Ditte Gråbøl: ”Der var ingen tvivl om, at toget var kørt, og vi ikke kunne mere”
Foto: Sara Skytte Ditte Gråbøl stod ved sit livs korsvej, da hun blev skilt fra sine børns far, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Ditte Gråbøl: ”Der var ingen tvivl om, at toget var kørt, og vi ikke kunne mere”

Mange på Ditte Gråbøls alder synes måske, at skilsmisse ”er det værste i verden”. Men det er det altså ikke, siger den 60-årige skuespiller i denne uges Hendes Verden.

Ditte Gråbøl har prøvet lidt af hvert.

Hun gjorde tidligt oprør mod sine forældre, kom ind på teaterskolen i tredje forsøg og har nu prøvet kræfter med en lang række forskellige roller – senest i musicalen Flashdance, som spiller i Operaen i København denne sommer.

Når hun ser tilbage på sit begivenhedsrige liv, har der dog særligt været én periode, hvor hun stod ved en korsvej, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Og det var, da hun blev skilt fra filminstruktør Niels Gråbøl, som er far til hendes to børn.

- Der var ingen tvivl om, at toget var kørt, og vi ikke kunne mere, men det er aldrig nemt, når der er børn involveret. Jeg er vokset op i en tid, hvor det ikke var muligt at blive skilt, og da jeg kom og spurgte min mor, om hun ville blive meget ked af det, hvis jeg blev skilt, sagde hun, at det ville hun ikke. Hun var tværtimod glad for, at vi levede i en tid, hvor det var en mulighed. Min mor var selv vokset op med forældre, der skændtes så meget, at hun sidenhen hævdede, at det havde gjort hende bange for tordenvejr. Mange på min alder synes, at skilsmisse er det værste i verden. Det er det altså ikke, siger hun blandt andet i interviewet.

Læs også: Anders Matthesen blev forelsket i sin manager: "Vi skiller de to roller meget ad"

Det har dog ikke altid været lige let at mangle en partner i forældrerollen, fortæller den 60-årige skuespillerinde.

– Jeg var alene med mine børn i fire år, efter jeg blev skilt fra deres far. Jeg følte ikke, jeg hørte til nogen steder. Jeg havde været seks år i ensemblet ved Aalborg Teater og seks år på Det Kongelige. Nu var jeg freelancer og rodløs. Jeg havde ikke længere nogen arbejdsglæde, så jeg tog kontakt til en mentor, som jeg stoler på. Han gav mig et godt råd, og det var, at jeg skulle vide, at jeg var god nok.

I dag er hun gift med fysikeren Freddy Christiansen, som hun mødte som 42-årig.

- Faktisk havde vi kendt hinanden perifært i 20 år, men da jeg var ung, syntes jeg, at han var irriterende, og han kan af en eller anden grund ikke huske mig på trods af mit orangefarvede tylskørt. Det siger jo alt! I dag kan jeg se, at det bare var dårlig timing. 20 år senere var det bare indlysende, at vi havde samme humor. Jeg var også betaget af, hvor mange ting, han ved, som jeg ikke ved. Min søn har altid spurgt mig om alt muligt, og jeg vidste ingenting, men så kom Freddy og kunne tale med ham om Einstein og Big Bang.

Læs meget mere i denne uges Hendes Verden, hvor Ditte Gråbøl blandt andet fortæller om sin opvækst, sit liv som kendt og det wakeupcall, hun fik i 80’erne, da hun fik konstateret sukkersyge.

Ditte Gråbøl

  • 60 år og uddannet skuespiller.
  • Blev især kendt i DR's satireprogram Den gode den onde og den virk’li’ sjove. Har også spillet med i et væld af danske film som Det store flip, En kort, en lang, Oh happy day og Hævnen.
  • For tiden aktuel i musicalen Flashdance, som har spillet i Aarhus og spiller i Operaen i København fra 5. juli til 3. august.
  • Gift med fysiker Freddy Christiansen, mor til to børn fra sit ægteskab med filminstruktør Niels Gråbøl.

Kilde: Hendes Verden

Se, hvad vi ellers skriver om: Skilsmisse, Kendte og Parforhold