Billeder på Facebook og Instagram
Foto: Christina Andreasen Søren Bregendal værner meget om venner, familie og kærlighedsforhold på de sociale medier.

Billeder på Facebook og Instagram

6 danskere: Det ville vi ALDRIG dele på sociale medier

Vi tog til en af landets smukkeste og mest 'instagrammable' festivaler "Musik i Lejet" ved badestranden i Tisvildeleje og hørte årets festivalgængere om, hvad de vælger IKKE at dele på de sociale medier. Hvad ville du selv have svaret?

Mia Tvenge, læser en kandidat i kommunikation og arbejder med marketing

– Jeg lægger ikke selfier ud. Jeg ser for anstrengt ud, og jeg kan ikke rigtig genkende mig selv. Det er ikke fordi, jeg ikke har billeder af mig selv på min Instagram-profil, men så er det mest nogle, min kæreste har taget. Jeg har for eksempel lagt et billede ud af mig selv fra nytår med mega åben mund og en læbestift, der sidder skævt. For mig er det meget mere noget med at vise en stemning, noget, der er ægte. Jeg synes, at jeg ser alt for mange selfier, der er "over the top".

Det mest personlige billede, du nogensinde har lagt ud?
– Det var et billede, hvor jeg fortalte, at jeg har været ægdonor. Det var ikke noget, jeg havde fortalt særlig mange før det. Men jeg synes, at det er vigtigt at sætte fokus på, så derfor gjorde jeg det.

LÆS OGSÅ: Kunne du gøre det samme? Mia tog en stor beslutning for at hjælpe en fremmed kvinde fra Mads & Monopolet

Foto: Christina Andreasen | Johannes Lassen

Johannes Lassen, skuespiller

– For mig er der en grænse mellem, om det er personlige eller private billeder. Jeg ville aldrig dele billeder af min familie, i hvert fald ikke uden de er spurgt inden. Og jeg ville heller aldrig dele, hvis jeg havde hjertesorger. Det sker qua mit job, at jeg er på en film eller produktion, hvor de bestemmer, hvad eller hvor meget jeg må lægge ud. Og så kunne jeg heller aldrig finde på at lægge et billede ud af en eller anden flinge, jeg havde været på date med tre gange.

Det mest personlige billede, du nogensinde har lagt ud?
– Det er faktisk nok det seneste billede, jeg har lagt ud på Instagram. Det er et billede af mig og min kæreste på ferie. Der er gået et halvt år, før jeg har lagt noget ud om vores kærlighedsforhold. På grund af mit arbejde er jeg jo også en offentlig person, så jeg ville gerne have, at hun skulle være klar og føle sig sikker inden.

Hvad var billedteksten til?
– Nej nej, den var alt for corny til, at jeg kan læse den op her. Den må I selv gå ind at læse, haha.

Foto: Christina Andreasen | Elise Ghorbani

Elise Ghorbani, studerer kommunikation på DJMX

– Jeg lægger ikke billeder ud af mine to børn på fem og to år. Det gør jeg ikke, fordi de har ret til det frie valg. De har ikke selv valgt at få lagt billeder ud af sig. Jeg har max lagt tre ud af dem på Instagram gennem årene og aldrig på Facebook. Jeg er selvfølgelig super stolt af mine børn, men jeg mener ikke, at jeg har patent på dem. Og jeg kan blive lidt forarget over, hvad folk nogle gange deler af deres børn. De ville jo aldrig dele et billede af deres venner nøgne i bad, så hvorfor er det ok med børn? De kvinder, der ikke vil lægge selfier eller bikinibilleder ud, men gladeligt vælger billeder af deres børn for likes, det, synes jeg, er så forkert. 

Det mest personlige billede, du nogensinde har lagt ud?
– Det var et billede af en hæklet hue til en baby på Facebook, da jeg ventede barn nummer to. Det første fortalte vi ikke om på sociale medier.

Foto: Christina Andreasen | Søren Bregendal

Søren Bregendal, musiker, skuespiller og iværksætter

– Jeg er et menneske, der har valgt en karrierevej, der helt åbenlyst indebærer, at jeg til tider åbner mig for offentligheden. Et aspekt jeg på mange måder holder af og som rummer masser af positive oplevelser. Så er jeg samtidig et meget privat menneske. I visse sammenhænge blufærdig ligefrem. Noget af det, jeg aldrig eller i hvert fald meget sjældent deler, er de mennesker jeg er heldig at have i mit liv.

– Om det er venner, familie eller mere intime kærlighedsforhold, så er det en del af min tilværelse jeg værner meget om. Jeg oplever, at relationer i SoMe-verdenen nemt kan blive til en slags social valuta, et statussymbol. Selvfølgelig skal der være plads til at dele smukke og særlige øjeblikke med mennesker, man holder af, men personligt føler jeg hurtigt, at jeg uintentionelt kommer i en position, hvor jeg kuraterer og vurderer øjeblikke med mennesker, jeg elsker og holder af. Det bryder jeg mig ikke om. Derfor deler jeg sjældent den slags.

Foto: Christina Andreasen | Sandie West

Sandie West, radiovært på P7 MIX - DR og klummeskribent på Politiken

– Den er svær, jeg skal lige tænke mig om... Jeg vil ikke lægge et billede op af mig selv i bikini. Jeg har delt et, hvor jeg løber ud i vandet, men det var langt fra, så det er ok. Jeg ville dog aldrig ligge opstillet og få taget et bikinibillede. Andre, der har lyst til det, skal selvfølgelig bare gøre det, det er ikke det. Men for mig er det for privat og kommer for tæt på. Jeg lægger personlige billeder ud, men det kan også blive for privat. Hvis man deler billeder fra ens private rum, og de ikke får likes, så gør det det ondt på en anden måde. Jeg deler heller aldrig heartbreaks, eller hvis jeg har mistet nogen tæt på mig.

Det mest personlige billede, du nogensinde har lagt ud?
– At jeg mistede min søster for ti år siden (søsteren blev myrdet af sin kæreste, red.). Men jeg ønskede at sætte gang i en debat om, hvordan medierne omtaler og dækker den slags sager. Der snakkede jeg med mine forældre inden, og så tog jeg en meget dyb indånding, før jeg gjorde det.

Foto: Christina Andreasen | Tug Watson

Tug Watson, professionel sanger på Broadway i musicalen Cats

– Jeg deler aldrig, hvor utroligt svært jeg har det med, at folk bruger sociale medier som deres eneste nyhedskilde. Jeg deler aldrig selv nyhedshistorier, og jeg deler heller ikke mine politiske overbevisninger. Jeg er amerikaner, og at folk bruger Facebook som et nyhedsmedie var jo med til at afgøre det amerikanske præsidentvalg. Det, synes jeg, er en skræmmende udvikling! Og så deler jeg heller aldrig billeder af mig selv topløs, haha.

Det mest personlige billede, du nogensinde har lagt ud?
– 12. juni 2016. Olando, Florida. Pulse Nightclub (USA oplevede sit til dato værste masseskyderi, da en bevæbnet mand gik til angreb på en natklub for homoseksuelle og 49 mistede livet, red.). Der skrev jeg på Facebook, hvor stolt jeg er af at være en del af det homoseksuelle 'community', og hvor stolt jeg er af mine brødre og søstre.

Foto: Christina Andreasen | Mia Nyegaard

Mia Nyegaard, politiker i Borgerrepræsentation i København (R)

– Jeg har aldrig lagt nogen super private ting ud. Selvfølgelig på grund af mit erhverv som politiker, men det er også et bevidst valg, at jeg for eksempel ikke har min parforholdsstatus som en del af min Facebookprofil. Jeg er et meget privat menneske, og jeg har en privat side og en officiel politiker-side begge på Facebook. Jeg har været på siden 2007, og måske noget af det også handler om, at jeg har nogle private veninder, som har oplevet ufrivilligt at havne i mediemøllen på grund af opslag, de har skrevet.

Det mest personlige billede, du nogensinde har lagt ud?
– Jeg tror, at det er et feriebillede fra Bruxelles, hvor jeg var på ferie med min kæreste. Jeg rejser meget, og folk skal ikke vide, hvor jeg er. Noget af det handler også om at sikre sig mod indbrud.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sociale medier, Instagram og Festival