Brian Hougaard
Foto: Brian Hougaard Brian Hougaard står bag Fatdane, som er et sundere og økologisk sodavand-alternativ.

Fatdane

Brian står bag et nyt sodavandsbrand, der er godt for ganen og din samvittighed

Det nye mikrobryggeri Fatdane ­laver samvittighedsfulde sodavand til de tørre halse, der sukker efter et sundere og økologisk alternativ. ­Idemanden bag er Brian Hougaard, som efter en årrække hos Carlsberg ­endelig tog springet og startede sit eget bryggeri.

En smagsoplevelse, jeg aldrig glemmer, var da...
– Jeg var i Nepal og tilfældigt mødte en lokal nepaleser på en bar, som tog mig med hen til et sted, de kaldte for Mama's House. "Mama", som boede der, levede af at lave hjemmelavet mad til lokale. Man satte sig bare ned et sted, og så kom retterne ellers bare ind en efter en. Det smagte himmelsk!

Min scoremiddag er...
– Da jeg scorede min kone, ­boede jeg i Kuala Lumpur (jeg var udstationeret for Carlsberg). Hun rejste ud for at besøge mig, så jeg planlagde den ultimative middag! Jeg havde booket et sted i junglelignende ­omgivelser, der hedder Tamarind Springs, hvor vi ­havde et bord for os selv, og hvor vi fik en masse små krydrede retter, chef's choice, med lyden af ­chikader, frøer og fugle i baggrunden. Hun var helt solgt.

De økologiske sodavand fra Fatdane koster 24,50 kr. og fås bl.a. i 7-Eleven i fire forskellige varianter.

I mit køleskab finder man altid...
– En masse smagseksperimenter, test og prøver! Min fireårige søn har lært at spørge, om saften kan drikkes, eller om det er "fars prøver". Derudover er der altid frisk ingefær og citron, æg til en nem aftensmad og chili til at spice det op.

Lige nu er jeg meget optaget af ...
– Innovation og fødevare- og drikkevaretrends i hele verden. Jeg var for nylig i Singapore for at se på markedet derude og er ved at planlægge en tur til London og New York. Derudover er jeg meget optaget af økologi og bæredygtig vækst – det er vejen frem og godt for vores klode.

Absolut selvforkælelse er...
– En virkelig varm omgang saunagus med en afsluttende dukkert i havet, så hele kroppen vågner, og alle sanser åbnes og skærpes, efterfulgt af et sublimt måltid mad med en iskold IPA...

13 gode år

...havde Brian hos Carlsberg, hvor han bl.a. besøgte over 36 forskellige lande.

2 for Anton og Alma

...som er Brians to børn, og den egentlige årsag til, at han skabte Fatdane. Han ville nemlig gerne give dem en sodavand uden de kedelige tilsætningsstoffer.

28 minutter

...lykkedes det Brian at dykke med en hvalhaj på sin tur til Galapagos. En helt igennem fantastisk oplevelse.

Se, hvad vi ellers skriver om: Iværksætteri og Interview