Familieferie på budget - 5 tips til at rejse billigt med børn

Familieferie på budget - 5 tips til at rejse billigt med børn

Vil I skåne pengepungen på næste ferie – men helst uden at skære ned på solskinstimer eller oplevelser? Med de rette kneb er der penge at spare på både mad, aktiviteter og overnatning. Se med her, hvor vi guider til at planlægge en god rejse for hele familien, der ikke vælter budgettet.

Når vi langt om længe er afsted på den solferie, hele familien har talt om og glædet sig til i månedsvis, skal dagene nødigt gå op i praktik og budgetudregning. Til gengæld kan det betale sig at bruge lidt ekstra tid på netop dette hjemmefra.

Det kan nemlig hurtigt blive dyrt, hvis I skal mange afsted, og skal en enkelt familieferie ikke tømme opsparingen, kan I skære en hel del poster af rejsebudgettet ved at tænke smart, når I skal i gang med planlægningen – fx i forhold til hvornår I bestiller, og hvor I vælger at tage hen.

Bestil i god tid

De fleste børnefamilier ved, hvornår på året de har ferie lang tid i forvejen, og det er en kæmpe fordel. Booker I jeres rejse i god tid, vil I nemlig både opleve, at priserne er mere overkommelige, og at rejseselskabets udvalg af destinationer og hoteller er større.

Tager I afsted uden for sæsonen, frem for midt i skoleferien, kan I også skære en betydelig bid af budgettet. Det er som regel besværligt at arrangere, hvis børnene går i skole, men har I små rollinger, der nemt kan skippe en uge i børnehaven eller vuggestuen, er der fine chancer for at komme afsted til lave priser – selv hvis I lægger jeres rejse bare en enkelt uge, før skolernes sommerferie starter.

Undgå skjulte afgifter

Spontan shopping, guidede oplevelsesture og (overraskende!) dyre restaurantbesøg. Det er typisk, når man er landet på feriedestinationen, at budgettet skrider, og det kan være svært at regne ud, hvor meget man kommer til at bruge i alt.

Ofte er det langt nemmere at forholde sig til én samlet pris – frem for at skulle danne sig et overblik over de mange små og store ture med dankortet hele ferien igennem - og netop derfor er charterrejser blevet en populær måde at holde familieferie på. Når I bestiller jeres rejse i en samlet pakke, kender I til langt størstedelen af jeres forbrug allerede hjemmefra, og så undgår I samtidig, at der pludselig kommer skjulte afgifter, der kan give ondt i maven og lave rod i jeres planer.

Vælger I ovenikøbet en pakke med All Inclusive, hvor både overnatning, alle måltider og forskellige former for underholdning er med i prisen, er det ikke mange gange, I behøver at have pungen op af lommen, når først I har bestilt. Sunweb Familierejser 

Vælg et land, der er billigt at opholde sig i

Er en skøn ferie for jer netop lig med at spise på restaurant og tage rundt på forskellige ture, bliver det hele mere overkommeligt, hvis I rejser til en destination, hvor leveomkostningerne generelt er lave. Der er betydelig forskel på, hvad det koster at spise ude i fx England og Frankrig, kontra hvad du får for pengene i billigere lande som Tyrkiet, Bulgarien og Egypten.

Der er også god mulighed for at spare penge på madfronten, hvis I booker jer ind en ferielejlighed med eget køkken frem for et hotelværelse. Spis morgenmad i lejligheden, så I har klaret dagens første måltid, inden I tager ud på oplevelser, og gå på opdagelse i delikatesseafdelingen i det lokale supermarked, så I selv kan lave aftensmad et par af aftenenerne. Det gør det samtidig lettere at overholde nogenlunde normale sengetider, hvis I har små børn med.

Brug offentlig transport

Det kan hurtigt blive en dyr affære at tage taxa hver gang, I skal uden for hotellet. Selvom det kan virke besværligt, kan det uden tvivl betale sig at sætte sig ind i områdets offentlige transportsystem – og om det fx er billigere på sigt, hvis I køber en gruppe- eller en flerdagesbillet.

Ser I jer helst fri for overhovedet at skulle skænke hverken taxa, bus eller tog en eneste tanke, kan I gå efter et hotel med en beliggenhed, hvor det slet ikke bliver nødvendigt. Mange charterhoteller ligger i gåafstand til de vigtigste ting på solferien, som fx shopping, byen og stranden, mens andre tilbyder gratis shuttle-service til og fra.

3 billige charterhoteller med fantastisk beliggenhed

The Three Corners Sunny Beach Resort, Egypten:

 • Helt ned til stranden
 • Wellnesscenter og sportsfaciliteter på hotellet
 • Børneklub og sjove vandrutsjebaner

Se mere her! 

Hotel Asia Beach Resort & Spa, Tyrkiet:

 • Masser af familieaktiviteter
 • Tæt på øststranden
 • Ultra All Inclusive

Se mere her! 

Hotel HVD Club Bor, Bulgarien:

 • Beliggende i centrum
 • Gåafstand til Sunny Beach
 • Pæne, grønne omgivelser

Se mere her! 

Vær realistisk

Sidst, men ikke mindst: Tjek op på forbruget på sidste ferie, før I går i gang med planlægningen af den næste. Overskred I budgettet, er det en fordel at finde ud af, hvad pengene blev brugt på, før I laver et overslag for jeres næste rejse. Er der nogle ting, I kunne have brugt færre penge på, eller bør I måske hæve loftet en lille smule for, at I kan slappe af på ferien uden dårlig samvittighed?

Læs også:  Sådan gør I familieferien mere afslappende - for både børn og forældre

Tag også en snak om, hvad der er vigtigst for dig og din familie, før I sætter jer fast på et rejsemål. Det er sjældent, at der er penge, og ikke mindst tid, til alt, hvad børn og voksne drømmer om, ferien skal byde på. Hvad kan I absolut ikke undvære? Og hvad er måske i virkeligheden lidt ligegyldigt? Brug derefter en aften på at researche lidt på, hvad det koster at komme på de ture, I gerne vil, og hvor meget det typisk vil løbe op i, hvis hele familien skal spise på restaurant.

Når I er afsted, kan det være nemmere at holde styr på budgettet, hvis I udelukkende betaler med kontanter. I kan fx hæve hele beløbet, I har til rådighed, når I kommer frem, lægge pengene i sikkerhedsboksen på værelset og kun tage det beløb med fra hotellet, som I har planlagt at bruge pr. dag. Så ved I præcis, hvor meget der er blevet brugt – og hvor meget I har tilbage til sjov, spas og spændende oplevelser på resten af ferien.

Leder I efter en skøn familieferie, der er til at betale?

Sunweb’s fornemmeste opgave er at skabe fantastiske ferieminder for dig og din familie – til de bedste priser. På deres familievenlige hoteller finder I de helt rigtige rammer for en solferie, hvor både børn og voksne kan føle sig rigtig godt tilpas. Uanset om I er til afslappende dage på stranden eller spændende udflugter og oplevelser, har Sunweb en charterpakke, der passer til jeres ønsker, behov og budget.

Se Sunwebs gode, familievenlige tilbud her! 

4 gode grunde til at rejse med Sunweb:

 • Eksperter i solferier for hele familien
 • Rigtigt meget ferie for pengene
 • Frihed til at vælge den rejselængde, I ønsker
 • Altid et stort udvalg af familievenlige All Inclusive-hoteller
Se, hvad vi ellers skriver om: Rejser med børn og Rejseguide