Dét skal du lave, hvis du ikke skal på Roskilde

Dét skal du lave, hvis du ikke skal på Roskilde

Dit liv går ikke i stå, hvis du ikke skal på Roskilde Festival - der er en masse fede ting, du kan lave i stedet!

Det er snart tid til et af årets største begivenheder: Roskilde Festivalen. Og det er jo en herlig tradition… men måske knap så sjov, hvis man er nødsaget til at blive hjemme og følge vennernes festivalbranderter på Instagram. Men fortivl ej, vi kommer her med en håndfuld bud på, hvad du kan få tiden til at gå med imens Roskilde løber af stablen.

 

Hæng ud med Netflix

Hvis du vil have et overblik over hvilke film og serier, der bliver opdateret til Netflix, så hold øje med hjemmesiden Flixfilm.dk, Vi anbefaler følgende:

 

Serier

Orange is the new black

 

Tag med Piper i fængsel med den nyeste sæson af den populære Netflix-serie 'Orange is the new Black'.

 

 

Film

Nightcrawler
 

 

I denne thriller kan du komme med i det dystre og hæsblæsende Los Angeles og dens kriminelle verden som bliver dokumenteret af et hav af medier. Jake Gyllenhaal brillerer i hovedrollen som den sultne amartør kriminalreporter Louis ’Lou’ Bloom.

 

 

Dokumentar

Hot Girls  Wanted
 

Dokumentaren er et af de første indblik i “amatør”-pornobranchen og den strøm af unge piger, som er en del af den.

 

 

 

 

Tag på jazzfestival -  3- 12 juli


Copenhagen Jazzfestival byder altid på et hav og koncerter. Bjarke Svendsen som er booker på Copenhagen Jazzhouse anbefaler følgende:

 

Orlando Julius & The Heliocentrics (NGA/UK):

”Nigerianske Orlando Julius er en levende legende, et sandt kultfænomen og en nøglefigur i skabelsen af det, som landsmanden Fela Kuti senere døbte "afrobeat".”
Opleves på Pressen, Politikens Hus, København V, pris 150

Køb din billet her Politikenbillet.dk og læs mere her.

 

Totó la Momposina (COL):

”Den karismatiske sangerinde Totó la Momposina er en af de helt store stjerner inden for den afro-colombianske musik. Totó la Momposina, der bærer med tilnavnet “The Queen of Cumbia”, har dedikeret hele sit liv til at videreføre den unikke musikalske arv, man finder på Colombias caribiske kyst, hvor afrikansk, indfødt indiansk og spansk kultur er smeltet sammen.”


Cæcilie Trier + Synd og Skam  + Malthe Rostrup:

Den 7 juli kan du opleve cellist, sanger og musiker Cæcilie Trier, som også er en del af bandet Choir og Young Believers, foruden Trier kan du opleve pianist Malthe Rostrup og det eksperimenterende band Synd og skam, som både gør sig i tåget r&b og skramlet punk.

LiteraturHaus Adresse: Møllegade 7, 2200 København N, entré 50 kr.

Læs mere på Jazzhouse.dkSe afrikansk kunst på Louisiana

24 juni

Kom til åbning af sommerens store udstilling ’AFRIKA - Arkitektur, Kultur og Identitet’.

”Udstillingen viser, at der findes mangfoldige, alternative fortællinger fra det afrikanske kontinents mange regioner om samtidskultur og historie - som er nødvendige for at nuancere vores blik på og billede af Afrika.”

 

 

Mini - litteraturfestival på møllegade


Lyse Nætter finder sted fredag d. 26 juni på den litterære gade Møllegade på Nørrebro. Hør en lang række oplæsninger, som finder sted i LiteraturHaus, Møllegades Boghandel og Ark books. Arrangementet er det første af en række oplæsningsarrangementer, der finder sted hver måned sommeren ud. Der vil være litteratur, performance, øl, mad og musik under åben himmel og virkelig fin stemning.

 

 

Film og kunst i Aarhus kunsthal


Kunsthal Aarhus er i den grad værd at holde øje med i løbet af sommeren. Der er både filmvisninger og udstillinger. Blandt andet en fascinerende dokumentar om den californiske sekt ’The Source family’ og en visning af Lars Von Triers legendariske dogmefilm ’Idioterne’. Der er fri entré til begge filmvisninger. Derudover kan du gå på opdagelse i udstillingen DUMP! MULTISPECIES MAKING AND UNMAKING, som samler kunstnere, videnskabsmænd og organismer for at udforske affald og industriskabte ruiner. En kærkommen udstilling, der sætter fokus på miljøet.

 

Se mere om Aarhus Kunsthal på Kunsthalaarhus.dkYoga og morgenmad på Kajen – Papirøen

Yoga med Ellie Mathilde Bruun & morgenmad fra ROOT FOOD


Hvis du er glad for yoga, kan du henover sommeren deltage i yogaarrangementer på Papirøen.

 

Yoga På Kajen finder sted alle lørdage i juli dvs. den 4/7, 11/7 18/7 og 25/7  kl. 08.30- 10.00.


Efter træningen vil ROOT FOOD servere din morgenmad, som kan nydes i de smukke omgivelser på kajen. Tag yogamåtten under armen og vær med.

Pris: kr. 75,- pr. session / kr. 200,- alle sessions


Info og billetter på Facebook.com/yogapaakajen

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur og Festival