De bedste koncerter lige nu: Her er 20 kunstnere, vi glæder os til at se

Foto: Getty Images Afsted til koncerter med dig og smid nogle hjerter afsted mod din yndlingskunstner.

De bedste koncerter lige nu: Her er 20 kunstnere, vi glæder os til at se

Sommerens mange festivaler er ved at være ovre, men er du ikke helt klar til at slippe live-musikken, er der fortsat masser af muligheder. Vi har samlet 20 koncerter i hele landet, hvor du kan få stillet dine koncertabstinenser.

Det meste musik kan efterhånden streames på Spotify, men der er alligevel noget helt særligt over at tage til koncert og opleve den energi, der opstår, når musikere får lov at spille deres musik live for os.

Teksterne får nyt liv, og musikerne kobler ofte en lille fortælling på nogle af deres numre, som kan give en helt ny lytteoplevelse, når du igen sidder hjemme og lytter til deres sange.

Måske har du allerede fået billet til en koncert med din yndlingskunstner, men med vores liste over efterårets bedste koncertoplevelser kan det være, at du finder din nye favoritter til din liste.

Giv dig hen til musikken, vær til stede og lyt!

København

 

Citybois + De Danske Hyrder

JA, det er popmusik i allerhøjeste grad, men det giver også anledning til at kridte danseskoene, før vi alvor skal til at rykke koncerterne indendørs. De to unge drenge Thor Farlov og Anton Edwards blev landskendte, da de i 2015 deltog i X Factor  under Thomas Blachmans vinger. Mange troede måske, at Citybois var en døgnflue, men med hits som ”Bedre End Rihanna” og seneste ”Finde Tilbage” har de alligevel formået at holde fast i hypen og festen.

LÆS OGSÅ: Citybois om berømmelse og om at droppe ud af gymnasiet: "Det har været ret skørt"

Til at holde de unge drenge med selskab kommer De Danske Hyrder, som laver lækker dansksproget rap. T.O., Joseph, Ado, Oli, Bering, Don Luc og Marty har blandt andet lavet hits som ”Billige Bajere” og ”15 år”. Deres musik kredser om fællesskab og ungdomsliv, hvilket burde gøre sig perfekt til en aften i Tivoli!

Hvornår: Fredag den 22. august klokken 22
Sted: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V
Pris: 130 kroner (entre til Tivoli)

Shy Shy Shy

Måske du har hørt den danske duo Shy Shy Shy før? De har nemlig lavet titelnummeret til DR3-serien ”Doggystyle” og ikke mindst produceret yderligere to sange, som også er med i serien. Shy Shy Shy består af Astrid Cordes og Simon Kjelgaard, og sammen laver de lækker pop med kant og tekster, som kredser om ungdom og identitet. De har netop udsendt EP’en ”Gloss”, hvor du blandt andet kan lytte til ”Neon” og ”Feels Like Home”, hvis du lige skal opdateres på bandet inden koncerten.

Hvornår: Lørdag den 28. september klokken 21:00 
Sted: Loppen Christiane, Sydområdet 4B, 1, 1440 København
Pris: 105 kroner i forsalg og 120 kroner i døren

Selma Judith

Den unge, danske sangerinde Selma Judith spiller afslappet r’n’b med kant og dybde, og spillede i starten af året til VEGAs Udvalgte – koncerten, hvor VEGA kommer med deres bud på kunstnere, som vi skal holde øje med i løbet af året. Lige netop Selma Judith har da også været svær at undgå! Hun har spillet på flere danske festivaler i løbet af sommeren, hvor særligt hendes koncert på Roskilde Festival tiltrak en hel del opmærksomhed. Her spillede både hun og bandet nemlig nummeret ”Kind of Lonely” uden en trevl på overkroppen for at gøre op med sociale mediers censur og deres forskellige syn på kvinde- og mandekroppen.

LÆS OGSÅ: Selma Judith fandt hjælp i tatoveringer: "Se, det er mig, og jeg ved godt, jeg er kikset"

Netop ”Kind of Lonely” er også den første single, som Selma Judith udsendte på Soundcloud i august sidste år, og herefter det gået hurtigt for den blot 24-årige sangerinde!

