Få store kunstoplevelser på landets mange gallerier
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Hjerm Kunstgalleri, Galleri 5000, Galleri Uggerby, Galleri Brænderigården, Galleri Art Expo, Galleri Wolfsen & Charlotte Fogh Gallery

Få store kunstoplevelser på landets mange gallerier

Kunst skal prikke til os. Provokere os og få os til at tænke på noget større end os selv.

Vi kender alle de store traditionelle museer, men en lang række spændende danske gallerier byder heldigvis også på provokerende, tankevækkende og smukke malerier, skulpturer, fotoserier, videokunst, performance og installationer.

Vi har samlet en række gallerier, som har spændende kunst fra både anerkendte og etablerede kunstnere samt nye værker af yngre kunstnere.

Spændende samtidskunst i latinerkvarteretcharlotte_fogh_gallery_-_soloudstilling_hybridization_af_lilibeth_cuenca_rasmussen.jpgCharlotte Fogh Gallery er et veletableret galleri for samtidskunst, som er beliggende i en tidligere boltefabrik i Aarhus gamle latinerkvarter.

Med 7-8 udstillinger om året viser galleriet den nyeste kunst af danske såvel som internationale kunstnere, som arbejder i forskellige medier lige fra maleri og skulptur til foto- og videokunst, performance og installation.

Kunstnerne spænder fra nyuddannede til de mere etablerede og har alle markeret sig i samtidskunsten med anerkendelse fra udstillinger på museer eller internationale kunstmesser.

Ud over galleriudstillingerne har galleriet et Locker Room for de mere eksperimenterende projekter, en baggård med installationskunst og skulpturer samt en eksklusiv webshop.

Udsmykning til virksomheder og private hjemGalerieWolfsen_annonce_afd.jpg

2020 har allerede budt på både messer i Herning og Los Angeles og udstillinger i Aalborg og New York.

Siden 1992 har Galerie Wolfsen opdaget, udstillet og formidlet danske og internationale kunstnere. Kunsten er mangeartet og repræsenterer flere bevægelser i samtiden. Her finder du både det sarte, det prangende, det afdæmpede og det provokerende.

De 550 kvadratmeter galleri byder på værker i alle størrelser og alt fra oliemalerier, fotokunst og diverse tryk til skulpturer og keramik.

Galleriet udsmykker både private hjem og virksomheder. Erfaringen er stor, og der er både noget til den almindeligt kunstinteresserede og til samleren.

Få hjælp til kunst i hjemmetArtExpo_o.jpgSæt livskvalitet på dine vægge med kunstværker, der bringer glæde og et personligt strejf til dit hjem.

Højt beliggende med udsigt over sø og skov ligger Galleri Art Expo, som er en perle, man må besøge, hvis man søger inspiration eller blot en oplevelse. Et åndehul, hvor kunsten er mangfoldig og har plads.

Galleri Art Expo er Østjyllands største galleri og salgssted for 60 faste, dygtige, danske kunstnere. Upcomming- kunstnere som etablerede. Så her er noget for enhver smag og enhver pengepung.

I galleriets 9 udstillingsrum kan du gå på oplevelse i malerier, skulpturer, keramik og glaskunst.

Kunst kan mere, end øjet kan se. Farver og associationer påvirker dig. Et billede siger mere end 1000 ord. Så tænk virkning ind, når du vælger kunst.

Rådgivningen i Galleri Art Expo er gratis, så tag nogle fotos med af dit hjem og spørg vores dygtige personale om råd og vejledning.

Det kan være svært at vælge og svært at forestille sig kunsten i eget hjem. Få hjælp til størrelse, farver og placering, da det ofte er her, det driller.

Hos Galleri Art Expo kan du også låne et udvalg med hjem, inden du beslutter dig.

Få et nyt maleri med hjem hver 3. månedbraenderigaarden_artikelbillede.jpgHos Galleri Brænderigården kan du nyde kunst af høj kvalitet med både permanente udstillinger samt 4 – 5 skiftende udstillinger i løbet af året. Her er altid noget nyt at se inden for maleri, grafik, keramik og skulptur.

Du kan også deltage i en kunstcirkel med 9 andre kunstinteresserede, hvor du hver 3. måned får et nyt maleri eller skulptur hjem, indtil du har været igennem 10 forskellige værker og herefter kan udvælge et af dem, du vil beholde.

Besøg vores store udvalg af spændende kunst af både anerkendte etablerede kunstnere samt nye værker af yngre kunstnere i vores inspirerende og rå lokaler.

Oplev spændende kunst i en hjemlig atmosfæreUggerby-Udstilling.jpgKender du den helt særlige fornemmelse, når du træder ind et sted for første gang i dit liv … og føler dig helt hjemme? Det er en dejlig følelse, som ofte fører til gode og langvarige venskaber med beboerne.

Tænk at få samme oplevelse første gang, du træder ind i et galleri. Fornemmelsen ligger lige for i Galleri Uggerby i Lønstrup, hvor der hersker en dejlig uhøjtidelig, nærmest hjemlig stemning.

Det skyldes i høj grad galleriets ejer, Erik Jakobsen, der afslappet klædt viser rundt og fortæller om kunstnerne og værkerne på en meget personlig måde.

Det kan næsten ikke blive andet end personligt, for galleriejeren har kendt de fleste af sine kunstnere igennem mange år.

Jo, kunst er mange ting og vækker mange følelser. For de fleste er det dog en vitaminindsprøjtning til øjnene og sjælen at kigge indenfor i et af Danmarks hyggeligste gallerier.

Hemmeligt galleri i stor herskabslejlighedgalleri5000_drklokke.jpgKun et ganske lille skilt ved ringeklokken til 1. sal tv afslører, at her i hjertet af Odense ligger Galleri 5000.

Ring på og gallerist og tidligere reklamemand Peter Thomsen byder indenfor i sin store herskabslejlighed fyldt med værker af en lang række af danske og udenlandske kunstnere. Her finder du både grafiske værker, malerier, skulpturer og kunstbøger at bladre i.

Galleriet råder over en meget stor samling og skifter derfor ofte udstilling.

Og fra Danmarks hemmeligste hjemmegalleri kan du tage turen til Danmarks største galleri under åben himmel. I Egeskov Skulpturpark udstiller Galleri 5000 i samarbejde med grev Michael Ahlefeldt fra Egeskov slot mere end 40 skulpturer i slotshaven.

Kunst, der får dig til at spidse ører og kigge godt efterHjerm_2.jpgSprudlende, farverig og kontroversiel billedkunstner (f. 1967).

Kunstneren Henrik Busk Andersen er fast repræsenteret i Hjerm Kunstgalleri.
Abstrakte kompositioner og bronze skulpturer. Klassisk abstrakt, nonfigurativ abstrakt.

Temaet er oftest kærligheden eller længsel mellem mand og kvinde. Ofte males kvindeskikkelser som vises legende lette i en halv abstrakt streg i smukke kraftfulde og stærke farvekombinationer.

Man kan sige om Busk Andersen, at hans kunst får dig til at spidse ører og kigge rigtig godt efter. Kunst, hvor du kan mærke gnist. En skarphed og åbenhed, som får os til at reflektere. Du kan mærke energien.

Kender du Hjerm Kunstgalleri? Beliggende 2 km. syd for Struer. www.hjerm-kunstgalleri.dk

20 professionelle anerkendte kunstnere udstiller i Hjerm Kunstgalleri. Galleriet er grundlagt i 1974 og drives i dag af Karen og Flemming Trelborg.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur, Guide og Kunst