Årets album 2016
Foto: Instagram@beyonce Kan du kende hende?

Årets album 2016

Denne kvinde har lavet årets album

Det anerkendte amerikanske musik- og kulturmagasin Rolling Stone har netop offentliggjort deres liste over de 50 bedste albums i 2016. Førstepladsen er gået til en kvinde, der har været på listen igennem hele to årtier.

2016 har været et godt år for populærmusikken og har i høj grad budt på nyskabende albums, som har sprængt rammerne for, hvad popgenren kan rumme.

Nu begynder listerne for årets bedste albums så småt at tikke ind – og vi kigger spændt med.

Det anerkendte Rolling Stone har blandt andre netop offentliggjort deres, og der finder vi en helt særlig dame helt i front.

David Bowie var ellers en skarp konkurrent med albummet "Blackstar", som udkom få dage før hans død. Den måtte dog nøjes med en andenplads på listen, men den overhalede et andet smukt album i år.

LÆS OGSÅ: 25 år efter: Noora og William mødes som voksne i ny SKAM-parodi

Nemlig Frank Oceans "Blonde". Fire år ventede vi på en efterfølger til hans album "Channel Orange", og det var hele ventetiden værd. Han har fået 5. pladsen på listen.

Kanye West finder vi længere nede på listen, og mon ikke den selvsikre megastjerne er utilfreds med at være placeret som nummer otte? Han kan dog glæde sig over at ligge højere end prominente navne som Solange, Rihanna og Alicia Keys.

Kvinden i toppen har ligget på listen igennem hele to årtier og er en kunstner, som vi har fulgt fra en succesfuld trio til en altoverskyggende solokarriere.

Vi taler selvfølgelig om Beyoncé. Med mindre du har været fuldstændig isoleret i 2016, har du næppe kunne gå udenom den gigantiske succes albummet "Lemonade" har fået nærmest sekunder efter det blev udgivet i april.

 

Et billede slået op af Beyoncé (@beyonce) den 23. Apr 2016 kl. 6:53 PDT

 

Det er også dette album, som er blevet kåret til årets album af Rolling Stone. Consequence of Sound placerede også Beyoncé på deres førsteplads med en stålfast beretning om, at hun ikke kun har formået at skabe et ærligt, smertefuldt og skelsættende album, men også et talerør for mange minoriteter i det amerikanske samfund.

Vi fejrer det gode valg med smukke billeder af den seje popstjerne.

Et billede slået op af Beyoncé (@beyonce) den 2. Nov 2016 kl. 9:09 PDT

Et billede slået op af Beyoncé (@beyonce) den 31. Okt 2016 kl. 9:51 PDT

Et billede slået op af Beyoncé (@beyonce) den 2. Sep 2016 kl. 9:24 PDT

Et billede slået op af Beyoncé (@beyonce) den 28. Aug 2016 kl. 10:25 PDT

 

LÆS OGSÅ: "Jeg var ved at blive overdrevent optaget af andres holdninger om mig"

LÆS OGSÅ: 'Orange is the New Black'-stjerne bryder vigtigt tabu

LÆS OGSÅ: 19 Instagram-billeder du med garanti har taget i 2016

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur og Beyoncé