Hvornår: Fredag den 18. oktober klokken 21:00
Sted: Lille VEGA, Enghavevej 40, 1674 København
Pris: 195 kroner inklusiv gebyr

Tårn

Hvis du har set serien ”29” med Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag, har du med garanti hørt Tårn. Bandet fra Fyn spiller dansksproget, melodisk musik, som hverken er rock eller pop, men som lander et sted ind i mellem. Teksterne handler om både den svære og den lette kærlighed og bliver suppleret med deres lidt mere rockede guitar, som heldigvis ikke tager opmærksomhed fra de fine tekster. Bandet har udsendt to anmelderroste albums, men deres seneste EP ”Farver & Vanvid” er absolut et lyt værd, hvis du er til dansksproget musik med smukke tekster.

Hvornår: Lørdag den2. november klokken 20:00
Sted: Hotel Cecil, Niels Hemmingsens Gade 10, 1153 København
Pris: 130 kroner eksklusiv gebyr 

Aksglæde

Aksglæde – eller Jacob, som han hedder – laver pop med noget på hjerte. Det er nærmest poetiske tekster om tvivl, kærlighed og alt den usikkerhed, som følger med, når man er ung og forvirret. Hvis det lyder som noget, du kan genkende, kan du passende svinge forbi til Aksglædes største indendørskoncert på Pumpehuset og lytte til hans seneste EP ”Hvorfor Kom Du Overhovedet”. En af hans første singler var ”Fantomfølelser”, som absolut stadigvæk er et lyt værd.

Hvornår: Torsdag den 14. november klokken 21:00
Sted: Pumpehuset, Studiestræde 52, 1554 København
Pris: 175 kroner eksklusiv gebyr

Aarhus

Irah

Hvis du har fået ømme ben af at danse dig igennem sommerens mange festivaler, kan du passende få fat i en billet til IRAH på Atlas. Her spiller den danske duo bestående af Stine Grøn og Adu Zukanovic nemlig en koncert, hvor der kun er siddepladser. Det passer perfekt til IRAHs drømmende, melodiske og - til tider - melankolske pop. I foråret udsendte de mini-albummet ”Into Dimensions”, som anmelderne tog rigtig godt imod. Et lidt dystert, men meget smukt album fra den danske duo.

Hvornår: Fredag den 13. september klokken 21:00
Sted: Atlas, Vester Allé 15, 8000 Aarhus
Pris: 165 kroner

Helgi Johnsson

Du kender formentligt Tina Dickow, men kender du også hendes islandske mand? Det kan du i hvert fald komme til, hvis du slår et smut forbi Voxhall. Den stille islænding har førhen turneret med Tina Dickow og ikke mindst produceret hendes album ”Fastland”, men nu er Helgi ude med sit  femte studiealbum ”Intelligentle”. Helgi synger både på engelsk og islandsk, og hans store stemme skinner igennem på begge sprog - og så spiller han selv både klaver, guitar og trækbasun. Tina har han også taget med på vokal, guitar, trommer og ”lyde”. Selv om der netop er kommet nyt fra den dygtige islænding, er hans ældre musik absolut også et lyd værd.

Hvornår: Tirsdag den 17. september klokken 20:00
Sted: Voxhall, Vester Allé 15, 8000 Aarhus
Pris: 190 kroner

FRAADS

FRAADS har været svære at undgå, hvis du har tændt for din radio i løbet af sommeren. De har været på turné sammen med Lord Siva og Artigeardit, men nu får hip-hop duoen lov til at indtage Radar alene med deres musik, som er meget kontrastfyldt. Det ene øjeblik er det elektronisk og frembrusende, for så at være akustisk og følelsesladet det næste. Du kommer omkring et hav af følelser, hvis du slår et smut forbi Radar.

Hvornår: Lørdag den 12. oktober klokken 21:00
Sted: Radar, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus
Pris: 130 kroner

Go Go Berlin

Danske Go Go Berlin har været relativt stille siden 2015, men nu er bandet så småt begyndt at røre på sig igen. De har lavet en todelt turné, hvor første del foregik i efteråret 2018, og nu er næste etape i gang. Go Go Berlin laver god, gardin rock, men deres nyeste udspil ”The Ocean” viser en lidt mere klubbet udgave af bandet.

Selv om Go Go Berlin har udsendt ny musik, er deres nummer ”Castles Made of Sand” fra 2014 absolut stadigvæk et lyt værd, og mon ikke de også spiller den i løbet af koncerten på Train?

