Derfor skal du overbevise chefen om flere hjemmearbejdsdage
Foto: Samsung

Derfor skal du overbevise chefen om flere hjemmearbejdsdage

Der er mange gode argumenter for flere hjemmearbejdsdage? Bare læs med her.

Telefonen, der hele tiden ringer og forstyrrer, kollegaen, der i tide og utide afbryder med sniksnak og en chef, der i forbifarten lige smider en ekstra opgave over på dit bord. Det er bare en lille opgave, ja, men den haster, tak.

Det kunne måske være nogle af grundene til, at flere og flere drømmer om en hjemmearbejdsdag fra tid til anden, hvor man kan få lov at arbejde i ro og mag.

Problemet er bare, at mange fortsat – måske, især cheferne – er skeptiske omkring hjemmearbejdsdage. For er der i virkeligheden ikke bare tale en halv fridag og en frokostpause, der strakte sig ud i to-tre afsnit af den nye Netflix-serie?

Større effektivitet, mere balance og mindre stress

Nej, ikke hvis man skal tro en undersøgelse, som Dansk Erhverv foretog i 2014. Den viste nemlig, at de virksomheder, der tillod medarbejderne hjemmearbejdsdage, oplevede, at medarbejderne var mere effektive, end hvis de sad på kontoret. Hjemme fik de nemlig ro til at udføre deres arbejdsopgaver uden forstyrrelse. En undersøgelse i 2016, også for Dansk Erhverv, understøttede igen denne tese: Her vurderede 27 procent af de adspurgte medarbejdere, at de nåede mere derhjemme frem for på jobbet.

Alt imens så man i undersøgelsen fra 2014, at stressniveauet faldt hos de hjemmearbejdende, mens den generelle tilfredshed steg, hvilket muligvis kan ses i sammenhæng med, at den øgede produktivitet lettede på arbejdsbyrden, ligesom hjemmearbejdet også fik den store hjemmekabale til at gå op. Hjemmekontoret gjorde det lettere at balancere arbejds- og familieliv, mens trafiktrængsel og udkantsproblematikker også blev mindsket.

Teknologien tillader hjemmekontoret

Fordelene ved hjemmekontoret synes at være gået op for flere og flere danskere. I 2017 arbejdede 29 procent af alle beskæftigede hjemme mindst én gang i løbet af fire sammenhængende uger, lyder det fra Danmarks Statistik.

Det stigende antal i hjemmearbejdsdage skal med stor sandsynlighed ses i direkte sammenhæng med, at vi i dag har en teknologi, der tillader det. Bredbånd, WiFi og 4G net på mobilen gør, at vi både kan modtage og svare på mails fra mobilen, og du kan sagtens deltage ’live’ til et møde i Kolding selvom du sidder i København.

De store teknologigiganter synes også at have noteret sig, at hjemmearbejdspladsen har fået større og større prioritet. Det er Samsungs Galaxy Tab S4 et eksempel på. Udover Super AMOLED-skærm i 16:10 format samt 4 højtalere i Dolby Atmos-surroundlyd, der gør op med rungende skype-møder, følger der også en S-Pen med tabletten.

Pennen er oplagt til at tegne og skrive noter med, men også til effektive genveje. Og så kan du selvfølgelig tilslutte tastatur, så tabletten fungerer som en computer i sig selv.

Der er dermed ingen undskyldning for hjemmearbejdsdage – ikke en gang fra din chef!

Galaxy Tab S4

Galaxy Tab S4 kommer med den digitale opslagstavle Daily Board, der altid giver nem adgang til fotoalbum, vejr, tid og sted. Med mulighed for 8 Faktaforskellige brugerprofiler kan hele familien få glæde af tabletten, mens I slipper for at logge af og på alle mulige tjenester. Tabletten kommer i et smagfuldt design og en AMOLED-skærm, der går næsten helt ud til kanten. Sammen med de 4 højtalere, der er optimeret af AKG og leverer Dolby Atmos-surroundlyd, fremstår serier og film endnu stærkere. Samtidig er det nemt at forbinde tabletten til et Samsung-TV, så I kan spejle tablettens skærm og bruge den som fjernbetjening.

produktbillede.jpg