Efterskoler giver fællesskab og personlig udvikling
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole, Karise Efterskole, Lomborg Gymnastik- og Idrætsefterskole, Samsø Efterskole, Sdr. Feldings Efterskole, Tirstrup Idrætsefterskole & Vrigsted Efterskole.

Efterskoler giver fællesskab og personlig udvikling

Efterskolen er en unik mulighed for at udfordre sig selv i trygge rammer. Her bor eleverne sammen, spiser sammen og går i skole sammen. Nøgleordene er social-, faglig-, og personlig udvikling.

På efterskolerne er fællesskabet i fokus og mange elever får ofte venner for livet efter et år på efterskole.

De mange alsidige efterskoler giver eleverne mulighed for at dyrke deres interesser i et helt år og ruster samtidig eleverne til deres fremtidige uddannelses- og karrierevalg.

Vi har samlet en række forskellige efterskoler, som alle tilbyder et spændende år med fællesskab, udfordringer og fantastiske oplevelser.

Efterskole med natur, action og sammenhold
Himmelbjergegnens_pr_billede.jpg
HNIE dyrker vi fællesskabet med oplevelser i naturen. Vi har 5 linjer; Adventure, Outdoor, Mountainbike, Orientering og Islandske heste. Linjerne er for alle, men det er vigtigt for os, at man udfordrer sig selv samtidig med, at man får kvalificeret undervisning.

Vi er en boglig efterskole, der fører til folkeskolens prøver. Inkluderet er en tur til Norge med skiløb og vinterfjeld.

Vi har noget, der hedder "linjer på tværs" og mange valgfag. Det kan du læse mere om på hjemmesiden. Vi har alle muligheder for at bruge naturen, da vi er placeret i det midtjyske søhøjland.

Specialefterskole med fokus på selvstændighed, venskab og fællesskabKarise_alt_2.jpgKarise Efterskole er en specialefterskole for unge med særlige læringsforudsætninger.
Her får du en hverdag med 80 andre unge mennesker hvor selvstændighed, venskab og fællesskab er i fokus.

Vi tilrettelægger et læringsmiljø, hvor du vil møde dygtige og engagerede lærere, der med udgangspunkt i dine forudsætninger vil udfordre dig i en oplevelsesbaseret undervisning.

Vi skaber rammerne for tryghed og nærvær, som vi mener er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv.

På Karise Efterskole vil du blive mere selvstændig og en del af et helt unikt fællesskab.

Idrætten giver et Efterskole med natur, action og sammenholdfællesskablomborg.jpgLomborg Gymnastik- og Idrætsefterskole elsker de at dyrke idræt og gymnastik! Det gør de, fordi det skaber et helt særligt fællesskab. Et fællesskab, hvor man kan udvikle sig og vokse – både som sportsudøver og menneske.

Efterskolen har 5 linjefag, som danner centrum for et inspirerende efterskoleår: Design, Gymnastik, Fodbold, Håndbold og E-sport. Det er både muligt at dyrke sin passion OG udforske nye interesser.

Faciliteterne er i top – og sports- og gymnastikelskere kan slå sig løs i en fuldt udbygget idrætshal, gymnastiksal med springgrav, 800 m2 stort springcenter med trampoliner, fast track, løsskumsgrav - og et veludstyret motionsrum.

Sammensæt dit eget efterskoleår på Samsøsamsoe_faldskrm.jpgSamsø Efterskole er ikke helt som andre efterskoler.

På den grønne ø kan eleverne nemlig sammensætte deres eget efterskoleår ud fra mere end 30 valgfag!

Valgfagene spænder vidt – og flere er meget actionprægede og giver udfordringer, man ikke får mange andre steder. Med fag som Jagt, Dykning, Ridning, Sejlads, Faldskærmsudspring, Flyvning og Skydning får man oplevelser til lands, til vands og i luften!

Eleverne møder også faglige udfordringer på efterskolen. Med niveaudelt undervisning er de sikret faglige udfordringer, der matcher deres evner i alle boglige fag.

Et år på Samsø Efterskole er noget helt unikt. Det er oplevelser for livet…

Kombination af idræt og høj faglighedTirstrup_pigerne_redigeret_alt_for_damerne.jpgTirstrup Idrætsefterskole bor alle under ét tag. Vi har plads til 122 elever, og det betyder et stærkt fællesskab. Vi kender ikke kun elevens navn, men hele personen bag.

Vi tilbyder fem linjer, moderne faciliteter og en hel masse fede x-fag. Det hele foregår på skønne Djursland.

Hver enkelt elev får lagt sit eget skema og vores undervisning er niveaudelt.

Vi elsker kombinationen af idræt og høj faglighed – med masser af plads til at prøve sig selv af.

Vi rejser to gange om året.

Kig forbi, mærk efter – og glæd dig til et forrygende år på TIE.

Tag på ordblindeefterskolevrigstedefterskole-116.jpgVrigsted Efterskole er du sammen med andre unge, som også bruger læse- og skriveteknologi i undervisningen. Det er en stor fordel, at alle har de samme faglige udfordringer. Her er vi sammen om noget særligt.

Et efterskoleår drejer sig ikke kun om boglig undervisning. Du kan vælge mellem mange linjefag og valgfag, som skifter gennem året. Og så er der selvfølgelig også gymnastikken, som afsluttes med flere opvisninger.

Du kommer med på vores ryste-sammen-tur og skilejrskole, hvor du får nye udfordringer og lærer de andre bedre at kende.

Der er mange emnedage og emneuger i løbet af året, og du får mulighed for at deltage i forskellige stævner inden for sport og musik.

Du kan tage folkeskolens prøver og få adgang til alle ungdomsuddannelser.

Sdr. Feldings Efterskole - faglighed og fællesskabsdrfelding_skitur.jpgFællesskab og faglighed

Efterskolen er kombinationen af faglighed og fællesskab. På efterskolen oplever du et helt unikt fællesskab. Her opstår nye venskaber, her skaber vi minder, og vi fejrer hinandens succesoplevelser. Her er vi sammen om alt det, der er svært men også om alt det, der bringer smil på vores læber. Her overskrider vi grænser og sørger for, at alle kommer sikkert igennem skoleåret.

Sdr. Feldings Efterskole er for dig, der er helt almindelig teenager, men har brug for ekstra hjælp til at læse og skrive. Det er vores speciale at hjælpe unge til at få succes med folkeskolens afgangsprøve. Det er målet, og du skal knokle med bøgerne og være parat til at arbejde ekstra for sagen.

Dit skema vil bestå af en blanding af de obligatoriske skolefag og selvvalgte linjefag.

Hvis du har læse-og skrivevanskeligheder, har du måske haft en del nederlag i dit skoleforløb. Derfor vil vi give dig succesoplevelser og selvværd! Så bliver det nemlig meget nemmere at arbejde videre med de udfordringer som følger med læse- og skrivevanskelighederne.

Se, hvad vi ellers skriver om: Samfund og Kultur