Tydelig berørt kong Charles tog afsked med mor: Se alle billederne fra dronning Elizabeths begravelse

Foto: Getty Images Kong Charles ved ankomsten til kirken med sin søster, prinsesse Anne, ved sin side.

Tydelig berørt kong Charles tog afsked med mor: Se billederne fra dronning Elizabeths begravelse

Gæsterne ankom fra hele verden for at hylde dronning Elizabeth II, der blev begravet mandag. Se her galleriet fra statsbegravelsen, hvor dronning Margrethe og kronprins Frederik deltog fra Danmark.

Statsoverhoveder, toppolitikere og berømtheder fra hele verden sad mandag side om side i den historiske domkirke Westminister Abbey for at tage en sidste afsked med Storbritanniens dronning Elizabeth II.

Fra Danmark var dronning Margrethe og kronprins Frederik blandt de inviterede til den første statsbegravelse på de kanter siden Winston Churchills i 1965. Gæstelisten talte i alt over 2.000 navne.

Men også uden for kirken havde tusindvis af mennesker samlet sig for at tage afsked med deres elskede dronning, som gennem sin regenttid var den mest populære i den britiske kongefamilie.

Vi har her samlet et galleri fra statsbegravelsen:

Dronning Elizabeth begravelse prins charles optog.jpg

Kongen førte an. Kong Charles III gik lige bag den vogn, der bar dronning Elizabeth II's kiste ind i Westminster Abbey. Kong Charles var iklædt sin admiraluniform.

Dronning Elizabeth begravelse prins charles prinsesse anne tårer optog.jpg

Ved sin side havde Kong Charles III sin søster, prinsesse Anne, som han er meget tæt med.

Charles tåre begravelse.jpg

Tårene pressede sig på. Blikket viste med al tydelighed, at kongen var dybt berørt under begravelsen.

Dronning Elizabeth begravelse prins william harry.jpg

Brødrene var samlet side om side. Dronningens børnebørn kronprins William, og lillebror, prins Harry, gik med i optoget op mod kirken. 

Dronning Elizabeth begravelse Prins George fra Wales, prinsesse Charlotte fra Wales, Catherine, prinsesse af Wales og Camilla, dronningskonsort.jpg

En del af dronningens tætteste familie ankom i bil. Her ses prins George, prinsesse Charlotte med deres mor, Catherine, og dronningekonsort Camilla. 

Dronning Elizabeth begravelse Catherine Charlotte George.jpg

En kærlig hånd fra mor. Prinsessen af Wales, Catherine, ligger en betryggende hånd på sin datter, den syvårige prinsesse Charlottes skulder. Ved siden står kronprinseparrets ældste søn, prins George på ni år, der nu er nummer to i den britiske arvefølge.

Dronning Elizabeth begravelse Meghan.jpg

Prins Harrys hustru, Meghan, hertuginde af Sussex, ved ankomsten til Westminster Abbey til dronning Elizabeth II's statsbegravelse.

Dronning Elizabeth begravelse Prins Andrew Prins Edward.jpg

To af dronning Elizabeths sønner prins Andrew (forrest), der har titlen som hertug af York, med sin lillebor, prins Edward, der er jarl fra Wessex, lige bagved.

Dronning Elizabeth begravelse Sarah, Duchess of York.jpg

Hertuginde af York, Sarah - også kendt under kaldenavnet "Fergie" - var med til begravelsen. Hun var fra 1986 til 1996 gift med dronningens søn, prins Andrew, og hun bevarede efter skilsmissen en nær kontakt til sin forhenværende svigermor.

Dronning Elizabeth begravelse Dronning Margrethe kronprinsfrederike kirken.jpg

Danmarks dronning Margrethe II og kronprins Frederik ved ankomsten til kirken. Lige bag ved dem gik prinsesse Margareta og prins Radu af Rumænien efterfulgt af prinsesse Catherine af Serbien.

Dronning Elizabeth begravelse Dronning Anne-Marie grækenland.jpg

Dronning Margrethes lillesøster, dronning Anne-Marie af Grækenland, var også med til begravelsen. Hun var ifølgeskab med sin søn, Pavlos, og hans hustru, Marie-Chantal, der er det græske kronprinsepar.

Dronning Elizabeth begravelse Catherine Charlotte George Meghan.jpg

Inde i kirken stillede hertuginde Meghan sig sammen med prinsesse Catherine, prinsesse Charlotte og prins George.

Dronning Elizabeth begravelse kiste ankomst i kirken.jpg

Westminster Abbey set foroven, da dronning Elizabeth II's kiste ankom og blev båret ind.

Dronning Elizabeth begravelse kisten krone.jpg

På toppen af kisten lå den kejserlige statskrone. Dronningen vil blive begravet ved siden af sin mand, prins Phillip, der døde sidste år, har Buckingham Palace oplyst.

