De bedste steder i København

Der dukker konstant nye steder op, mens de gode gamle kendinge stadig hænger ved. Den danske hovedstad emmer af storbyliv med sine utallige shoppingmuligheder og nyskabende madsteder i alle prisklasser.

Vi har været på roadtrip og besøgt Danmarks fire største byer, og her får du vores guide til København. Vi har spist, shoppet og sovet og har udvalgt de bedste spots, som er værd at besøge, hvis du planlægger at lægge vejen forbi.

Tak til Ford for lån af den seje B-MAX bil, som med stor køreglæde og med høj musik på anlægget, bragte os sikkert gennem det danske land.

SPIS
Sort gastrocirkus
Hjernerne bag restauranten Oliver and the Black Circus i latinerkvarteret er et miks af internationale skikkelser fra bl.a. Paris, New York og Danmark – deraf navnet ʻthe black circus’. Vælg tre eller fire gourmetretter fra menuen til hhv. 295 kr. og 440 kr., fx musling med æble, kærnemælk og vandpeber, som nydes i humoristiske og afslappede omgivelser, der især præges af det dekorerede loft. Kommer du torsdag, fredag eller lørdag, kan du fortsætte aftenen med cocktails, mens dj’en spiller.
Teglgårdsstræde 8A. Oliverandtheblackcircus.comKaffe i dagligstuen
Start dagen med en solid og sund morgenmad på en af de hyggeligste kaffebarer i København. På Kompa’9 risikerer du ikke at få serveret laks, der søber rundt i sirup – her får du til gengæld en delikat og indbydende morgenmad serveret med både æg, charcuteri, yoghurt, god kaffe og dertilhørende dagligstuestemning. Morgenmaden koster 85 kr. inklusiv økologisk æblemost, mens kaffen købes ved siden af.
Kompagnistræde 9.

Mexicansk gadekøkken

Den lille diner Barburrito serverer delikat mexicansk mad i gadekøkkenstil. Prøv de sprøde banan-nachos med guacamole eller de grillede majskolber med ost og chili. Fortsæt med mundrette tacos med braiseret kalv eller en burrito med grillet kylling sammen med en af de bedste margaritaer i byen. Den afslappede dinerstil bliver understreget af de intime sofabåse og udsynet til det åbne køkken. Snacks fås fra 39 kr., mens stedets burritos koster 78 kr.
Skindergade 36. Barburrito.dkFå flere tips på næste side...

SHOP
Overdådig luksus
Er du til luksus og crème de la crème, så slå et smut forbi en af Københavns mest eksklusive butikker Holly Golightly. Indretningen er afslappet og hyggelig med fine skabe og opsætninger samt en legetøjshest, som de mindste kan prøve. Butikken har et imponerende udvalg fra bl.a. Balenciaga, Proenza Schouler og Marni, der hænger tæt på stofbøjlerne. Lige om hjørnet finder du også en tøj- og en accessoriesbutik med sko fra bl.a. Gianvito Rossi og Alaïa. 
Møntergade 5 og St. Regnegade 2. Hollygolightly.dk

Alt til din garderobe
Først åbnede Nué på Gl. Kongevej, og siden har pigerne bag, Anne-Dorthe Larsen og Katrine Rabjerg, åbnet Another Nué i Krystalgade. Sortimentet består af mærker som bl.a. Kenzo, Acne, Carven og Rika, mens udvalget af accessories indenfor smykker, sko og tasker også er bredt.
Krystalgade 3. Nuecph.com

Upcoming design
I en kælder i Indre København ligger Nag Store, hvor du finder mærker som Helmut Lang, Zoe Karssen, Rick Owens, Damir Doma og Linda Farrow. Butikken køber ind fra de internationale modehuse, men er aldrig blege for at satse på upcoming talenter, hvilket gør butikken unik og en fornøjelse at besøge.
Pilestræde 47. Nagpeople.comFå flere tips på næste side...

SOV
Byens bedste overnatning

Københavns ældste og mest hæderkronede hotel D’Angleterre har været under renovering i snart to år, og vi kan næsten ikke vente, til de igen slår dørene op 1. maj. Hotellet ligger midt på Kgs. Nytorv med god udsigt til Det Kgl. Teater og Nyhavn. Indretningen er luksuriøs med både klassiske og moderne elementer, gulvlange gardiner, og sofaer betrukket i indbydende farver. En overnatning fås fra 3.500 kr., og for 42.500 kr. kan du leje den royale suite på 250 m².
Kgs. Nytorv 34. Dangleterre.dk

Berømt budgethostel

Er budgettet stramt, eller foretrækker du at bruge penge på shopping, er Copenhagen Downtown et godt bud på, hvor du skal overnatte. Klientellet er overvejende ungt, og indretningen er enkel og moderne. Derudover er stedet som de første og eneste i Skandinavien medlem af Famoushostels.com. En overnatning koster 130-600 kr.
Vandkunsten 5. Copenhagendowntown.comEn gammel kending
Phønix Hotel åbnede i 1853 og er et af byens ældste hoteller. Det er kendetegnet ved en stil, som på trods af flere moderniseringer stadig er tro mod den oprindelige indretning med møbler i mørkt læder og røde sengetæpper. Et hyggeligt og hjemligt hotel, hvor du også kan spise klassiske danske retter fra stedets restaurant. Pris for et dobbeltværelse fra 1.195 kr.
Vesterbro 77. Phoenixcopenhagen.dk

Få flere tips på næste side...

GÅ UD
Fest på to etager
Oplev København by night i byens mest hypede kælder hos Simons. Drengene bag, de erfarne festmagere Simon Frank og Simon Lennet, har indrettet stedet, så der både er plads til en øl og en smøg i loungen samt to etagers fest, dansegulv, adskillige barområder og båse, hvor man kan sidde uforstyrret. Entré koster 100 kr.
Store Strandstræde 14. Simonscopenhagen.com

Eksklusiv champagnebar
Planlægger du en aften ude, er det et must at besøge Københavns nyåbnede og eneste champagnebar, Balthazar. Indretningen er indbydende med velourbetrukne stole, gulvlange gardiner, spejle i loftet og en imponerende bar. Med 135 kr. for et glas champagne ligger priserne i den dyre ende, men den lækre oplevelse du får, er det hele værd. Er du småsulten, anbefaler vi de små lækre anretninger fra havet.
Ny Østergade 6. Balthazarcph.dkKultur i rokoko-miljø
På Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) finder du en spændende samling af dansk og internationalt design både indenfor industrielt design, kunsthåndværk og kunstindustri. Museet er beliggende i en af Københavns fineste rokokobygninger, og om sommeren er det oplagt at nyde en kaffe eller frokost i den charmerende gårdhave.
Bredgade 68. Designmuseum.dk
Læs også: De bedste steder i Aarhus

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide