Efteråret behøver ikke at være en kedelig årstid, hvis du kender denne overlevelsesguide.

Foto: Young Mee Rim Efteråret behøver ikke at være en kedelig årstid, hvis du kender denne overlevelsesguide.

Guide til efteråret

Her er din overlevelsesguide til efteråret

Det blæser og regner - og så blæser og regner det lidt mere! Bladene drysser af træerne, og det bliver sværere og sværere at komme ud af sengen om morgenen. Men frygt ej! Vi har fundet 12 gode grunde til, at du skal knuseelske efteråret. Sig hej til dine nye efterårsritualer.

Det blæser og regner - og så blæser og regner det lidt mere! Bladene drysser af træerne, og det bliver sværere og sværere at komme ud af sengen om morgenen. Men frygt ej! Vi har fundet 12 gode grunde til, at du skal knuseelske efteråret. Sig hej til dine nye efterårsritualer.

1. "Træk en gammel sweater på"

Noget af det allerbedste ved efteråret er sweatere. Det er jo nærmest ligesom at gå rundt med tæppe på, og så udrydder de enhver tøjkrise. Hvis du savner sweater-inspiration, har Nymag.com samlet samtlige 117 af slagsen, som optræder i tv-serien 'Twin Peaks'. Så hvis du vil være sweaterchic som Audrey Horne, så kig her og find moderedaktionens bud på de bedste her.

2. Tag lange varme bade

Når de kolde morgener bliver for meget, når du kommer hjem helt gennemblødt af verdens ondeste regnbyge, og når du har cyklet op ad bakke i modvind iført en alt for tynd frakke, har du allermest lyst til at gå i hi. Men slæb fødderne i karbad eller i fodbad og lad dem blive der en anelse længere, end du ellers ville. Det er den bedste måde at "ctrl alt delete" det trælse efterårsvejr på.

3. Læs gode bøger

Læs bøger, der får dig til at glemme tid og sted. Hvis du ikke har råd til at købe nye, så tag på biblioteket med en termokande kaffe og læs blade og bøger kvit og frit.

3a. Drik kaffe og læs i bøger og blade i Politikens boghal

Der både lækker kaffe og bløde sofaer i Politikens boghal, hvor du gerne må sidde og læse lige så tosset du vil. Hold øje med boghallens kalender, hvis du vil høre oplæsninger med aktuelle forfatteere.

Hvis du vil have have et overblik over hvor du ellers kan høre oplæsninger så hold øje med Literatur.dk.

4. Se gratis på filmstriben.dk - der er både nye og gamle
På bibliotekernes filmportal Filmstriben.dk, kan du med din bibliotekskode se tre gratis film om måneden, og der er både gamle klassikere og de nyere film, som du måske ikke nåede at fange i biffen.

Vi anbefaler disse tre film på filmstriben.dk:
 
Casablanca 


Marina Abramovic - The Artist Is Present 


Blue Valentine


5. Tag billeder af de flotte efterårsfarver

Efteråret er ret fotogent, så husk at tage masser af billeder af de orange, røde og gullige varme farver. Hvis du ikke har talent for fotografi, så følg Young Mee Rim, bedst kendt under Instagram-synonymet Halfgirl. Hun har 200.000 følgere, og hun tager nogle meget smukke efterårsbilleder!
Følg på Halfgirl.

6.Gå lange ture og bliv dus med efterårsvejret

Når regnen og blæsten holder pause, er efteråret fantastisk at gå lange ture i. Der er selvfølgeligt udvalgte steder, hvor efteråret blærer sig ekstra meget, for eksempel i Dyrhaven. Så på med de gode sko og tag termokanden med dig ud. Det er et godt alternativ til løbeturen.

7. Drik varm te

Te er undervurderet og afslappende og verdens bedste måde at få varmen på. Du kan også tage på tesalon hvis du vil have inspiration til din egen tesamling. Vi har samlet tre af vores favoritter her:
Tante T
Perchs 
Sings tehus 

8. Lav en efterårsplayliste

Efteråret gør altså et eller andet ved musikken. Lav en playliste med de sange, du synes klæder årstiden allerbedst og sæt dit eget soundtrack til årstiden.

9. Løb nogle ture

Det kan være svært at finde motivationen til at få løbet den der løbetur, men det kan være, at den flotte natur kan få dig i løbeskoene?

10. Spis græskarsuppe

Græskarsuppe er lækkert, sundt og matcher årstidens farver. Se opskriften her

11. Se dokumentarfilm under årets CPH:DOX festival

Du kan blandt andet se filmen 'Beyond Clueless' under dette års CPH:DOX festival

Fra den 6 – 16 november løber dokumentarfilmsfestivalen CPH:DOX af stablen. Udover filmvisninger byder festivalen også på seminarer, fester og meget mere.

Vi glæder os til at se filmen 'Beyond Clueless', som er lavet af Guardian-journalisten Charlie Lyne. Hun har samlet en collage af klip fra 200 af 90'ernes bedste (og værste) teenage-film, og filmen er en analyse af sociale hierarkier, seksuel forvirring og resten af det kaos, der udgør livet som teenager.


'Beyond Clueless' kan ses i Nordisk film palads d. 7/11 2014 kl. 21.30 og Empire Bio d. 13/11 kl. 22.30 se mere om årets CPH:DOX festival her 

12. Elsk

Hvis du synes det er hårdt at komme ud af sengen, så bliv under dynen og dyrk masser af sex, for sex skulle efter sigende være sundt og nedsætter blandt andet risikoen for kræft og højt blodtryk.

Du kan læse flere sunde grunde til, at du hygge under lagnerne her.


Nyd Efteråret!

LÆS OGSÅ på ALTfordamerne.dk: Se 10 lækre opskrifter på Græskarsuppe

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur