GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Sarah-Sofie Boussnina guider til sine favoritter
Foto: Rasmus Weng Karlsen

Sarah-Sofie Boussnina

Få talentfulde Sarah-Sofies tips til cafeer, serier og shopping

Sarah-Sofie Boussnina brød igennem med tv-serien Lærkevej, en ungdomsfilm og en julekalender for hele familien. Nu har hun lagt børne- og ungdomsrollerne på hylden for en stund og er snart aktuel i DR's store historiske dramaserie 1864, hvor hun spiller alt andet end en pæn pige. Den 23-årige skuespillerinde guider os her til nogle af sine favoritter.

Film
- Min all time favorite er Tim Burtons Edward Saksehånd (1990) og Girl, Interrupted (1999) med Winona Ryder. Og så har jeg lige været inde og se Vådområder i Grand Teatret, som jeg virkelig kan anbefale.


Tv-serier
- For tiden elsker jeg Modern Family, men jeg skal også snart have set Breaking Bad og True Detective. Det er virkelig pinligt, men jeg ser generelt rigtig mange crime investigation-serier. Jeg elsker 48 Hours. Og Doctor Phil ...


Bøger
- Jeg har altid læst meget og kan faktisk bedre lide at læse end at se film, så jeg selv kan danne billederne. En af mine yndlingsbøger er Johannes V. Jensens Kongens fald. Jeg har læst den virkelig mange gange. Det var en bog, jeg fik af min mormor, og jeg elsker den måde, han skriver på. Jeg er også ret vild med Khaled Hosseini og er lige startet på hans seneste bog Og Bjergene Gav Genlyd. Andre favoritter er Alaa Al-Aswanys Yacoubians hus og Chicago og forfatteren Haruki Murakami.


Musik
- Lige nu er jeg helt vild med Disclosure og elektronisk musik i det hele taget. Jeg har også altid været kæmpestor Kanye West-fan og er især glad for hans gamle musik. Derudover elsker jeg klassiske rocknavne som The Carpenters, Queen, The Eagles og David Bowie.


Designere
- Azzedine Alaïa og Hedi Slimane, som begge har tunesisk baggrund som jeg selv. Azzedine har jeg været vild med, siden jeg var lille. Jeg har altid elsket mode, fordi jeg ser det som en måde at udtrykke sig på på samme måde som film, musik og lyrik. Jeg kan også rigtig godt lide danske Stine Ladefoged og Wood Wood, når det ikke bliver for street.


Butikker
- Jeg shopper mest på nettet, på især Mytheresa.com, Matchesfashion.com og Youheshe.com. Derudover kan jeg godt lide butikken Gossip (Ny Østergade 10, København, red.) og Suite i Illum.


Kaffebar
- Jeg bor på Halmtorvet på Vesterbro, så jeg kan faktisk bedst lige at drikke kaffe på min altan. Jeg bevæger mig ikke så tit ind i Indre By, for jeg får lidt stress af så mange mennesker, men hvis jeg gør, synes jeg, at Atelier September i Gothersgade er rigtig hyggelig.


Spisesteder
- Jeg kan godt lide stemningen og maden på Geist på Kgs. Nytorv, og så elsker jeg salatbaren Fredco's på Grønnegade, som mine veninders forældre ejer. Det er sundt og lækkert, og de har den bedste gulerodsjuice.


Yndlingsspot i København
- Frederiksberg Have og Søndermarken. Jeg er ude i naturen i hvert fald en til to timer hver dag, hvor jeg går eller løber. Motion er vigtigt for mig, men jeg hader fitnesscentre, så jeg kan bedre lide at gå en lang tur med musik i ørerne.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur