Derfor bør du skifte fitness-abonnementet ud med et par dansesko
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Afrikansk Dans, Dancing Team, Dansende Dynamisk Verden Skole, House of Pole, Lets Dance, Pejsegaarden dans, Sweet Burlesque & Vivis Dans.

Derfor bør du skifte fitness-abonnementet ud med et par dansesko

Der er faktisk rigtig mange grunde til at kridte danseskoene. Og vi har fundet danseskolerne, hvor både du og børnene kan komme i gang.

Du bliver glad i ’låget’ af at danse. Så kort kan det siges, og det er endda videnskabeligt bevist! Til samvirke har Bronwyn Tarr, ph.d. fra Oxford Universitet med speciale i evolutionær hjerneforskning med fokus på dans, fortalt, at når vi som mennesker bevæger os synkront eller danser sammen, påvirker det vores hjerne positivt. Vi udvikler sympati for hinanden, og når det sker, udskiller kroppen endorfiner, de såkaldte lykkehormoner.

For børn kan dansen oven i det hjælpe med den kropslige og motoriske udvikling, ligesom dansen kan hjælpe til at forbedre koncentrationsevnen. For os voksne, der er ufrivillige slaver af det lokale fitness-center, kan dansen være et oplagt alternativ til at smide de overflødige kilo, mens vi har det sjovt imens.

Og så kan dans også noget på det sociale plan. Om du danser alene eller med en partner, så vil hjernen registrere, at du danser sammen med andre. Det fortalte Bronwyn Tarr nemlig også til Samvirke. Før teknologien gav os Spotify og radioafspiller, krævede musik nemlig, at mange mennesker var sammen for at skabe musik. Derfor, når vi danser til musik, tror hjernen stadigvæk, at vi er sammen med en masse andre mennesker.

Der er altså flere gode grunde til, at du og dine børn bør kridte danseskoene. Derfor har vi her fundet otte danseskoler, der lader dig gøre lige netop det.

Afrikansk dans for alle aldreafrikansdans.jpgFoto: Jacob Crawfurd

Elisabeth Lange har gennem mange år undervist i afrikansk dans efter 1 års ophold i Ghana.
I afrikansk dans oplever vi glæde, latter, frihed, fællesskab, sensualitet og ikke mindst sjov motion.

Til ”BabyBongo” stimuleres babyerne af sangen og rytmerne, en fryd for de små, som udtrykker glædesudbrud og boltrer sig ì rytmeinstrumenter med mere. 

I ”Jungletrommer og dans” skabes et univers med børnene: Dansebælter svinges til trommerytmer, sang på alle sprog, leg, rekvisitter etc.

Afrikansk dans er et festligt indslag til alle slags arrangementer, også ugentlige workshop. 
Kom med til Ghana til by og landsby og oplev det oprindelige-en uforglemmelig oplevelse.

Læs meget mere på afrikanskdans.dk

Dancing Team Ballerupdancingteam_bil.jpgFoto: FN SPORTFOTO

Dancing Team er danseskolen, hvor du så snart du træder ind ad døren oplever en verden af glæde, latter og omsorg for den enkelte elev. Her er plads til alle, lige fra de helt små børn til top turneringsdansere, som deltager i store stævner i Danmark og udlandet.

Lone Lindgreen, som snart kan fejre 35års jubilæum, bor selv på danseskolen, og det giver en helt speciel personlig stemning, som eleverne nyder godt af. Her får børnene lært at begå sig, voksne finder et frirum med deres partner, og der knyttes der venskaber for livet.

ElStudio.dk - danseskolen hvor du føler dig hjemmedansendedynamisk.jpgKøbenhavn har en danseskole, som er for alle - både børn, unge og voksne. Der er både plads til at tage et par forkerte dansetrin, grine og udforske de mange rytmer. Undervisningen forgår på Nørrebro, Østerbro, Vesterbro, Island Brygge og Holmen. 

ElStudio.dk er for dig, der gerne vil dedikere tid til dig selv og bruge kroppen på en anden måde. Invester i en uforglemmelig og berusende oplevelse, der med garanti får dig i form og giver dig et stort smil på læben. Skolen hylder diversitet, og vi lover, at ingen vil gå fra danseskolen uden en håndfuld gode minder, sved på panden og nysgerrighed efter at lære meget mere. 

Lige nu er årets polterabendsæson i fuld gang, så står du for planlægningen, er der masser af hjælp at hente hos os. Vi giver gerne bruden og hendes veninder en sjov dansetime.

