Boligindretning
Foto: Helene Sandberg
BoligLiv

Ibiza bolig

Enkelt og uhøjtideligt på Ibiza: Feriestemning året rundt

Har du nogensinde drømt om at blive på sommerens ferieø forever?

Af Karin Gråbæk 14.jul.2017 Livsstil
Det danske par, Tanja Ting og Lars Bruun, pakkede for 10 år siden deres hjem ned og sagde farvel til Studiestræde i København. I dag bor de hele året på et rustikt landsted på Ibiza med deres to børn.

HVEM: Tanja Ting, hendes mand, Lars Bruun, og deres to børn Zeelas og Nika. Tanja er smykkedesigner, og Lars sælger ejendomme og ejer et lokalt produktionsselskab, som hjælper udenlandske kunder med film og foto-produktion på øen.

HVAD: 200 år gammel finca på ca. 350 kvadratmeter.

HVOR: På landet på Ibiza.

www.tanjating.com

Måske er det lyset. Det blide, varme lys mod den blå himmel. Den rødlige jord og alle de grønne farvespil. Måske er det de bare fødder. Det makeupfrie ansigt. Den søde smag af friskplukkede figner. Eller måske er det bare Ibizas særlige magi. Uanset hvad så udstråler Tanja Ting og hendes to lyshårede børn essensen af det gode liv, og deres hjem understreger, at enkel skønhed ikke behøver en masse styling. Alt oser af lækker uhøjtidelighed her ved den mere end 200 år gamle finca, der er omgivet af åbne vidder og frodige træer, der bugner af friske figner, granatæbler, citrusfrugter og mandler. Og familien har indrettet hjemmet, som de lever: enkelt og med et touch af boheme. Selvom det naturligvis også er hverdag på ferieøen, er det et helt anderledes frit og afslappet liv, familien har valgt at leve her. – For snart 11 år siden solgte min mand og jeg vores lejlighed, pakkede alt ned og sendte det med en container. Jeg kan huske, hvordan vi stod på gaden med to kufferter og ventede på en taxi. Som model havde jeg boet i Paris, Milano og Tokyo og rejst rigtig meget. Jeg trængte til et mere roligt sted, fortæller Tanja.

Landliv på partyøen
Tanja havde dog ikke forestillet sig, at de ville blive hængende på ubestemt tid. Det er også kommet bag på den indfødte Nørrebro-pige, at hun endte med at flytte på ‘landet’. Det blev Ibiza, fordi parret havde holdt flere ferier på øen og var tiltrukket af øens blanding af liv og stilhed. Ibiza er på størrelse med Bornholm, og familien bor midt på øen for enden af en lang smal grusvej. Begge børn er født på øen og går i skole, hvor de taler både spansk, catalansk og engelsk. Som småbørnsfamilie dyrker de ikke det berømte partyliv, men nyder alligevel, at der aldrig er langt til byliv, en lækker beach bar, en lokal tapasbar, en dukkert i havet eller til Tanjas smykkeatelier i Ibiza by. Netop øens boheme-vibe, dejlige klima, smukke natur og miks af ro Da de fandt den gamle finca midt i den eksotiske frugthave for et par år siden, var de solgt. Huset er bygget i øens typiske rustikke stil med hvidkalkede vægge og synlige træbjælker, og indrettet enkelt og luftigt.

Slow life og udeliv
– Vi har ikke gjort det store ved huset, fordi vi stort set er udenfor altid. Vi har den regel, at vi ikke ser tv eller er på iPad og computere, før det bliver mørkt, fortæller Tanja, der elsker at lave mad og have gæster. Ved poolen har de et udekøkken med en pizzaovn. Maden serverer de på terrassen under de hvidkalkede buer med udsigt over alt det grønne. Familieliv på Ibiza er slow life og udeliv. – Den største udfordring på Ibiza er den meget langsomme måde, tingene bliver gjort på. Her er intet stress, hvilket er skønt, siger Tanja Ting og tilføjer: – Men ikke, hvis man skal have ting lavet ... Mañana, Mañana!


En stor kvadratisk solseng i ubehandlet træ, fyldt med smukke, falmede indiske puder skaber en perfekt afslappet loungestemning udenfor.

TILBUD: 4 numre af BoligLiv + 3 vaser fra Kähler


Fra terrassen går man ind i stuen, hvor den 100 år gamle lysekrone, som Lars har arvet, hænger under de rå synlige træbjælker i loftet. Stilen er meget enkel med hvide vægge og klinkegulve. Billedet på væggen ind til soveværelset af Zeelas som baby er taget af Lars.


Lune aftener en stor del af året gør det muligt at sidde ude ved spisebordet under halvtaget med kig til poolen og frugttræer i det fjerne. De gamle typiske landstole og spisebordet er købt på Ibiza. Billedet på væggen til højre har Lars selv taget.


På spisebordet står en kande vand med lime af egen avl og en smuk buket blomster plukket i haven.


Poolen og huset, hvor terrassen under halvtaget med søjler får rigelige mængder skygge takket være en stor vinplante fyldt med druer og en blomstrende bougainvillea.


Stort set hver morgen spiser familien hjemmebagt stenalderbrød, som Tanja laver inspireret af en opskrift i BoligLiv.

TIP: Få opskriften på BoligLivs stenalderbrød her


Op ad den smukke rå mur i landkøkkenet står en gammel reol, der var i huset. Her står blandt andet en del musselmalet porcelæn fremme sammen med kogebøger og billeder af familien.


Tanja elsker Ibizas tilbagelænede boheme-stil og har et miks af eksotiske puder, som er tilpas falmet af solen. En gruppe fyrfadsstager står klar til brug en dejlig aften på terrassen.


Alle husets fem soveværelser er indrettet enkelt med hvide sengetæpper og puder købt på øen. Her er det et af børneværelserne med et par sjove uroer hængende fra de synlige loftbjælker, en mini Panton stol og en træstub med små figurer.


Der er udsigt over grønne stier og palmer fra terrassen.

4 GODE INTERIØRBUTIKKER
Skal du holde ferie på Ibiza, så anbefaler Tanja at tjekke disse interiørbutikker ud:
• La Maison de l’Elephant, lamaisondelelephant.com
• Lotus og Magazin, magazin-ibiza.com
• Natura, naturaselection.com
• La Silla, lasilla-ibiza.com


► SE OGSÅ: Skøn pariserlejlighed: Smukt og enkelt stilmiks
► SE OGSÅ: Rækkehus i London: Kontrasternes paradis

Henter...