Dorthe Christoffersen Lund
Foto: Sara Skytte Godt 30.000 gange om året bliver to mennesker gift. Og det store ja kan siges på vidt forskellige måder. Her kan du møde en brud, der i dén grad ved, hvad det vil sige at holde en bryllupsfest. Her ses hun til sit første bryllup i 1995.

Dorthe blev gift to gange

"Jeg elskede opmærksomheden begge gange"

Hun har prøvet at stå brud hele to gange. Og begge bryllupper står på hver sin måde som noget helt særligt for Dorthe Christoffersen Lund.

Hvornår er du blevet gift?
– Jeg blev gift første gang i 1995, da jeg var 21 år, og anden gang i 2010, da jeg var 36.

Hvad var forskellen på de to bryllupper?
– Ved første bryllup var vi meget unge, og jeg tror, vi var mest indstillet på, at vi skulle have en vild fest med vennerne. Det hele foregik i et selskabslokale i en boligforening, og næste morgen skulle vi selv hen og gøre rent. Vi havde faktisk også nogle gæster, der kom med hjem og sov hos os på bryllupsnatten, fordi de ikke havde et sted at bo. Anden gang var jeg blevet ældre, og der gik vi mere op i rammerne, og at det skulle være flot. Det foregik på en kro med hvide duge på bordene og en park udenom, og vi havde også booket brudesuiten. Alt det, der var blevet sparet væk første gang, fik jeg anden gang.

Hvor meget betyder et bryllup for dig?
– Første gang handlede det mest om festen. Anden gang kunne det lige så godt bare have været ham og mig alene på en strand. Jeg havde jo prøvet det før, men det havde han ikke, så han insisterede på et stort bryllup.

Dorthe til sit andet bryllup i 2010.

Var du nervøs?
– Nej, jeg elskede opmærksomheden begge gange, og jeg havde overskud til at smile til alle gæsterne i kirken. Jeg græd ikke, for det ligger vist bare ikke til mig, men begge mine mænd gjorde. Hvis jeg skal være helt ærlig, kan jeg faktisk ikke huske, hvad de sagde til mig i deres taler.

LÆS OGSÅ: Christine og Mads fik deres eventyrlige Toscana-bryllup

Hvordan var dine kjoler?
– Første gang jeg skulle giftes, var jeg helt sikker på, at det ikke skulle ende med en Lilly. Men jeg fandt min første brudekjole i Eva, som var sådan en hæslig gammeldags forretning på Nørrebrogade. At ende i en Eva var sgu næsten værre end at ende i en Lilly. Forretningen havde røgfarvede vinduer og var vist ret tæt på at lukke. Da jeg gik derind, insisterede ekspedienten på, at jeg skulle prøve en kjole. Den var faktisk rigtig fin, og jeg tror kun, den kostede 1.500 kroner. Anden gang var jeg ret sikker på, at jeg ikke skulle have slør og myrter i håret, for jeg havde jo været gift før. Jeg fik syet en kort kjole, og den kostede vist noget mere.

Hvem var med til dine bryllupper?
– Der har været cirka 70 gæster til hvert. Men anden gang havde vi hver vores børn med og vores fælles barn, Bertram, som var to år, og de var alle sammen brudepiger og -svende. Anden gang var et større arrangement, fordi der var flere menneskers tøj, der skulle passe sammen. Min mand fik en stofprøve med, da han købte sit tøj, så det passede nogenlunde til min kjole.

Var der noget, der gik galt til dine bryllupper?
– Min brudebuket forsvandt til det første bryllup. Vi tror, der har været nogen inde og prøve at stjæle gaverne, men de var allerede blevet kørt væk, så de er gået med brudebuketten i stedet. Der var nogen der fandt den i en nærliggende have dagen efter. Til mit andet bryllup revnede min fars bukser, da han skulle sætte sig ned i kirken efter at have fulgt mig op ad kirkegulvet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bryllup