Prinsessen der taler med engle
SPONSORERET indhold

Prinsessen der taler med engle

Siden sin fødsel har prinsesse Märtha Louise været omgivet af kontroverser. Først fordi hun som kong Harald og dronning Sonjas førstefødte ikke kunne arve den norske trone, og siden fordi hun trådte ud af kongehuset og åbent fortalte, at hun har overnaturlige evner og kan tale med engle.

Af: Maria Lützen Foto: Beatrice Lundborg/TT
22. maj. 2021 | Livsstil

Den norske prinsesse Märtha Louise har hele sit liv kunnet læse om sig selv i mediernes rubrikker. Det er især prinsessens kærlighedsliv, der har trukket overskrifter i ind- og udland. Og i et nyt afsnit af podcasten "De kongelige" dykker HER&NU's Nikolaj Vraa ned i de mange historier med Berlingskes kongehusekspert, Jakob Steen Olsen.

Inden Märtha Louise fandt den store kærlighed med først den danskfødte forfatter Ari Behn og siden den amerikanske shaman Durek Verrett, havde hun blandt andet et forhold til engelske springrytter Philip Morris.

I 1992, da den 22-årige Märtha Louise endnu dyrkede ridning på højt niveau, mødte hun den 18 år ældre Morris under et stævne i Holland. Et par måneder senere blev han separeret fra sin hustru, Irene, men det blev ikke nogen mindelig skilsmisse. Hun endte med at sagsøge både ham og Märtha Louise.

Irene Morris, der efter separationen arbejdede som kassedame i et supermarked i Chester, var meget bitter over bruddet.

- Kong Harald burde have standset Märtha, bedt hende om at holde sig fra min mand. Philip fortalte mig, at både kongen og dronningen kendte til forholdet, fortalte Irene Morris til den norske avis Dagbladet i et af sine mange interviews om sagen.

- Hun brugte sin titel og sin magt til at fordreje hovedet på Phil. Det gør mig så harm. Jeg var ikke længere god nok til ham, sagde hun til avisen VG.

I en optagelse af en telefonsamtale med sin kommende ekskone indrømmede Philip Morris angiveligt at han og prinsesse Märtha Louise havde et seksuelt forhold.

Til VG forklarede han dog, at han kun havde "slynget det i hovedet på sin kone for at få fred".

- Vi havde ridebanespringning sammen og trivedes i hinandens selskab. Vi har talt sammen, danset, gået på natklub, spist ude - det som gode venner gør. Ikke mere end det. Jeg har også kysset hende på munden, men kun som en nær ven. Jeg er meget glad for Märtha, men jeg har aldrig været forelsket i hende, lød det fra Philip Morris.

Irene Morris ville have prinsessen til at vidne i retssagen, men her satte den norske konge foden ned. Han meddelte kort og godt de engelske myndigheder, at hans datter ikke skulle stå til ansvar overfor nogen i en engelsk ret.

Fra 2001 til 2016 dannede prinsesse Märtha Louise par med Ari Behn. Parret fik tre døtre, inden de i 2016 blev skilt. 1. juledag 2019 måtte det norske kongehus med bedrøvelse meddele, at Ari Behn havde taget sit liv. Det skete efter længere tids psykisk sygdom.

Prinsesse Märtha Louise danner par med den amerikanske shaman Durek Verrett, som er kendt for visse kontroversielle holdninger.
Foto: Degi/Backgrid/Ritzau Scanpix

På det tidspunkt havde Märtha Louise i et halvt år været kæreste med Durek Verrett, hvis kontroversielle holdninger og idéer skabte mange problemer. Han sagde senere i en tv-dokumentar, at han følte, han havde fået skylden for selvmordet.

Også prinsesse Märtha Louise måtte forsvare ham.

- Der er ingen sammenhæng. Det er trist, at det bliver koblet sammen. Når der sker en tragedie, er det meget nemt at pege fingre mod folk, så man kan give nogen skylden, men det er meget trist, for det er ikke sådan, det hænger sammen, slog hun fast overfor avisen VG.

Durek Verrett, som hun har kaldt sin tvillingeflamme, hævder, at at han kan rotere kroppens atomer og på den måde ændre en persons alder. Her påstår også, at kræft er en selvpåført sygdom, og at det vil efterlade et aftryk i en kvindes vagina, hvis hun har for mange sexpartnere.

Prinsesse Märtha Louise giver dog ikke meget for kritikken af kæresten.

- Jeg har lært mig selv at kunne tåle den slags kommentarer. Jeg må finde mig i det. Der findes bare mennesker, som mener, at jeg bør være som alle andre og ikke have mine egne meninger. Mennesker, som mener, at jeg bare burde opføre mig inden for rammerne i offentligheden. Men med den slags er jeg meget tålmodig, for jeg synes, det er godt, at vi lever i et demokrati, og at alle må have deres egne meninger.

Hør hele det nye afsnit af "De kongelige" her.

Anbefalet til dig