Ditte Haue
Foto: Agnete Schlichtkrull Ditte Haue, 31 år. Journalist og tv-vært på ”Aftenshowet” og ”Sporløs”. Bor med sin kæreste i København.

Ditte Haue om sine juletraditioner

Ditte Haue om sine juletraditioner: "Vi er blevet ret gode til at slukke ildebrande"

Hjemme hos ”Sporløs”-værten Ditte Haue spiser de brunch d. 24., tager på kirkegården og slukker ildebrande.

Hvordan ser juleaften ud?
– Vi har den tradition, at vi spiser brunch om morgenen og giver hinanden den første gave. Bagefter tager vi altid i kirke, for julen er jo også et tidspunkt, hvor man bliver mindet om dem, man har mistet. Jeg får derfor et rum i kirken, hvor jeg kan sende dem en tanke. Vi er også en tur forbi kirkegården hvert år, for det er meget rart at lægge en blomst hos dem, der mangler. I år skal vi både lægge en blomst hos min far, men også min mormor, som jeg mistede i januar. Bagefter kører vi hjem og ser Disneys juleshow. Vi er kun granvoksne mennesker i familien lige nu, men det er bare ikke rigtig jul, hvis det ikke kører i baggrunden, mens vi laver maden.

Har I andre juletraditioner?
– Vi har haft en ufrivillig tradition de sidste fem år, hvor vores juletræ er væltet med levende lys i. Det kollapser altid lige, når vi har tændt lysene, så vi er blevet ret gode til at slukke ildebrande. Nu har vi investeret i en Georg Jensen-julestjerne i metal, så den ikke kan brænde. Men vi SKAL have de levende lys på træet. Jeg har også en anden juletradition, som jeg selv har holdt, siden min farmor døde. Dengang arvede jeg hendes æbleskivepande, og så tænkte jeg, at den da ikke skulle stå og samle støv. Så hvert år har jeg inviteret alle mine venner til æbleskivefest inden juleferien som en slags juleafslutning. Der kommer de bare forbi, som det passer dem, og ønsker hinanden god juleferie. Dem med børn går tidligt hjem, og resten bliver til chili con carne og hælder ekstra rom i gløggen.

Hvad ønsker du dig allermest i år?
– En lyserød myrestol fra Arne Jacobsen og et guldtryk af et æble fra Monica Petersen.

Stol, Arne Jacobsen hos Fritz Hansen, 2.820 kr.

Plakat, Monica Petersen, 775 kr.

Jeg ønsker mig også"Almanakken", som min morfar altid har givet hele familien hvert år. For et par år siden stoppede han med det, og jeg troede faktisk ikke, det betød noget, men nu er jeg begyndt at ønske mig den igen. Det er ikke rigtig jul, hvis den ikke ligger under træet.

Københavns Universitet Almanak 2017, 190 kr.

Hvad er den bedste gave, du har givet?
– Et Georg Jensen-ur til min kæreste. Det glædede jeg mig ret meget til at give. Fordi jeg rejser så meget, er jeg ofte væk, så hver gang han kigger på uret, kan han tænke på mig.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul og Interview