Foto: Anne Nørkjær Bang
Eurowoman

Fem populære looks jeg aldrig kan få til at fungere i virkeligheden

Kender du det, at nogle looks virkelig virker på flotte street style-billeder på Instagram, men falder mindre heldigt ud, når du selv gør forsøget?

Af Anne Nørkjær Bang 17.feb.2016 Livsstil

Det ser jo misundelsesværdigt nonchalant ud, eller "effortless", som det hedder i branchen, når modellerne, bloggerne og stylisterne står og hænger ud efter modeshowsene i deres velovervejede outfits. Men de looks, der er populære blandt de Instagram-venlige fashion-first-movers, er ikke altid så nemme at overføre til virkeligheden uden for modeugernes glamour, som det måske kunne se ud til ved første øjekast.

Her er fem looks, jeg, helt personligt, aldrig kommer til at mestre:

 

LÆS OGSÅ: 7 højdepunkter fra modeugen i København

 


1) Ekstra lange ærmer og bukseben:Celine Aagaard klarer looket med lange ærmer og bukseben til perfektion. Det gør jeg ikke. Der er, i beklædningsmæssig sammenhæng i hvert fald, nærmest kun én ting for mig, der er værre end at se praktisk ud. Og det er at se upraktisk ud. På den akse slår denne trend helt ud. Den er jo vanvittigt upraktisk. Beskidte bukseben er garanteret.

2) Bare ben og vinterfrakke:

Liv Taylor i det evigt grønne bare-ben-i-januar-look, som både er populært på catwalken, når vinterkollektionerne skal vises, og blandt kendisser og modeentusiaster, der gæster fremvisningerne. Billedet her er fra januar 2012 til åbningen af Stella McCartneys Flagship Store i New York. Foto: All Over Press Det er et look, der sender mixede signaler, må man sige. Hørte engang en fashionabel person sige, at kvinder ser bedre ud, når de fryser lidt. Det er måske det, der er rationalet bag dette look, som grundlæggende er ret fjollet. Modebranchen har allerede krokodilleskind, pelse og fjer. Men er gåsehud virkelig også en ting? Jeg stemmer nej.

3) Wet hair-looket:

Pradas SS15-kollektion var i høj grad præget af vådt hår. Samme look kunne man blandt andet finde hos Mark Kenly Domino Tan på Copenhagen Fashion Week AW16. Foto: Camera PressFindes både i versionen, hvor alt håret er redt stramt tilbage, og, særligt moderne lige nu, i FKA Twigs-versionen, hvor pandehåret former sig i sirligt tilrettelagte mønstre på panden. Jeg tester jævnligt looket, fordi det har regnet hele vejen på min 40 minutter lange morgencykeltur på arbejde fra Amager til Nordvest. Men jeg kunne aldrig nogensinde finde på at gøre det med vilje. Aldrig.

4) Kæmpe halstørklæde:

Der må være en hemmelig opskrift på at få gigantiske tørklæder til at se tjekkede ud, som jeg er den eneste, der ikke har fået. Her fra Paris Fashion Week AW16. Foto: Camera Press. 

Jeg ved ikke, hvordan det kan være, at nogle mennesker kan se så tjekkede ud med et kæmpe stort tørklæde viklet skødesløst om halsen. Jeg ligner en, der ikke kan gøre for det, når jeg prøver.

5) Crop tops: 

Kendall Jenner går ikke i vejen for en god crop top. Jeg har fire i mit skab, hun gerne må få. Foto: All Over PressJeg har faktisk flere crop tops liggende i mit skab derhjemme. Tænkte: Måske lidt modigt, men hvis alt andet svigter, kan jeg bruge dem på Roskilde Festival. Men nej. Den eneste gang, jeg har prøvet at have en bluse med udsyn til maveskindet på seriøst og i offentligheden, fik jeg det som om hele verden pludselig var centreret om den lille bare stribe hud. Det er bare noget, der foregår i mit hoved, det ved jeg. Verden er ligeglad med din mave, Anne. Men det kommer ikke til at gentage sig. Det lover jeg.

LÆS OGSÅ: 59 tegn på at du ikke er så original, som du tror

LÆS OGSÅ: 25-årige Sofie indretter luksushjem i London

LÆS OGSÅ: Fotografer raser over Burberrys valg af Brooklyn Beckham – men han kan noget, de ikke kan


Henter...