Sving-dig-rundt-om-en-pole-stang sjov slags træning
houseofpole.jpg
House of Pole er en af de førende indenfor poledance, aerial hoop og silk. Derudover er der også dancehall og girly dans på skemaet. Der er undervisning alle ugens dage udover lørdag, så du finder helt sikkert noget, der passer ind i dit skema. Derudover tilbyder vi også polterabend og teambuilding arrangementer.

Her kommer du altså i form på en SJOV måde og ikke alt det der 1-2-3 gentagelser. Næææ, det er sving-dig-rundt-om-en-pole-stang sjov slags træning.

Hos House of Pole er vi vant til at lære nybegyndere poledance, så du er i sikre hænder hos os. Polefitness er funktionel træning, så du får trænet hele kroppen. Spar den næste kop kaffe og brug de 49,- på en prøvetime i stedet for. Du risikerer kun at komme i form. 

Let’s Dance – meget mere end en danseskoleletsdance.jpgLet´s Dance er en danseskole, der rummer meget mere end dans. Skolen har fokus på socialt nærvær og omsorg for elever kombineret med kompetent og yderst professionel undervisning. Let´s Dance har placering i Risskov og Viby J ved Aarhus og Randers.

Med mere end 140 ugentlige hold kan man i en alder fra 2-80 år deltage på hold, som fx. Børnedans, Hip Hop, Showdance, Hit Fit Dance, Vild med dans og Ballet i alle aldre. Danseskolen har serviceværtinder til at lege med de yngste børn, så snart de træder ind på skolen og en hyggelig café med lækre snacks, hvor de voksne kan nyde en lille forfriskning.

Danseskolens mål er at begejstre og inspirere alle med et glimt i øjet på et højt niveau.

Stifterne bag Let´s Dance er Marianne Eihilt og Brian Eriksen og skolen har eksisteret siden 2006. 

De Dansende Divaerpejsegaarden.jpgDe Dansende Divaer er sjov og svedig dansemotion for overvægtige kvinder, og man danser ligeså tit man har lyst. Man kan komme når det bedst passer ind i programmet, og der er timer hver dag - både formiddag, eftermiddag og aften. 

De Dansende Divaer skaber rum, hvor overvægtige har lyst til at danse, træne, grine og have det sjovt, og hvor man kan danse med ligevægtige. Du bydes velkommen i et anerkendende miljø, hvor der er plads til individuelle hensyn.

De Dansende Divaer danser en kombination af sjov latin, showdance, disko, swing, jive, musical og meget andet, på et niveau hvor alle kan være med. Hver sang har sin egen lille koreografi, og alt er bygget op, så du nemt kan følge med.

Du kan starte lige når du vil. Stemningen er afslappet og uhøjtidelig, og du lærer hurtigt de andre at kende.

Burlesue danseundervisningsweet.jpgSweet Burlesque tilbyder danseundervisning i Burlesque. Timerne indbyder til en masse dans og kropsbevidsthedsøvelser på bedste Burlesque-vis. Gennem hele sæsonen vil du bl.a. få kendskab til basistrinene i Burlesque genren, samt hvordan man danser med forskellige rekvisitter såsom handsker, stokke, hatte med mere.

Vi lover, at du vil opnå en god portion selvtillid samt lære at udtrykke dig selv gennem dans - UDEN at være vulgær - i et trygt og sjovt forum, hvor der er plads til alle. Du vil samtidig forbedre din kropsbevidsthed, få en bedre kropsholdning og føle dig sexet og lækker.

Blev Vild med Vivis Dansvivis.jpgDanseskolen for hele familien ligger i Herlev og Brøndby/Glostrup og drives af Vivi Siggaard, som har danset hele sit liv og nu giver sin passion for dans videre.

Hos Vivis Dans kan du danse alt fra BørneDans og ParDans/Vild med Dans til Showdans, MJ-Dans, Jitterbug, SoloLatin, MGP-Dans, Step, AkroDance, MotionsHipHop/Disco og Hiphop/Disco på højeste niveau - der er Dans for Alle i alle Aldre."

Har du ingen partner, er Vivi rigtig god til at finde en du kan danse med eller du danse solo latin.

Oplev Danseglæde, Fællesskab og en Sund Livsstil med et Smil på Læben.

Se, hvad vi ellers skriver om: Dans og Træning