Emil Thorup og Philips

Emil Thorup og Philips

Emil Thorup: "TV'et kan faktisk godt pynte i stuen"

Emil Thorup er gået sammen med Philips TV om at få bragt fjernsynet ind i stuen som en aktiv del af indretningen. Det er nemlig på tide, at vi igen samles om én skærm, mener han.

I 1950'ernes Danmark var fjernsyn noget, der hørte det fine borgerskab til. Et slags tronende symbol på hustandens velstand og gode stil.

Men fjernsynets kulturelle og økonomiske værdi er siden da faldet. Det skal måske ses i lyset af, at de fleste i dag har råd til et, mens det i disse minimalistiske tider let kommer til at føles klodset i en ellers stilren bolig. Det er nemlig især hos boligæstetikkerne, at fjernsynet i de senere år er blevet mere og mere udskældt. Så hellere ofre den gode Netflix-oplevelse for en papirtynd bærbar, som kan gemmes af vejen resten af tiden. 

Se hvordan Emil indretter med hans TV her: 

Emil Thorup, tv-vært, møbeldesigner og arkitekt med mere, hører i allerhøjeste grad til kategorien af boligæstetikkere. Umiddelbart er han heller ikke fortaler for at placere en stor fladskærm af et fjernsyn i stuen, men i en tid fuld af flere og flere skærme, kan han godt se ideen med en samlende skærm i hjemmet.

-Jeg synes, at vi skal væk fra at ligge i hver vores ende af sofaen med hver vores iPad og se hvert vores program. Jeg synes, at fjernsynet skal være et samlingspunkt for familien. Det skal ind i stuen igen, så vi kan være fælles om at se noget i stedet for at ligge i hver vores ende af sofaen.

Men dermed ikke sagt, at hvilket som helst fjernsyn kommer ind at stå i Emil Thorups stue. En stue, der i høj grad er præget af hans eget design – fra borde over lamper til tæpper. Det lækre marmorbord er eksempelvis fra hans eget møbelbrand, Handvärk.

-Hvis fjernsynet skal have en meget fremtrædende plads i min stue, så skal det også kunne se lækkert nok ud til at indgå i stuen permanent. Hvert produkt og hver ting er kurateret og nøje udvalgt. Den proces gennemgår fjernsynet også, siger Emil Thorup.

Se Emil fortælle hvorfor hans Philips TV slog alle andre mærker, og vandt en plads i hans stue: 

Naturlig del af indretningen
Philips' 9002-model har klaret den gennem tv-værtens æstetiske nåleøje. Faktisk i en sådan grad, at det har fået en helt central plads i hans ekstraordinære lækre lejlighed: Stående i stuen på et bord fra hans eget møbelbrand, der sørger for gemme kablerne grundigt af vejen.

For skal fjernsynet ind i stuen, er det for Emil Thorup vigtigt, at man tænker det ind som en naturlig del af indretningen.

-Hænger man fladskærmen op på væggen så sørg for eksempel for at hænge noget kunst op ved siden af. Stiller man det på et bord, som jeg har gjort, så lad være med at lave sådan en form for alteropstilling, hvor der kun står et fjernsyn. Men sørg for at der er en plante, nogle objekter og måske noget kunst, der kan aflede opmærksomheden fra, at der står et stykke elektronik, siger han.

Udover at Philips' 9002-model har sine klare æstetiske kvaliteter, så var det også fjernsynets enkelhed, der tiltalte Emil Thorup.

-Før blev man ligesom nødt til at have alle mulige ting tilkoblet til sit fjernsyn. Chromecast, og jeg skal komme efter dig. Men her får jeg ligesom et produkt, hvor hele pakken er samlet i én. Du stiller det bare op, sætter det i stikkontakten og så kører det bare.

Philips 9002 OLED

  • Philips 9002 er et ultratyndt 4K OLED-TV med Android TV og 3-sidet Ambilight
  • 139 cm (55”)
  • 4K Ultra HD OLED-TV
  • Quad Core, 16 GB, som kan udvides
  • DVB T/C7T2/T2-HD/S/S2
  • Vejledende salgspris er 21.999. TV'et kan købes hos Elgiganten.dk
  • Lige nu til udsalgspris 14.999 kr.

Du kan læse mere om Philips' 9002-model her.
Se videoer hvor Emil får inside viden om Philips særlige P5 chip her:

eller lærer mere om det særlige Philips Ambilight her:

Se, hvad vi ellers skriver om: Emil Thorup