TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Holland og protest mod homofobi
Foto: Polfoto/Hollandse Hoogte Lederen af det hollandske parti Democraten 66, Alexander Pechtold, hånd i hånd med partifællen, Wouter Koolmees, da de mandag var på vej ind til regeringsforhandlinger.

Holland og protest mod homofobi

Rørende protest: Derfor er hetero-mænd begyndt at gå hånd i hånd

Nyt hashtag breder sig på de sociale medier for at vise støtte til ofre for homofobisk vold.

Bør to mænd kunne gå med hinanden hånd i hånd i fred?

I Holland er det spørgsmål blevet højaktuelt, efter et homoseksuelt par har fortalt, at de søndag blev slået og sparket til blods af en gruppe unge mænd, fordi de gik tur med hinanden i hånden gennem en park, melder RTL Nieuws.

LÆS OGSÅ: Tyrkiske mænd i dametøj protesterer mod kvindevold

Det brutale overfald er blevet mødt med foragt og kritik i hele landet, og ifølge The Telegraph er det blevet startskuddet til en stille, men visuel meget stærk protest, hvor heteroseksuelle mænd viser deres støtte ved... at holde i hånd.

Under det fælles hashtag #allemannenhandinhand holder mænd hånd på de sociale medier for at vise solidaritet med ofre for homofobisk vold.

Blandt andet gik de to højstående hollandske politikere Alexander Pechtold og Wouter Koolmees ind til en vigtig forhandling mandag med hinanden i hænderne. Et billede, der har vakt opsigt verden over.

- Vi synes, at det er helt normalt i Holland at kunne udtrykke, hvem du er, har Alexander Pechtold forklaret til Dutch News om støtten.

Se flere billeder af alt fra jakkesæt og skæggede hipstere til håndværkere og familiefædre, som viser deres støtte her:

A post shared by Humberto Tan (@humbertotan) on

A post shared by Jim Bakkum (@jimbakkum) on

Se, hvad vi ellers skriver om: Politik, Kærlighed og Sociale medier