3D printer
Foto: Getty Images

En helt særlig notits fik 3D-print til Danmark

Hvis ikke det havde været for en lille notits på en lap papir, var 3D printning måske ikke kommet til Danmark. I hvert fald ikke så hurtigt. Men en dansker bed sig fast og fik teknologien, der kan ændre verden, her til landet. Få hele historien i podcasten ”Fedeabes forklaringer” fra Talk Town.

Allerede i 80’erne blev de første 3D-printere opfundet i USA. Men få forstod sig på den nye teknologi, som mest af alt lød som noget fra en sci-fi film. Herhjemme var der dog én mand, der var så tilstrækkelig nysgerrig, at han måtte vide mere. Den mand hedder Karsten Lymbye Jensen, han er uddannet maskiningeniør, og i 80’erne arbejdede han for Jysk Teknologisk Institut.

Under et møde i Lego, der handlede om mulighederne i den nye computerteknologi, der var kommet på markedet, hev en tekniker pludselig en lap papir frem, som skulle vise sig at få afgørende betydning for Karsten Lymbye Jensens arbejdsliv – og Danmarks brug af 3D-print. Det fortæller han i podcasten ”Fedeabes forklaringer” fra Talk Town med Anders Lund Madsen som vært.

”Han kom ind og sagde: Jeg har fundet sådan et udklip her. Ovre i Amerika har de opfundet sådan en printer, der kan printe ting. Og så grinte vi lidt af ham,” indrømmer Karsten Lymbye Jensen, der var omgivet af udviklere og teknikere på mødet.

”Men vi var en samling nørder, så vi måtte se hans udklip. Notitsen var på størrelse med et frimærke,” husker maskiningeniøren.

De var alle så tilpas nysgerrige, at de var nødt til at undersøge sagen til bunds, for tænk nu, hvis det faktisk virkede.

Resten er historie. Karsten Lymbye Jensen fik bevilget en studietur til USA for at besøge opfinderen og en række virksomheder og universiteter, som alle arbejdede med den nye 3D-teknologi. Efter et par måneder var dommen klar: 3D-teknologien skulle til Danmark, og det kom den med Karsten Lymbye Jensen som primus motor.

Hør, hvordan mødet med den amerikanske opfinder og den enorme 3D-printer gik, og bliv klogere på, hvorfor teknologien kan ændre verden i podcasten ”Fedeabes forklaringer”.

Fedeabes_Forklaringer_cover900.jpg

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.


Find stærke personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast