En død eksmand, forvirrede teenagere og en flosset ejendomsmæglerbranche – Anna Grue er tilbage!
⭐⭐⭐⭐ “Miss Marple fra Odsherred er altid et skridt foran. En dejligt velskrevet og velkomponeret hverdagskrimi” Berlingske ⭐⭐⭐⭐ Søndag ⭐⭐⭐⭐ Jyllands-Posten ⭐⭐⭐⭐ Dagbladenes Bureau

En død eksmand, forvirrede teenagere og en flosset ejendomsmæglerbranche – Anna Grue er tilbage!

Er du ligesom mange andre begejstret for den OCD-ramte, selvretfærdige og umådeligt nysgerrige Anne-Maj Mortensen, er der godt nyt! Anna Grue har nemlig begået endnu en fremragende hyggekrimi fuld af drama, spænding og – naturligvis – mord.

’Nøglen til mord’ er titlen på Anna Grues tredje selvstændige bog i serien om efterlønneren Anne-Maj Mortensen, der som altid nærmest tilfældigt vælter ind i et spind fuld af død og hemmeligheder. Med sig på sidelinjen har hun naturligvis sin datter Iben, barnebarnet Didi og gravhunden Hr. Mortensen, og både Ibens kæreste og tabloidjournalisten Helle Wiig får lov til at spille en rolle.

1-2-3 lig

I den nye bog finder Anne-Maj Mortensen sin eksmands blodige lig – umiddelbart har han begået selvmord, men ingen forstår hvorfor. Snart får Anne-Maj Mortensen mistanke om, at den lokale ejendomsmægler står bag et organiseret misbrug af tomme ejendomme, og senere finder man to lig, der efter hendes bedste overbevisning har forbindelse til sammensværgelsen. Men som sædvanligt tager politiet hende ikke alvorligt – og SÅ tager historien fat.

”Selvfølgelig er der ikke et lig derude; selvfølgelig ligger Per ikke død i sit latterlige spabad. Men det er der. Og det gør han.”
Uddrag fra ’Nøglen til mord’

Mord med masser af lune

Historien foregår endnu engang på Anne-Maj Mortensens hjemegn i Odsherred, hvor Anna Grue også selv ejer et sommerhus, og derfor kender en del til området. Og de tre bøger i serien er da også alle skrevet dér, hvor det hele foregår.

Hvor første bog – ’Mordet i Genbrugsen’ – handlede om et mord i byens lokale genbrugsbutik og den anden – ’Døden i kurbadet’ – foregik på et luksuskurbad, bevæger ’Nøglen til mord’ sig mere rundt omkring i lokalsamfundet. Ud over ejendomsmæglerne spiller en flok teenagere også en ret stor rolle for handlingen, og kontrasten mellem mæglere, ungdom og Anne-Maj Mortensen er magisk.

Med Anna Grues egne ord, er Anne-Maj Mortensen emsig og nærtagende og fordomsfuld, men også sjov og varm og hittepåsom. Og det er helt med vilje, at den krydsordselskende ældre dame beskrives sådan – det skal nemlig være nemt at more sig over hendes opførsel.

Samtidig er ’Nøglen til mord’ dybere end de to foregående og behandler nogle ret alvorlige emner såsom sugardating og de konsekvenser, det kan have.

Alt i alt – en virkelig god hyggekrimi, der er uhyggeligt velskrevet og underholdende på hver eneste side.

Læs mere om ’Nøglen til mord’

Vidste du at …

… Anna og hendes mand engang havde en bolig til salg og overraskede ejendomsmægleren i soveværelset med en ung dame, der ikke var hans kone? Oplevelsen satte sig fast hos Anna, der – uden at vi afslører for meget – nu har digtet videre på den.