Ulrikke Falch er den norske skuespillerinde bag Vilde fra SKAM.

Foto: Instagram / ulrikkefalch Ulrikke Falch, der spiller karakteren Vilde i SKAM, har meget på hjerte på sin Instagram-profil.

SKAM-Vilde om livet på Instagram

5 ting SKAM-Vilde har lært os om livet

#2. Strækmærker skal hyldes, ikke gemmes væk.

Sort humor, intet filter og masser af brudte tabuer.

Som vi før har beskrevet, er der mange gode grunde til at følge Ulrikke Falch, skuespillerinden bag SKAM-karakteren Vilde, på Instagram.

Og selvom fjerde sæson af den populære norske ungdomsserie er skudt i gang med en helt anden dritkul kvinde i hovedrollen, og Instagram generelt boomer af SKAM-billeder og videoer, er vi særligt vilde med "Vilde" og alt det, hun har på hjerte.

Den seneste tid har blandt andet budt på følgende fem life lessons fra den kun 20-årige skuespillerinde.

1. Vær sårbar.

Huskeliste fra Ulrikke Falch, som du med fordel kunne hænge op på dit køleskab: Dine svagheder bliver en styrke, når du accepterer dem og er ærlig omkring dem. Vær ikke bange for at bede andre om hjælp, når du har brug for det. Vær taknemmelig for den hjælp, du måtte modtage, og pas godt på dig selv. Altid. Fordi du er vigtig. Gruppekram.

 

I love to use humor as a way to inform you about different issues, and show a realistic side of life. That helps me. I cannot tell you how you can help yourself, but i prefer honesty. This is me being honest: i am afraid, and very insecure. But i am also extremely strong af because i have made peace with my flaws. They're a part of me. Show vulnerability, ask for help. Tell people you need them. Be honest. Noone's ever gotten offended by someone asking for help. The next step: be grateful for the help you receive. Take care of yourself this night/day/evening. You are important to me. I would prefer to hug and sing you all to sleep, but unfortunately i only have two arms. Pls hug yourself and pretend its Ulle.

Et opslag delt af Ulrikke Falch (@ulrikkefalch) den

 

2. Strækmærker skal hyldes, ikke gemmes væk.

Et klassisk tema på Ulrikke Falchs Instagram-profil er kropsidealer og de tabuer, der er forbundet med den naturlige krop. Det gælder også følgende opråb med budskabet: Strækmærker er smukke, fordi de er et tegn på, at vi vokser i puberteten eller under graviditeten. De er ikke grimme, men et symbol på styrke og sundhed.

 

3. Du er ikke et sexobjekt.

Kvinder skal ikke sættes i bås, men er frie til at gøre, hvad de vil og være, hvem de vil uden at blive stemplet som "slutty" eller "bitchy" og blive behandlet som objekter. 

 

4. Og jeg er ikke dit kropsideal

Vi skal stoppe med at idealisere andre menneskers kroppe så meget, og i stedet se på os selv med mildere øjne.

 

5. Nej betyder nej.

Og Ulrikke Falch er ikke bange for at skære det ud i pap. I dette tilfælde med hjælp fra et dovendyr, så ALLE kan være med.

 

 

LÆS OGSÅ: Er Stine Danmarks vildeste SKAM-fan?

LÆS OGSÅ: 24 ting, som SKAM har lært os om livet (og Norge!)

LÆS OGSÅ: Se SKAM-William ligge foran pejsen - i den gode sags tjeneste

Se, hvad vi ellers skriver om: SKAM og Serier

610x200_woordy_knap2.jpeg