Derfor giver dit barnebarn dig et bedre liv

Derfor giver dit barnebarn dig et bedre liv

Børnebørn gør sindet lysere, smilet bredere og kærligheden større. Men vidste du også, at et nært forhold til børnebørnene ser ud til at forlænge livet, højne lykken og forbedre bedste-forældres fysik?

Børnebørn bliver tit kaldt livets dessert. Den søde nydelse, der venter til sidst. Og de ér en nydelse for bedsteforældre at være sammen med. Men faktisk ville det være mere korrekt at kalde dem livets superfoods. Børnebørnene er nemlig ikke bare søde efterretter til bedsteforældres glæde og nydelse – de er i bogstavelig forstand gode for helbredet – både fysisk og mentalt. Samvær med børnebørnene kan på mange måder faktisk betegnes som livseliksir, der giver en længere og bedre alderdom. Så giv endelig los!

Engagerede bedsteforældre lever længere
Selvom det kan være en smule hårdt arbejde at passe børnebørn og holde deres tempo, så er der faktisk noget, der tyder på, at bedsteforældre med et nært forhold til deres børnebørn, og som passer poderne regelmæssigt, ikke bare bliver rigere på samvær og kærlighed, men kort og godt lever længere. Det peger et australsk-tysk-schweizisk studie fra 2017 i hvert fald på.

Pasning af børnebørn booster ældre
Undersøgelsen viser, at dødeligheden blandt bedsteforældre, der passer deres børnebørn, er markant lavere end dødeligheden blandt sammenlignelige ældre uden børnebørn eller uden et nært forhold til børnebørnene. Studiets resultater lyder faktisk, at bedsteforældre, der passer børnebørnene, lever helt op mod fem år længere, end ældre, der ikke gør. Faktisk tyder resultaterne endda på, at tid med børnebørnene har større betydning end at leve sundt og være aktiv.

Danske bedsteforældre er lykkeligere
Men det er ikke det hele. Andre undersøgelser viser nemlig, at danske ældre er lykkeligere end andre ældre i Europa, ifølge en rapport fra Institut for Lykkeforskning fra 2016. Faktisk er de også lykkeligere, end det nationale gennemsnit, viser tallene. Grunden til de danske ældres lykke skal findes i de nære og værdifulde relationer mellem bedsteforældre og børnebørn. Et samvær, som i Danmark tit kommer af lyst, og ikke en følelse af at være forpligtet, lyder analysen af resultaterne.

Bedsteforældre og børnebørn vil hinanden
En anden årsag til de danske bedsteforældrenes lykke er, at påskønnelsen af forholdet er gensidig. Danske børnebørn elsker at være sammen med deres bedsteforældre, og danske bedsteforældre elsker at være sammen med børnebørnene. Og det er altså noget, der bonner ud på lykkekontoen.

Leg er lig med motion
Det er ikke altid det allernemmeste at komme afsted til fitness, pilates eller gåture, selvom vi på tværs af aldre godt ved, at det er vigtigt for vores sundhed og velvære at få rørt os. Men vidste du, at hverdagsaktiviteter også tæller – fx er det på alle måder godt for hjertet at lege en rask fangeleg med børnebørnene eller at spille fodbold på plænen med dem i 30 minutter. Og det ér motion, ifølge fysioterapeuter.

Børnebørn holder aktivitetsniveauet oppe
Børnebørn i huset betyder leg og liv, lige fra tag-fat til puslespil og højtlæsning og raske gåture ud og fodre ænder. Og det batter faktisk en hel del på helbredet. Engagerede bedsteforældre er mere fysisk aktive, alene fordi de leger og er sammen med børnene. Desuden viser australske studier, at pasning og samvær med børnebørnene en gang om ugen øger bedstemødres kognitive skarphed. Andre undersøgelser peger også på, at det at være bedsteforældre kan styrke ældres sociale liv og gøre dem mindre ensomme.

Samvær med børnebørnene er altså ikke bare dejligt – det er sundt og forbedrer livskvaliteten!

Tag VitaePro og investér endnu mere i din alderdom

Hvad kommer først – fysik og energi til at være mere sammen med børnebørnene, eller helbredsfordelene ved at tilbringe tid sammen med dem og være aktiv? Det er faktisk ikke en ”hønen og ægget-hovedbryder”. Man kan sagtens gøre begge dele samtidig. Fx ved at tage et effektivt kosttilskud sideløbende.

Og det er nemt at investere i dig selv og dit aktive liv. Du får nemlig VitaePro leveret direkte til døren uden fragtomkostninger eller abonnementsbinding. Lige nu får du de første to måneder til halv pris for bare 174 kr. for 60 dage.

Dagligt indtag af kosttilskuddet VitaePro har en hel stribe fordele:

  • Indeholder mineralet selen samt C- og D-vitamin, der bidrager til immunsystemets normale funktion
  • Vitamin-B12 er med til at mindske træthed og udmattelse
  • Det medvirker til at holde leddene komfortable med planteekstraktet Boswellia serrata
  • VitaePro indeholder D-vitamin, som bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion
  • VitaePro indeholder C- og E-vitamin og selen, som bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stressproduktbillede_614.jpg
Se, hvad vi ellers skriver om: Vitaminer