Dronning Elizabeth begravelse prins William i kirken.jpg

Dronningens sønnesøn, prins William, med et tungt blik, da han tog afsked med sin farmor. Han er nu nummer ét i arvefølgen i Storbritannien. 

Dronning Elizabeth begravelse Joe og Jill Biden foran kisten.jpg

USAs præsident, Joe Biden, og hustru, Jill Tracy Jacobs Biden, ved ankomsten til kirken. Den amerikanske førstedame udtalte søndag til CNN, at hun under dagene i London var overvældet af den mængde kærlighed og respekt, som hun var vidne til, at befolkningen sendte dronning Elizabeth II.

Dronning Elizabeth begravelse Lizz truss og Hugh O'Leary.jpg

Den nyudnævnte britiske premierminister, Liz Truss, var naturligvis også med til begravelsen. Hun ankom med sin mand, Hugh O'Leary, ved sin side. Liz Truss blev den sidste, der officielt gav hånd med dronning Elizabeth. Det skete to dage før, at dronningen gik bort, da Liz Truss blev udnævnt som premierminister. 

Dronning Elizabeth begravelse Frankrigs præsident Emmanuel Macron og kone.jpg

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, med sin hustru, Brigitte Macron, ude foran Westminster Abbey.

Dronning Elizabeth begravelse Canadas premierminister Justin Trudeau og hans kone Sophie Trudeau.jpg

Canadas premierminister, Justin Trudeau, og hans kone, Sophie Trudeau. 

Dronning Elizabeth begravelse Boris Johnson og Carrie Johnson.jpg

Den tidligere britiske premierminister Boris Johnson var også inviteret med til begravelsen. Her ses han med sin hustru, Carrie Johnson.

Dronning Elizabeth begravelse David Cameron and Samantha Cameron.jpg

Også den tidligere premierminister David Cameron deltog i statsbegravelsen med sin hustru, Samantha. Cameron trak sig med omgående virkning om morgenen efter folkeafstemningen om Brexit den 23. juni 2016.

Dronning Elizabeth begravelse prinsesse Eugenie And Beatrice.jpg

Prinsesse Eugenie og Beatrice, der er døtre af prins Andrew og hertuginde Sarah af York, under afskeden med deres højtelskede farmor. Lørdag lagde de to søstre også et privatbillede ud på Instragram med en meget personlig afskedshilsen til dronning Elizabeth, som de startede med ordene: "Vores kæreste Bedste. Vi er ikke i stand til at formulere mange ord, siden du forlod os alle (..) Vi, som mange andre, troede, at du ville være her forevigt. Og vi savner dig frygteligt." 

Dronning Elizabeth begravelse ude foran kirken.jpgKlapstole så langt øjet rækker var mandag i tusindvis slået op på vejen op mod kirken. Her sad folket klar til at tage afsked med deres dronning.

Dronning Elizabeth begravelse befolkningen kø foran kirken.jpg

Lange køer i London af mennesker, som alle ønskede at følge dronning Elizabeth II på hendes sidste rute.

Dronning Elizabeth begravelse befolkningen lille pige tegning.jpg

En lille pige med et diadem i håret holder en tegning, hun har lavet af dronning. Hun var én blandt de mange, som havde samlet sig forud foran Westminster Abbey-kirken.

Dronning Elizabeth begravelse befolkningen unge børn og gamle.jpg

Børn, unge, ældre, høj og lav. Dronning Elizabeth havde fans på tværs af befolkningen, og det vidnede det massive opbud ude foran kirken om mandag, da hun blev begravet. 

Dronning Elizabeth begravelse hyde park.jpg

I Hyde Park i London fulgte mange tusindvis af mennekser også begravelsen på storskærme.

Dronning Elizabeth begravelse hyde park storskærm.jpg

Billede fra Hyde Park under begravelsen, hvor der var tavshed, da der blev afholdt ét minuts stilhed for dronning Elizabeth i kirken.

Dronning Elizabeth begravelse Dronning Margrethe kronprinsfrederike ankomst.jpg

Dagen før begravelsen aflagde dronning Margrete og kronprins Frederik også et officielt besøg hos dronning Elizabeths kiste i Westminster Hall i London.

Dronning Elizabeth begravelse Dronning Margrethe.jpg

På Twitter blev en video fra de danske monarkers besøg delt. Opslaget, der er blevet liket næsten 6.000 gange, blev fulgt af teksten: ”Margrethe med våde øjne, der forsøgte ikke at græde, knuste bogstaveligt talt mit hjerte. Hun er nu den eneste dronning regent i verden i sit gyldne jubilæumsår.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Kongelige og Samfund

610x200_woordy_knap2.jpeg