Spis sammen med nogle - nyt initiativ Mod Ensomhed

Spis sammen med nogle - nyt initiativ Mod Ensomhed

I Danmark er ensomhed et stigende problem, hvilket Folkebevægelsen Mod Ensomhed har tænkt sig at gøre noget ved.

 I videoen her i artiklen kan du se mere til initiativet Danmark Spiser Sammen, som har til formål at få danskere til at mødes med nogle, vi ellers ikke ville mødes med.

Der er over 500 måltider over hele Danmark arrangeret af virksomheder, privatpersoner, Folkebevægelsens Medlemsorganisationer og øvrige organisationer som f.eks. skoler.

Videoen her sætter fokus på hvordan vi Danskere er ’gode’ til at være tilbageholdende, måske blandt de bedste i verden, og hvilken effekt det har på en masse mennesker.

 

Takket være Folkebevægelsen Mod Ensomhed, er det gjort utrolig nemt at hjælpe til. Her kan man melde sig som vært, eller man kan melde sig som gæst. Det er også muligt at downloade navneskilte, bordkort, invitationer, samtalekort, flyers, postkort . 


Vision – Danmark spiser sammen
Flere end 210.000 mennesker føler sig ofte ensomme. Folkebevægelsen mod Ensomheds vision er at halvere antallet inden udgangen af 2020. Over 60 organisationer arbejder sammen om denne vision, og en del af indsatsen er den store landsdækkende begivenhed ”Danmark spiser sammen” som løber af stablen første gang i uge 17 2016.

Mennesker skal bringes sammen
Kernen er, at måltider og fællesspisning skaber fællesskaber, som bringer mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Målet er også, at vi alle skal blive bedre til at invitere andre indenfor – men også til at selv at sige ja tak til invitationer til at deltage i nye fællesskaber. Folkebevægelsen vil ud i hver en krog af Danmark, land som by, og op på hver eneste etage, høj som lav – og i alle samfundslag.

Det sker der rundt omkring i landet i uge 17 
Fem store fællesspisninger i fem danske byer samt et væld af måltidsfællesskaber arrangeret af organisationer, foreninger, skoler, kommuner, virksomheder og privatpersoner skal bringe mennesker, der ikke normalt mødes, sammen i den sidste uge af april.

Eventugen er kun startskuddet, fordi ”Danmark spiser sammen” skal strække sig over hele året, så man som enkeltperson bliver hjulpet på vej til, hvordan man inviterer naboen, den fremmede, forældregruppen, fodboldklubben m.fl. til et måltid mad. Formålet er at få os alle til at kigge op og række ud. Og at få de mange initiativer til at vokse og sprede sig.

Tjek danmarkspisersammen.dk for at få et geografisk overblik over måltider i nærheden af dig.

Mad-stafet
Uge 17 er ikke en enkeltstående begivenhed, men en igangsættende event som skal brede ideen om måltidsfællesskabet længere ud. Hvert måltid, som Folkebevægelsen mod Ensomhed er med til at arrangere, vil sende mad-stafetten videre, så Danmark fortsætter med at spise sammen også efter den sidste uge i april.

Se, hvad vi ellers skriver om: Samfund og Ensomhed