Emily Salomon om sin hud

Emily Salomon om sin hud

Emily Salomon: 5 tips der vintersikrer din hud

Har din hud også tendens til at blive tør, stram og sensitiv i løbet af vinteren? Skønhedsblogger Emily Salomon guider dig til den optimale pleje af vinterhud med fokus på fugt og effektive hudplejeprodukter.

 

Vinterkulde, blæst og temperaturskift er ofte skyld i, at min hud føles tør og irriteret i vinterhalvåret, men med den rette mængde fugt og pleje er der heldigvis råd for det. Jeg er for tiden meget begejstret forAvènes Tolérance-produkter, da de er effektive, består af max 7 ingredienser, der er nøje udvalgte, så de matcher hudens behov og struktur og trænger fuldstændig ind i den ellers til tider vintertrætte hud. Her er mine 5 tips til, hvordan du får en sund og smuk vinterhud: 

 1. Sæsonbetonet 'hudplejegarderobe'
  Ligesom jeg ikke går i det samme tøj året rundt, så har jeg også 'sommerprodukter' og 'vinterprodukter' på min badeværelseshylde. Jeg skifter ekspempelvis til en federe og mere plejende creme i løbet af efteråret (fra Tolèrance Emulsion til Cream), så huden bliver ekstra beskyttet og jeg undgår fugttab.
 2. Pas din 'aftenrengøring'
  Jeg renser ansigt og hals nænsomt, men grundigt med Avènes Tolérance Cleansing Lotion hver aften. Jeg masserer den på med fingerspidserne i cirklende bevægelser for at løsne makeup og snavs og fjerner så det hele med vatrondeller. En effektiv rengøring uden at ‘strippe’ eller udtørre huden. Af og til vasker jeg hele molevitten af med lunkent vand og en vaskeklud for en blid eksfolierende effekt.
 3. Forkæl din hud med kildevand
  Umiddelbartefter rens dupper jeg ansigtet tørt med et håndklæde og giver det så et friskt pust med Avène Termalkildevand, der beroliger og fugter. Den bruger jeg i øvrigt også mange gange i løbet af dagen for at opfriske og fugte min hud.
 4. Lav et fugtreservoir
  Mens min hud stadig er fugtig af kildevandssprayen, påfører jeg Tolérance Cream. Når du kommer creme på fugtig hud, kan cremen for det første bedre trænge ind, og for det andet laver du nærmest et lille ‘fugtlager’, som huden kan tære på. Ud over sol er tab af fugt en af de største skurke, når det kommer til aldring af huden – og dette enkle trick er et af de bedste, jeg kender til, for at huden fremstår og føles fugtmættet hele tiden. Hvis du føler, at huden er stram og tør, uanset hvor meget creme du smører på, kan dette også være løsningen.
 5. Sov med masken på
  I vinterhalvåret hvor både vejr og fjernvarme udtørrer huden sørger jeg for at sove med Avènes fugtmaske på et par gange om ugen og vågner op til blød og glat hud. Jeg fordeler masken (der er som en rig creme) på ren og tør hud om aftenen, venter 5 min. på at den er trængt ind og sover så ellers med denpå.

 

Læs mere på avene.dk/merehudpleje

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed og Emily Salomon