Disney og Skønheden og Udyret

Foto: All Over Press

Disney og Skønheden og Udyret

Disney skaber historie med første homoseksuelle karakter i ny storfilm

I genindspilningen af 'Skønheden og Udyret' har Disney sit første "homoseksuelle øjeblik", hvor en af birollerne udforsker sin seksualitet.

Til Mickey Mouse hører en Minnie Mouse, Aladdin skal have en Jasmin - og Askepot sukker efter en prins. Sådan kender vi alle opstillingen fra Disneys berømte universer.

Men nu er der meget der tyder på, at underholdningsgiganten er på vej ind i det 21. århundrede med alle os andre. I hvert fald har Disney åbnet op for en anden type seksuel orientering i deres genindspilning af 'Skønheden og Udyret'.

Det afslører filmens instruktør Bill Condon i et eksklusivt interview i seneste Attitude Magazine.

LÆS MERE: Se den nye, smukke trailer for 'Skønheden og Udyret'

I filmen er indskrevet et sideplot, hvor karakteren LeFou, der er den loyale hjælper til den ultra maskuline bejler Gaston, gennemgår en udvikling, hvor han gradvis forsoner sig med sin egen seksualitet.

– LeFou er en person, der den ene dag ønsker selv at blive som Gaston og andre dage ønsker at kysse Gaston, fortæller Condon til magasinet og uddyber:

– Han er forvirret over, hvad han ønsker. Han er en person, der endnu er ved at indse, at han har disse følelser. Og Josh (Gad, skuespilleren der spiller LeFou, red.) gør noget virkelig subtilt og lækkert ud af det. Det har sit payoff i slutningen, som jeg ikke ønsker at afsløre her. Men det er et dejligt, eksklusivt homoseksuelt øjeblik i en Disney-film.


Lefou (Josh Gad) og Gaston (Luke Evans) i en scene fra filmen 'Skønheden og Udyret'. Foto: Moviestore/REX/Shutterstock

Bill Condon forklarer, at han og filmens forfattere og producenter bevidst har indskrevet denne sidehandling i deres version af filmen som en måde at øge LGBT-synligheden (bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, red.) på skærmen.

Der er enkelte Disney-produktioner, som før har indeholdt hentydninger til homoseksuelle forhold. I filmen "Zootopia" bor de to mandlige antiloper, Bucky og Pronk, sammen, småskændes som et par og deler fælles efternavn. Og i en episode af Disney Channel-serien 'Good Luck Charlie' har en af karakterne to mødre.

Men ellers er genindspilningen af 'Skønheden og Udyret' den første Disney-film, som bringer en åbenlys skildring af en homoseksuel mand til det store lærred.

Skuespilleren Josh Gad har selv skrevet på Twitter, at han er yderst stolt af den betydning, som hans rolle har fået:

Filmen 'Skønheden og Udyret' har verdenspremiere 11. marts. I hovedrollerne ses tidligere Harry Potter-skuespiller, feminist og UN Women Goodwill-ambassadør Emma Watson i hovedrollen som Belle. Hun spiller over for Dan Stevens i rollen som den forbandede prins.

LÆS MERE: Se den nye, smukke trailer for "Skønheden og Udyret"

LÆS MERE: 6 film du bør se i år

LÆS MERE: Derfor får du aldrig en selfie med Emma Watson

Se, hvad vi ellers skriver om: Film, Emma Watson og LGBTIQ+

610x200_woordy_dmjpg.jpg