Hårmoden i Nexø: Her vil vi gerne have en frisure som Puk Elgaard
Foto: d3sign/Getty Images Frisørene har været lukket ned siden jul, og det kan måske efterhånden ses på... Os alle sammen.

Hårmoden i Nexø: Her vil vi gerne have en frisure som Puk Elgaard

Med genåbningen af frisørerne skal vi igen forholde os til vores frisure.

Frisør Maria Louise Bendixen driver frisørsalon Bendixen Hair på Torvet i Nexø, Danmarks østligste by, og er dermed én af de heldige bornholmere, der sammen med Nord- og Vestjylland får lov at åbne en smule den 1. marts 2021. 

I det nye afsnit af 'Fedeabes Aktuelle Forklaringer’ har Anders Lund Madsen  besluttet sig for at udforske de seneste tips og trends inden for dette erhverv, der har ligget helt stille siden før  jul. Dengang var hårmoden allermest ’det naturlige look’, fortæller Maria Bendixen.

Hun beskriver, hvordan mænd skulle have ’lidt krøl på toppen og korte sider’, og kvinder skulle have striber og en balayage, som er mørkt i bunden og en fade til lysere spidser.

”Men nogle gange havde jeg da lyst til at putte en grøn stribe i, bare for at flippe lidt ud. Nu skal der snart ske noget nyt, siger Maria Bendixen, som glæder sig til at lave noget ”vildt hår igen”.

”Det gjorde vi for ti år siden. Og det skal vi nok snart igen. Der sker jo noget i krisetider, hårmoden flytter sig. Under 2. verdenskrig blev skørterne kortere på pigerne, og læbestiften blev lidt rødere. Den her nedlukning vil nok betyde, jeg kommer til at klippe noget mere hår af,” siger hun.

Genåbningsklip – hvordan skal den se ud?

Maria Bendixen forudser, at det bliver en ny Bon Jovi-frisure, som vi alle skal bære, når frisørerne åbner lidt op igen på mandag, hvor kunderne skal sidde to meter fra hinanden og testes, inden de kan træde over salontrinnet.

”Der skal ske noget! Det hotteste hår lige nu er faktisk unisex, altså det, som hedder en mollet. Kort på toppen og lidt lange længder, ligesom Bon Jovi. Eller Puk Elgaard,” siger Maria Bendixen.

Hun føler et ansvar for at passe på de lange længder hos bornholmerne - særligt mændene.

”Når mine mandlige kunder kommer helt langhårede efter Corona, så er det min opgave at få dem til at tænke nyt. Og jeg synes, de skal lære at holde af de lange længder. Lidt langt nakkehår – ligesom 70’erne og 80’erne - er da megafint,” siger hun.

Efter udmeldingen om genåbningen, er der allerede kommet flere frisør-bookinger i hendes bog.”Den første kunde var i telefonen i morges kl. 05.24. Det var Peter,” siger hun.

Lyt med i dagens afsnit af ’Fedeabes Aktuelle Forklaringer’ på Talk Town, når Anders Lund Madsen forsøger at forstå hårmoden.

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast