Podcast
Camilla Lindemann, Michael Robak og Iben Maria Zeuthen diskuterer alder i ALT for damernes nye podcast.

Ny podcast om livets bedste alder: "Det er lige nu, hvor jeg ved, hvem jeg er, og nyder det"

Er den bedste alder 32, 48 eller 68? Svaret på det spørgsmål er – måske – enklere end du tror.

De fleste har prøvet at se et gammelt billede af sig selv og tænke "Jeg var da meget pæn. Det skulle jeg da have nydt noget mere".

Den følelse beskriver forfatter Camilla Lindemann i podcastserien "Der er så meget, mænd ikke forstår" i afsnittet, der handler om alder:

– Mine jævnaldrende veninder og jeg siger altid til hinanden, at vi skal huske på, at om 10 år vil vi se tilbage på det her år og side "ej, vi så da meget godt ud, hvad var det, vi brokkede os over?".

Camilla er 68 år, og i podcasten svarer hun ligesom Iben Maria Zeuthen, 32, og Michael Robak, 48, på det svære spørgsmål: Hvad er den bedste alder?

– De forskellige aldre har haft noget godt og noget skidt: Der er selvfølgelig det fysiske, men min alder er god nu, for jeg kan meget bedre bestemme over min tid, fordi jeg ikke er fastansat og selv kan bestemme, hvornår jeg står op og laver en masse ting, som holder mig i gang og som er enormt spændende.

Hvad har været den bedste alder for dig, Iben?
– Der har været mange forskellige perioder, men det har ikke så meget med alder at gøre, mere noget med livsafsnit og hvor man befandt sig mentalt i forhold til ens civilsituation. I forhold til selvindsigt, så er det lige nu, hvor jeg ved, hvem jeg er og nyder det og agerer ud fra, hvad jeg synes, er bedst lige nu.

Robak:
– Jeg har tænkt meget lidt på alder indtil for to-tre år siden, og jeg tror, det var fordi, jeg passerede 45 og jeg kunne se den der 50 års fødselsdag forude. Jeg har ikke krise over det, men jeg tænker da over "hvad skal jeg?". Man opnår hele tiden ny indsigt. Så på det mentale plan har jeg den bedste alder lige nu, for jeg er klogere i dag end jeg var i går, og det er vel sådan set det vigtigste.

Noget tyder på, at det korte svar på, hvad der er den bedste alder, er: Lige nu.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast, Michael Robak, Klumme og Iben Maria Zeuthen

610x200_woordy_knap2.jpeg