Dronning Elizabeth: Sådan var hun i privaten
SPONSORERET indhold

Dronning Elizabeth: Sådan var hun i privaten

Bliv klogere på den nu afdøde britiske dronning.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
09. sep. 2022 | Livsstil | ALT.dk

Hun levede i offentlighedens spotlys, og hun dedikerede sit liv til sine forpligtigelser som dronning af Storbritannien.

I privaten var der dog også tid til at dyrke forskellige interesser og hobbyer.

Bliv her klogere på den nu afdøde britiske dronning Elizabeth II her:

LÆS OGSÅ: Dronning Elizabeth er død: Se hendes liv i billeder

dronning elizabeth heste hobby.jpgDronning Elizabeth klapper en hest under en rejse i Etiopien,i 1965 (t.v), og i 2007 med sin egen hest Balmoral Melody. (Foto: Getty Images)

1. Heste – red i en alder af 96 år

Gennem hele sit liv var dronning Elizabeth en passioneret hesteelsker, og en af ​​hendes vigtigste fritidsaktiviteter var opdræt af fuldblodsheste til væddeløb. Den britiske regent ejede op mod 100 heste på tidspunktet omkring sin død.

Elizabeth var blot tre år gammel, da hun red første gang, og hurtigt blev hun en dygtig rytter. Hun red ofte i forbindelse med både kongelige ceremonier og i sin fritid, og så sent som i juni 2022 blev dronningen fotograferet i en alder af 96 år under en ridetur på en af sine Fell-ponyer.

Dronning Elizabeth hest sin hest Balmoral Melody.jpgDronning Elizabeth på en ridetur i Windsor Home Park i 2020. (Foto: Getty Images)

dronning elizabeth hunde.jpgEn ung prinsesse Elizabeth med to corgi-hunde i sit hjem på Piccadilly 145 i London i 1936 (t.v), og dronning Elizabeth fotograferet på Balmoral Castle med en af hendes Corgis i 1952. (Foto: Getty Images)

2) Hunde – hendes store kærlighed

Et andet dyr, som dronningen elskede højt, var hunde. Særligt af racen corgi – og gerne flere på én gang. Gennem sine 70 år som regent estimeres det, at hun havde over 30 hunde i alt, og hundene boede i et særligt corgi-værelse på Buckingham Palace, ligesom slottets kokke lavede frisk mad til dem hver dag.

Faktisk lyder historien, at dronning Elizabeth havde så mange corgi-hunde, at prinsesse Diana angiveligt kaldte dem ”et bevægeligt tæppe”.

Queen Elizabeth ll arrives at Aberdeen Airport with her corgis to start her holidays in Balmoral, Scotland in 1974. (Photo by Anwar Hussein_Getty Images).jpgDronning Elizabeth II ankommer til Aberdeen Lufthavn med sine corgis for at starte sin ferie i Balmoral i Skotland i 1974. (Foto: Getty Images)

To gange om dagen gik den britiske regent selv tur med sine hunde, og familie og venner fortalte, hvordan turene var med til at holde hende sund og rask op i en høj alder, ligesom de hjalp hende efter hendes mand, prins Philips, død.

Dronningen havde frem til sin bortgang fire hunde, to corgier ved navn Muick og Sandy, en Dorgi (krydsning mellem en gravhund og en walisisk corgi, red.) kaldet Candy og en ny cocker spaniel fra januar 2022 med navnet Lissy.

"Hun elsker dyr, og hun fuldstændig elsker hunde. Det har hun altid gjort, de var hendes første kærlighed, og de vil være hendes sidste," forklarede Ingrid Seward, en af de mest respekterede forfattere til et væld af bøger om det britiske kongehus, til Newsweek, kort før nyheden om monarkens død kom ud.

