De mest spillede sange i 2016

Foto: Instagram@gulddreng24k Gulddreng ligger på en 4. og 5. plads over mest spillede sange på Spotify i Danmark i 2016.

De mest spillede sange i 2016

Disse sange har du sikkert haft på hjernen i år

Vi genopfrisker din hukommelse med de sange, du har sunget med på hele året, her.

"Hendes mor og far de sagde rolig nu. Hun var ude derfra på nul komma to. Der var en gang en som der hed Mette, og Mette hun var nede med det, så alle sammen de var nede med det..."

1. I 2016 har det ikke været sjovt at hedde Mette. Og sidder du derude med selvsamme navn, forstår vi din frustration ved endnu engang at blive mindet om det. Endda på skrift. Men der er én grund til, at vi fører Blaks sang "Nede Mette" frem i lyset igen: Det er simpelthen det mest spillede nummer på Spotify i hele 2016 i Danmark.

2. Nummer to på listen er en, hvor vi i starten af året var bekymrede for, om han kunne lave et followup på megahittet "Hotline Bling". Men i april kunne vi ånde lettet op, da Drake endnu engang leverede. "One Dance" blev lynhurtigt en succes og er i dag nummer to på listen over mest spillede sange i Danmark. Det betyder naturligvis også, at den efterhånden er ulidelig bare at tænke på.

3. Drengen, som har gjort de mest uenige musikelskere til begejstrede fans, og som mange ikke helt vil indrømme, at de faktisk danser med til derhjemme. Vi taler naturligvis om Justin Bieber.

 


"My mama don't like you and she likes everyone. And I never like to admit that I was wrong. And I've been so caught up in my job, didn't see what's going on, and now I know, I'm better sleeping on my own..."

Du skal næsten have boet i eksil i 2016, hvis teksten ikke ringer en klokke hos dig. "Love Yourself" er nemlig det tredje mest spillede nummer på Spotify. Og med Justin's førsteplads som mest spillede mandlige artist i Danmark, er det safe to say, at vi vist alle er blevet lidt beliebers.

4 og 5. Men det var ikke kun engelske tekster, vi dansede med til på natklubberne i år - også pure danske med et twist af arrogance fik en plads på spillelisten. Aldrig er vi så ofte blevet spurgt, om vi er modeller eller mødt en fuld person, der har skreget "Se mig nu!" med pegende fagter.

Men der er jo mening bag galskaben. Vi taler selvfølgelig om Gulddrengs to kæmpehit: "Model" og "Se mig nu". Begge har sneget sig ind på listen over de ti mest spillede sange på Spotify herhjemme, hvor "Model" befinder sig på en fjerdepladse, og "Se mig nu" ligger lige efter.

6. Vi slipper dog ikke helt for tonerne af Justin Bieber endnu, da han i samarbejde med danske MØ lavede et hit, du næppe er gået glip af. Vi taler selvfølgelig om nummeret, som formåede at sikre sig en plads i vores hukommelse og blive der, selv fredag aften kl. halv fire, når vi skulle ønske en sang hos DJ'en: Cold Water.

"I won't let go, I'll be your lifeline tonight"
 
Vi kan ikke være de eneste, der har sunget det til diverse veninder? Uanset hvad, er "Cold Water" blevet så stort et hit, at det var det 6. mest spillede nummer på Spotify i Danmark i år.

Listen bliver længere med diverse hits, som du unægtelig må have sunget med på enten ædru eller med høje knæløft. Men vi vil stoppe her og blot fortælle, at det har været et godt år for dansk musik herhjemme, men også for Lukas Graham i udlandet.

Nu glæder vi os blot til at viske tavlen ren, og få nogle nye toner at skråle med på.Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur

610x200_woordy_dmjpg.jpg