Hvornår: Lørdag den 2. november, klokken 21:00
Sted: Train, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus
Pris: 200 kroner

Nicklas Sahl

Selvom Nicklas Sahl godt kunne lyde lidt som en ung Mads Langer, så er han helt sin egen og har allerede markeret sig på den danske musikscene med singlerne ”Hero”, ”Planets” og ”New Eyes”. Han udsendte sin debutsingle i 2018, og siden da er det kun gået fremad for den unge sanger. Niklas Sahl spiller klassisk pop med en guitar i hånden og glimt i øjet – what’s not to like?

Hvornår: Torsdag den 12. december klokken 20:00
Sted: Train, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus
Pris: 215 kroner

Odense

Oh Land Family Tree-tour

Nanna Øland Fabricius har været travlt optaget af X Factor. Alligevel har hun haft tid til at producere sit femte studiealbum, ”Family Tree”, som du kan høre i Posten.

Selv 10 år efter udgivelsen af sit debutalbum er Oh Land fortsat på toppen med sin elektropop, og det bliver med garanti en fest, når hun gæster Odense. I mellemtiden kan du passende lytte til det velkendte nummer ”Sun of a Gun” her.

LÆS OGSÅ: Oh Land: "Det har virkelig været brutalt ikke at kunne give sit barn det bedste"

Hvornår: Torsdag den 5. september klokken 20:00
Sted: Musikhuset Posten, Østre Stationsvej 35, 5000 Odense
Pris: 300 kroner i forsalg og 320 kroner i døren

Søn

De fem, unge mænd mødte hinanden på en højskole, hvor den fælles interesse for musik førte dem sammen. Bandet laver melodisk, dansksproget musik om livet i 20’erne på godt og ondt. De har netop udsendt deres debutalbum ”Det skandinaviske design”, hvor du jo passende kan lytte til ”Malmö” inden deres koncert i Odense.

Hvornår: Fredag den 25. oktober klokken 20:00
Sted: Musikhuset Dexter, Vindegade 65, 5000 Odense
Pris: 125 kroner i forsalg og 145 kroner i døren

Farveblind + Ravi Kuma + DJ’s

Der er lagt op til én stor dansefest, når Farveblind og Ravi Kuma gæster Odense. Farveblind består af de to aalborgensiske drenge Jens Asger Lykkeboe og Magnus Pilegaard Grønnebæk, som tilsammen udgør en dynamisk DJ-duo. De er kendt for at være et fænomenalt liveband med deres højenergiske og dansable festmusik, hvor de når omkring alt fra rave til techno. Der er fuld fart på både musikken og de to unge drenge, når de går på scenen med deres imponerende DJ-sæt.  

Ravi Kuma er hårdtslående, elektronisk rap fra Sharon Kumaraswamy og Aske Knudsen – men lad dig ikke skræmme af hårdtslående. Ravi Kuma har masser af selvironi og humor, som gør det til en sjov og festlig oplevelse at lytte til deres musik, hvor teksterne ofte tager udgangspunkt i både personlige og samfundsmæssige udfordringer. Der er garanti for en energisk koncert med tunge beats og håndtegn undervejs!

Hvornår: Fredag den 8. november klokken 22:00
Sted: Kulturmaskinen, Farvergården 7, 5000 Odense C
Pris: 100 kroner i forsalg og 120 kroner i døren (der er 20 kroners rabat som studerende i både forsalg og i døren)

Bogfinkevej

De tre unge fyre Søren Karim Bech, Laurits Gad og Mads Horsdal mødte hinanden i et musikkollektiv i Aarhus på – ja, du har nok gættet det – Bogfinkevej. Nu laver de dansksprogede rap-harmonier, hvor der både er plads til den dansevenlige og eftertænksomme musik. Uanset hvad, er det fængende melodier, lækre beats og underfundige tekster. Lyt til deres første udspil ”Smilets By”, som er en ode til deres hjemby.

Hvornår: Fredag den 8. november klokken 21:00
Sted: Kansas City, Munkebjergvej 140, 5230 Odense
Pris: 100 kroner eksklusiv gebyr i forsalg og 120 kroner i døren

Alexander Oscar

Det har taget den danske sangskriver tre år at få sit debutalbum færdigt, men det har absolut været værd at vente på, når man hører de to debutsingler ”Ocean View” og ”Number”, som du formentligt har hørt, hvis du har tændt for radioen henover sommeren. Selv om Alexander Oscar spiller habil pop, så har han også en mere soulet lyd i sin vokal. Sammen med sit band gæster han Odense, så her får du rig mulighed for at synge med på både ”Number” og ”Complicated”.

Hvornår:  Fredag den 29. november klokken 21:00
Sted: Musikhuset Posten, Østre stationsvej 3, 5000 Odense C
Pris: 175 kroner i forslag og 195 kroner i døren

Aalborg

Broken Twin

Kirke og koncert lyder muligvis lidt kedeligt, men koncerten med Majke Voss Rommen skulle gerne blive alt andet end kedelig! Under kunstnernavnet Broken Twin laver hun melodisk, minimalistisk og alternativ pop. Koncerten i Budolfi Kirke giver publikum et kig ind i tilblivelsen af det kommende album fra Broken Twin – en proces, som de fleste musikere ellers holder for sig selv. Kom med, når Broken Twin skal afprøve nyt materiale og ikke mindst fremføre det velkendte i en ny konstellation.

Hvornår: Onsdag den 4. september klokken 20:00
Sted: Budolfi Kirke, Algade 40, 9000 Aalborg
Pris: 100 kroner eksklusiv gebyr

Hong Kong

De to fætre Joachim Schierring og Johan Knutz Haavik har bygget et indipop-univers op, hvor teksterne er inspireret af alt fra Københavns Nordvestkvarter til minder fra en tur til Hong Kong. De to drenge har sans for gode melodier, og skæve tekster om livet. Duoen har netop udsendt singlen ”Dharma Bums”, og der skulle være mere på vej fra bandet efter et lidt stille forår på koncertfronten.

Hvornår: Fredag den 4. oktober klokken 20:00
Sted: 1000fryd, Kattesundet 10, 9000 Aalborg
Pris: 50 kroner

Fallulah

Dansk-rumænske Fallulah har spillet lækker pop med et Balkan-twist i en hel del år efterhånden. Hun har startet projektet ”Hej Søster”, som handler om at skabe mere søstersolidaritet i musikbranchen , men heldigvis har hun også tid til at lave endnu mere af sin egen musik.

Hun har blandt andet udsendt tre singler siden 2018, men hvis du skal have ét nummer, som du garanteret kan synge med på, kan du give ”I Lay My Head” et genlyt.

LÆS OGSÅ: Fallulah: ”Vi er fucking dygtige, lige så dygtige som vores mandlige kolleger”

Hvornår:  Torsdag den 17. oktober klokken 20:00
Sted: Skråen, Kjellerups Torv 5, 9000 Aalborg
Pris: 185 kroner

Collider + Sunx

Københavnske Collider spiller shoegaze dreampop og indtog Rising-scenen på dette års Roskilde Festival. De er svære at sætte i en bås, som er til at forstå, men er flere gange blevet beskrevet som ”drømmende guitarmusik med en aggressiv undertone”, hvilket nok egentlig er meget passende. De er højenergiske på scenen, og absolut et band som skla opleves live, fordi der er så meget energi i deres musik.   

Udover Collider kan du også opleve Sunx, som er et nyt soloprojekt fra forsangeren i bandet Treefight For Sunlight Morten Winther. Det personlige og oplevelser fra eget liv er i fokus, når han laver musik under navnet Sunx, og det kan man bl.a. høre på hans debutsingle ”Dude”. 

Hvornår: Fredag den 18. oktober klokken 20:30
Sted: HUSET Aalborg, Hasserisgade 10, 9000 Aalborg
Pris: 50 kroner

Lydmor

Lydmor – eller Jenny Rossander – laver lækker, elektronisk pop og er aktuel med en ny remix EP. Hun er kendt for nogle habile sceneshows, som på fineste vis understøtter hendes storslåede og magiske, elektroniske lydunivers.

På årets Roskilde Festival spillede hun en koncert, hvor hele hendes krop var dækket af neonfarvet bodypaint. I foråret spillede hun i DR’s Koncerthus, som i den grad satte gang i efterspørgslen på endnu flere koncerter med Lydmor, der gæster Aalborg til oktober.

LÆS OGSÅ: Lydmor: "Man er voksen, når man har planter, som overlever"

Hvornår: Torsdag den 19. oktober klokken 21:00
Sted: Studenterhuset, Gammeltorv 10, 9000 Aalborg
Pris: 175 kroner eksklusiv gebyr

Se, hvad vi ellers skriver om: Musik, Efterår og Lister