Annie Leibovitz fotograferede også den britiske regent, og den verdensberømte fotograf lagde efter nyheden om dronningens bortgang et af disse billeder fra 2016 ud på Twitter, som viser en afslappet Elizabeth II i hverdagstøj og storsmilende omgivet af fire af sine hunde:

Dronning Elizabeth filme.jpgDronning Elizabeth og prinsesse Anne i 1965. I hånden har dronningen et håndholdt biografkamera. (Foto: Getty Images)

3) Hobbyfotograf – vild med at filme

I offentligheden var dronningen altid den, der var foran linsen. Men i privaten var det Elizabeth selv, der holdt af at føre kameraet. Den britiske regent havde nemlig en passion for at fange sin families liv på film.

Den britiske majestæt er mange gange blevet fotograferet, mens hun holdt et hobbykamera i hånden og filmede sine børn og børnebørn. Nogle af dronningens personlige optagelser blev brugt i BBC's 2016-dokumentar ”Elizabeth at 90: A Family Tribute”.

QE-film 1.jpgMens hendes mand red dressur i hestevogn ude på banen, tog Englands dronning masser af billeder til det private fotoalbum. (Foto: Getty Images) 

Dronning Elizabeth te og chokolade mad.jpgElizabeth får sig en kop te under et besøg på en sygeplejerskeskole i 1945, mens hun endnu besad titlen som "prinsesse" (t.v), og dronningen i 2015 glad i gang med at skære kage. (Foto: Getty Images) 

4) Altid afternoon tea – og vild med chokolade

Gennem hele sit liv rejste den britiske monark rundt i hele verden, men ligegyldig hvor på kloden hun befandt sig, drak hun altid det samme hver eftermiddag, nemlig british afternoon tea.

"Hun ville altid have eftermiddagste, uanset hvor hun var i verden," har hendes tidligere kok, Darren McGrady, forklaret på YouTube, og i et interview med Hello Magazine har han også afsløret, at dronningen var absolut en ”chokoholiker".

Dronning Elizabeth kage mad.jpgI 2021 forsøgte dronningen at skære en kage med et sværd. Ved sin side havde hun hertuginde Kate og prins Charles' hustru, Camilla. (Foto: Getty Images)

5) Havemenneske

Hvert år deltog dronningen i ”Chelsea Flower Show”, men også i privaten nød den britiske regent at være omgivet af smukke blomster og få jord under neglene, når hun i sin fritid lavede havearbejde.

Dronning Elizabeth have hobby.jpgDronning Elizabeth II til Chelsea Flower Show i London i 1975 (t.v), og igen da hun plantede et træ under sit besøg i Royal Botanic Garden i Edinburgh i 2010. (Foto: Getty Images)

6) Veninderne – en tæt cirkel

Gennem hele sit liv var dronning Elizabeth omgivet af nære venner, som støttede hende og var hendes fortrolige.

Blandt disse var Lady Susan Hussey, der i 1960’erne fik job på slottet med at besvare breve. Hurtigt bevægede hun sig dog op i systemet, og hun udviklede med tiden et tæt venskab med dronningen, der endte med at ansætte hende som hofdame.

dronning elisabeth Lady Susan Hussey.jpgLady Susan Hussey lige i hælene på sin veninde i London i 2016. (Foto: Getty Images)

Da prins William blev født, blev Lady Susan Hussey bedt om at være hans gudmor. Det var også Lady Susan, der sad ved siden af ​​dronningen i bilen, da hun ankom til begravelsen af ​​sin afdøde mand, prins Philip, i april.

En anden nær veninde var Angela Kelly, som arbejdede for kongefamilien i mere end 25 år og var majestætens personlige påklæderske. Listen talte også Mabel Anderson, der var den tidligere barnepige for prins Charles.

dronning Elizabeth og Sophie, Countess of Wessex.jpgDronningen side om side med sin svigerdatter Sophie, grevinde af Wessex, som hun talte i telefon med hver dag. (Foto: Getty Images)

Inden for familiens rækker var grevinden af Wessex, Sophie, som er gift med prins Edward, kendt for at være utrolig tæt på sin svigermor, dronningen. De to talte dagligt i telefon sammen, og hun blev kaldt for dronningens ”klippe” efter prins Philips død.

Også niecen Lady Sarah Chatto, der er datter af dronningen afdøde søster, Margaret, var kendt for at være utrolig tæt på dronningen.