SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Vegetariske empanadas

Vegetariske empanadas

Dittes Madblog: Vegetariske empanadas

Nogle gange er det super dejligt at lave aftensmad med tanke for, at der skal være rester til madpakken dagen efter. Empanadas er perfekte til lige netop det, da de smager dejligt både som varme og kolde. Empanadas er små, fyldte brød, som enten steges eller bages. De kan laves med krydret kødfyld eller med vegetarisk fyld, og det kan varieres alt efter smag og behag.

Jeg har valgt at lave empanadas med spinat og feta, og jeg synes, det er klart nemmest at bage dem i ovnen. Hvis du skal bruge dem som aftensmad, så server dem med en lækker fyldig salat til.

Grove empanadas med spinat og feta, 12 stk.

Dej:
125 g blødt smør
½ dl vand
1 æg
1 tsk salt
1 dl fuldkornsmajsmel
2 dl rugmel
2 dl fint speltmel

Skær smørret ud i små tern og blend alle ingredienser i en foodprocessor eller ælt dejen med hænderne. Når dejen er samlet kommes den på køl i ca. 30 minutter.

Fyld:
2 rødløg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt chili
75 g babyspinat
150 g gedefeta
salt og peber

Hak løg og hvidløg fint, og svits det i olie på en varm pande sammen med spidskommen og chili. Tilsæt spinat og små stykker feta, og vend det hele godt rundt - smag til med salt og peber. Tag fyldet af varmen og lad det køle af.

Rul dejen ud på et meldrysset bord. Stik små cirkler, ca. 12 stk., ud med en skål, glas eller lignende med en diameter på ca. 12-14 cm. Kom 1 spsk fyld på hver cirkel og saml cirklerne i små halvmåner, pres kanten sammen og luk dem sammen med en gaffel, så de får små hakker hele vejen langs lukningen. Pensl med æg og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter eller indtil de er gyldne.

Se, hvad vi ellers skriver om: Michael Robak