Få de bedste tip til New York

Foto: All Over Press Få de bedste tip til New York

New York rejsetips

De lokales bedste tips til New York

Fra Frank Sinatra til Jay-Z, fra Woody Allen til Lena Dunham: New York er blevet udødeliggjort i et utal af kunstneriske kærlighedserklæringer. Og verdens – måske – mest fantastiske metropol har da også tryllebundet adskillige hårdtarbejdende danskere. Her kan du møde 3 af dem, journalisten, designeren og makeupartisten, og få deres bedste tips til the city that doesn't sleep...

SPONSERET: Søg flybilletter til New York på Rejsepriser.dk og få en billigere ferie

Hvad er dit hemmelige sted i New York?

- To steder: Det ene er mit meditationscenter på Fifth Avenue. Det andet er vin- og tapasbaren Buvette i Greenwich Village på 42 Grove St.

Kirsten Kjær Weis, makeupartist

LÆS OGSÅ: 9 gode grunde til at tage til skønne Marrakech
Hvad er dit hemmelige sted?

- Fra Washington Square går der en lille gade, der hedder Schwartz Plaza. Følger man den ned mod Houston St., kommer man ind i en boligblok, hvor der ligger en lille park mellem bygningerne. Her gør jeg tit et stop om sommeren. Der er stort set aldrig nogen mennesker, modsat på Washington Square, som nærmest er klaustrofobisk – men selvfølgelig også lidt fed.

Søren Rose, møbeldesigner i Søren Rose StudioHvad er dit hemmelige sted?

- Den russisk-tyrkiske badeanstalt i East Village, 268 E 10th. St. Det er et finurligt sted, super old school fra 1892 og ikke et spot for sarte spa-sjæle. Man kan ikke få luksuriøse wellness-behandlinger, men til gengæld kan man få sig et lag tæsk med et bundt egetræskviste af en russer, der hedder Boris.

Sara Maria Glanowski, freelancejournalistHvor i byen finder du inspiration til dit arbejde?

- En tur rundt i Chelseas galleriområde, der starter på 21 St. og zigzagger op mellem 10th og 11th Ave. til 26th St. Der er nærmest ikke noget her, som ikke er anbefalelsesværdigt. På 10th Ave. mellem 21st og 22nd ligger en institution, der hedder Printed Matter, som hvert år sælger 32.000 limited edition-bøger, fotografier og kunstprint. Udskiftningen er stor, og jeg går altid derfra med noget lækkert.

Søren Rose, møbeldesigner i Søren Rose StudioHvad er din yndlingsrestaurant i byen?

- The Red Rooster i Harlem, 310 Lenox Ave., som er opkaldt efter en legendarisk speakeasy-bar fra forbudstiden, hvor sorte jazzgiganter, forfattere og politikere som Nat King Cole, James Baldwin og Adam Clayton Powell, Jr. hang ud. Det er American comfort food, gode cocktails og gæster i alle aldre, etniciteter og seksualiteter. En lørdag aften møder man således en befriende blanding af ældre hattedamer i højt humør, transvestitter, unge modeller og lokale politikere, som alle er med til at gøre stedet levende og eklektisk. Nedenunder ligger Ginny's Supper Club, som er en højlydt lounge i glamourøs 20'er-stil, og om søndagen er der brunch akkompagneret af et gospelorkester. Det er et vidunderligt sted, og derfor skal man også bestille bord en måned i forvejen.

Sara Maria Glanowski, freelancejournalistHvad er sin yndlingsrestaurant i byen?

- Jeg elsker raw food, så jeg er vild med restauranten Pure Food and Wine på Manhattan, 54 Irving Pl. Fantastisk mad.

Kirsten Kjær Weis, makeupartistHar du en yndlingsbutik i New York?

- Beautiful Dreamers i Williamsburg på 326 Wythe Ave. De har et sammensurium af vintage, skønhedsprodukter, sko, funky design og fine smykker. Skøn butik.

Kirsten Kjær Weis, makeupartistHvor drikker du helst kaffe?

- Smith & Mills på 71 N Moore St. Det er en gammel hestestald, og toilettet er en tidligere elevator. Det er ubetinget mit yndlingssted i New York, og selv om det er på størrelse med en skotøjsæske, fungerer det både som bar og restaurant. De første år, vi kom her, troede vi, at de havde et fuldt køkken ude bagved, men vi fandt for nylig ud af, at alt bliver tilberedt i baren. Blåmuslinger og et koldt glas hvidvin er en sikker vinder her.

Søren Rose, møbeldesigner i Søren Rose StudioHvor i New York slapper du allerbedst af'?

- Jeg bruger byens museer og gallerier som escape, når jeg skal koble af. Hver torsdag kl. 18.00 tager jeg på gallericrawl i Chelsea. Det er et helt fast ritual, jeg har med min kæreste, hvor vi bare tuller rundt til forskellige åbninger, drikker hvidvin og lurer på de nye wonderkids på kunstscenen.

Sara Maria Glanowski, freelancejournalist

LÆS OGSÅ på ALTfordamerne.dk: New York: Her skal du feste, spise og shoppe

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og New York