprog.

Pas på med for hurtige konklusioner

Mens jeg lytter til Julie, tænker jeg på alle de mennesker, der lyver om deres seksualitet. Som chatter med fremmede, er utro eller ser porno i hemmelighed. Når vi skammer os over vores seksualitet, bliver den nogle gange til skjulte handlinger. Derfor er det ofte bedre at få kastet lys over alle aspekter af os selv og give mere af os plads.

Derfor vælger jeg at åbne for, at Michael bliver inddraget i Julies længsler. For selvom hun har en oplevelse af, at han afviste hende, er det jo ikke det samme, som at han aldrig ville kunne inkludere den del af hende. Derfor beder jeg hende tage ham med i parterapi.

Da Michael og Julie sidder over for mig, holder de hinanden i hånden. Jeg støtter Julie i at skabe en god kontakt til ham, og hun fortæller om den oplevelse dengang på hotellet, hvor hun følte sig så forkert, fordi hun åbnede for sin kinky side. Michael lytter intenst og siger så:

– Jeg tror faktisk aldrig, at jeg har forstået, hvad det handlede om. Jeg husker bare, at du pludseligt havde en masse legetøj og meget specifikke ideer til, hvad du ville have – og at det hele endte i et stort skænderi.

LÆS OGSÅ: Småbørnsmor spørger: Hvordan får jeg mere lyst til sex?

Der er stille lidt, og jeg hjælper Michael til at få sat flere følelser på sin oplevelse:

– Jeg følte mig så dum. Som en dum mand, der troede, du kunne lide det samme som mig, og da du åbnede for alt det andet, følte jeg mig utilstrækkelig. Derfor blev jeg vred.

Julie rækker ud efter Michael, og han trækker hende ind til sig. Jeg kan se kærligheden mellem dem, så jeg taler med dem om, at lyst og kærlighed ikke er det samme. At man sagtens kan have forskellig seksualitet og stadig dyb kærlighed til hinanden. Michael siger:

– Jeg vil gerne eksperimentere mere med dig. Jeg har bare brug for at mærke, at du stadig elsker mig. Også selvom jeg ikke er erfaren med det, som du kan lide.

Julie bliver rørt, og det gør jeg faktisk også.

Om Daisy Løvendahl

Daisy fakta.jpgPersonlig rådgiver, parterapeut, forfatter og har en kandidatgrad i filosofi og kommunikation samt uddannelse som coach, klinisk sexolog og parterapeut.

Hun har stor erfaring med at guide sine klienter gennem det moderne livs udfordringer, så der er plads til både kærlighed, familie og karriere.

Læs mere på DaisyLovendahl.dk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Parforhold og Sex