podcast sommerferie

Foto: Getty Images Vi har samlet 8 podcasts, som du slet ikke kan slippe, når du først er gået i gang med at lytte.

8 fængslende podcasts, du skal høre i din sommerferie

Yes, det er sommer! Endelig er det tid til afslapning på stranden og hygge i haven – måske med en god podcast på playlisten? Her er 8 særligt udvalgte fra podcastappen Talk Town, som du slet ikke kan slippe igen, når først du er gået i gang.

1 Verdens vildeste sekter

Masseselvmord, UFO-religioner, okkulte drab. Gennem tiden er sekter endt i kollektive selvmord og masseforførelse. I Guyanas jungle fulgte 900 mennesker præsten Jim Jones i døden, mens Raëls følgere tror på, at han får informationer fra rumvæsener. Sekter kan virke både absurde og uforståelige. Men er der mening bag galskaben? I denne serie ser vi på nogle af de mest berygtede sektledere og deres dedikerede følgere, som måske slet ikke er så anderledes fra du og jeg. Vært Kristoffer Lind har allieret sig med landets førende sekteksperter for at se på mekanismerne bag de nyreligiøse bevægelser og undersøge, hvordan det lykkes sektlederne at få folk til at opgive deres eget liv for at følge dem. Sommetider helt ind i døden.

Lyt til ”Følg med mig – når sekter bliver til skræmmende bevægelser”

2 Røverhistorier fra hele verden

Han har fanget silkemyg i Centralafrika, spist syltede søkonger, der har ligget i maven på en sæl, i Nordgrønland og boet blandt kalashnikov-bevæbnede kodrivere i Sydsudans ødemark. Kokken Nikolaj Kirk søger oplevelser langt fra alfarvejen, for det er der, guldet ligger gemt. I podcasten ”Ohøj sømand” inviterer de to styrvolter, Nikolaj Kirk og Zissel Kjertum-Mohr, dig med på et nyt eventyr og en ny ret i hvert afsnit.

Lyt til ”Ohøj sømand – nu spiser vi”

3 I stjernernes tegn

En stenbuk er stædig, og en tvilling et værre sludrechatol. I hvert fald hvis man skal tro stjernerne. 12 kendte danskere har sagt ja til at blive klogere på deres stjernetegn – og måske også sig selv – i podcasten ”I stjernernes tegn”. Astrolog Eva Ganvig giver os et indblik i, hvad man siger om de 12 stjernetegn og lægger et personligt fødselshoroskop for den kendte gæst, men altid uden at kende gæstens navn på forhånd.

Lyt til "I stjernernes tegn" her

4 Countryens vilde verden

Country er da ikke noget for mig, tænker du måske? Men tro om igen. Du vil blive overrasket. ”Ladies of Folk” er en podcast om country- og folkmusik. Om tre akkorder og sandheden – og om alle de fortællinger, som musikgenren er fyldt med. Om kærlighed, whisky, drømme, døden, djævlen og gud. Om de forelskede, de fortabte, de fordrukne og de omflakkende. ”Ladies of Folk” tager dig med på en musikalsk rejse gennem det Amerika, der engang var, og det USA, der stadig er. Undervejs finder du ud af, hvem der myrdede Kate McCannon og Earl, hopper ombord på et godstog sammen med vagabonder, sælger din sjæl til Djævlen og fælder måske en tåre over kærligheden – både den smukke og den ulykkelige af slagsen.

Lyt til ”Ladies of Folk”

5 Da Knud Romer brød sammen

En skizofren, der spiser af sin kæreste i stedet for at slå op, og psykopater blottet for empati. Chefpsykiater Bjørn Kalden har oplevet lidt af hvert i sit arbejde med kriminelle sindssyge fra Herstedvester til Sikringsanstalten. I podcasten "Knud Romer på Sikringsanstalten" dykker de to sammen ned i sindets allerdybeste afkroge – også Knud Romers eget. Da forfatteren for få år tilbage blev indlagt på Skovhus Privathospital med et mentalt sammenbrud, var det Bjørn, der hjalp ham på ret køl igen.

Lyt til "Knud Romer på Sikringsanstalten" her

6 De danske doomsday preppers

Et hemmeligt sted i vores hovedstad har to kvinder dannet en forening, der skal redde dem, når verden går under. Zissel har taget duelighedstegn og købt en sejlbåd, der ikke kan spottes på radar, når bølgerne går højt. Nanna er i gang med at indrette sin kælder som beskyttelsesrum. I ”Apokalypsens piger” indvier de to veninder os i deres forberedelser til Jordens undergang. For dommedag er måske tættere på, end vi går og tror.

Lyt til ”Apokalypsens piger” her

7 Mageløse møbelmestre

Er du vokset op med FDB-møbler og en PH-lampe over spisebordet, eller har du først som voksen kastet din kærlighed på de danske møbelklassikere? De fleste danskere er på fornavn med møbeldesignere som Hans, Arne, Børge og Verner, der for mange årtier siden gjorde Danmark verdensberømt som en moderne designnation. Men hvem var de egentlig, snedkerne, arkitekterne og menneskerne bag møblerne? Vi dykker ned i arkiverne og taler med efterkommere, kollegaer og andre spændende folk, der fører os et skridt nærmere møbelmestrene, deres liv og storhedstid.

Lyt til "Møbelmestrene" her

8 Et knust hjerte

80-årige Ole sørger over tabet af sin kone, som han dagligt maler portrætter og modellerer figurer af, mens 30-årige Lea sørger over bruddet med ekskæresten, som hun gør alt for at glemme. Med mere end 50 års aldersforskel er de to måske umiddelbart et umage par, men ud af sorgen over at miste dem, de elsker, er et venskab spiret, og sammen har de fundet vej gennem den smertefulde hjertesorg.

Lyt til ”Kan Ole og jeg slippe sorgen?” her

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast og Sommer