Isabel Marants guide til Paris
Den franske designer deler ud af sine insidertips til Paris.

Isabel Marant Paris

Få Isabel Marants 5 bedste tip til Paris

Den indfødte parisienne kender om nogen de hemmelige steder, der er værd at gå på opdagelse i. Vi bedt hende dele sine bedste insidertips til Paris, så du ved, hvor du skal gå hen, næste gang du besøger den franske hovedstad.

Den indfødte parisienne kender om nogen de hemmelige steder, der er værd at gå på opdagelse i. Vi bedt hende dele sine bedste insidertips til Paris, så du ved, hvor du skal gå hen, næste gang du besøger den franske hovedstad.

Yndlingsrestaurant
“Jeg er ikke så vild med såkaldt trendy restauranter og foretrækker spontane middage med venner. Mest af alt elsker jeg faktisk at spise hjemme i godt selskab, men en gang imellem nyder jeg at gå på Bistro Volnay (8 Rue Volney). Det er ikke en gastronomisk restaurant som sådan, men jeg elsker deres mad, der er meget autentisk og meget fransk. Interiøret er som taget ud af 30’erne med store spejle og højt til loftet. Det er chikt, men ikke snobbet. Derudover holder jeg meget af at besøge Marché des Enfants Rouges (39 Rue de Bretagne), der er et ultra-parisisk marked med en venlig stemning. Her finder man et super miks af små restauranter – fra italienske til kinesiske. Jeg er også svært glad for de japanske boder og især for tatsura-kylling og kabayaki-sardiner.”


Bedste sted at shoppe
“Når det gælder interiør, tager jeg forbi Galerie Downtown (33 Rue de Seine). Ejeren François Laffanour har i 28 år samlet møbler fra nogle af mine yndlingsdesignere, og jeg elsker at ose rundt og bese de tidløse ting – fx en lænestol fra Prouvé, lamper af Serge Mouille og boghylder fra Perriand. Når jeg skal købe tøj, tager jeg som regel forbi L’Éclaireur (10 Rue Boissy d’Anglas), der har tøj til både kvinder og mænd. De har både kendte og mindre kendte mærker, som man udelukkende finder her.”
Galeriedowntown.com
Leclaireur.com

Litterær svaghed
“Jeg elsker at købe og kigge på bøger, så jeg kommer tit forbi butikken La Hune (170 Boulevard St. Germain). Denne boghandel er åben helt frem til midnat hver dag, hvilket er perfekt for sådan en som mig, som altid arbejder sent. La Hune er indrettet så smukt, og på 2. sal finder man et fantastisk udvalg af bøger om design, arkitektur og mode. Jeg kan vandre rundt i timevis uden at have en præcis idé om, hvad jeg leder efter. Jeg er stor fan af arkitektur, så nogle gange finder jeg bøger om den amerikanske arkitekt Richard Neutra. Derudover bladrer jeg i Taschen-bøger og falder i staver over biografier om fx Peggy Guggenheim eller Haruki Murakamis romaner.”
Groupe-flammarion.com

Her slapper jeg af
“Jeg er på alle måder en arbejdsnarkoman og arbejder daglig fra 9 til 23. Jeg elsker mit job, men jeg bliver også nødt til at tage noget tid for mig selv for at holde hjernen skarp. Hver weekend tager jeg derfor med min mand (designeren Jérôme Dreyfuss, red.) og vores søn ud til vores lille, godt gemte hus i Fontainebleauskoven, tre kvarters kørsel fra Paris. Det er et meget simpelt sted og perfekt til at dele gode stunder med familien i fred og ro. Huset er mit hemmelige gemmested, hvor jeg kan få trukket vejret, inden ugen starter igen. Jeg vil godt indrømme, at jeg hader mandage. Alting er kedeligt og grimt om mandagen, men jeg prøver at hanke op i mig selv og fokusere på de positive ting ugen igennem. Når jeg når fredag, er jeg i den syvende himmel. Lige indtil det bliver mandag igen.”
Fontainebleau-tourisme.com

Favoritmuseum
“Kunst er en stor inspirationskilde for mig, og jeg er stor fan af Palais de Tokyos (13 Avenue du Président Wilson) udstillinger, der altid er både stærke og kløgtigt kuraterede. Jeg kan slet ikke vente med at se deres nye sale, der netop er genåbnet efter flere års renovation.”
Palaisdetokyo.com

LÆS OGSÅ: Oplev 5 oversete storbydestinationer

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide