Drop klimahykleriet…
Foto: Lisbeth Holten I ALT for damerne i denne uge (49/09) fortæller sangerinden Signe Svendsen, SF-politikeren Emilie Turunen og direktør og designer Vigga Svensson, hvad de gør for at gøre deres hverdag mere klima-venlig.

Drop klimahykleriet…

I denne uges ALT for damerne fortæller tre miljø- og klimabevidste kvinder om de til- og fravalg de gør, for at få en mere klima-venlig hverdag. Og her spørger vi så dig:– Hvad kan du gøre for klimaet?

Men i virkeligheden burde vi måske snarere spørge: – Hvad vil du gøre?

For hvor langt er du villig til at gå for miljøets skyld? Vil du f.eks. undvære din juleferie i Thailand, din varme bil på en iskold novembermorgen, eller (de importerede) granatæbler til din smoothie?

Og er det ikke en smule hyklerisk at hænge sit tøj på tørresnoren, frem for at smide det i tumbleren, når man samtidig starter bilen, for at køre de 800 m ned i Netto, efter en liter (økologisk) mælk?

Fortæl os, hvad du helt konkret vil gøre, og hvad du (helst) vil undvære, for at få en mere klima-venlig hverdag:

Vidste du..


..at danskernes privatbilisme hvert år udleder ca. 6,5 mio. tons drivhusgasser, mens produktion, transport og opbevaring af de fødevarer, vi spiser på årsbasis, står for ca. 20 mio. tons.
Kilde: ernaeringogsundhed.dk
Se, hvad vi ellers skriver om: Psykologi og Klima