Ferie i Jaipur

Foto: Anitta Behrendt , allover, Fotolia, Taj Hotels og private Smykkedesigner Julie Wettergren tager ofte til Jaipur i forbindelse med sit arbejde.

Ferie i Jaipur

Ferie i Jaipur: Kaotisk, smukt og fredfyldt

Julie Wettergren, 36 år og smykkedesigner i eget navn. Jaipur er en af Julies yndlingsdestinationer, og hun har rejst der meget i forbindelse med sit arbejde.

OPLEV
Det er meget, meget billigt at leje en bil med chauffør, så hvis jeg har en fridag, når jeg er derude, elsker jeg at bare køre ud i det blå. Vi plejer at køre op i bjergene, hvor naturen er ubeskriveligt smuk. På vejen overhaler vi både arbejdselefanter, kameler og køer, der både står og ligger midt på vejen. I luften flyver der store grønne papegøjer og i vejkanten går der grise, geder, og hunde. På tagene sidder der aber. Jeg elsker stemningen, det er helt kaotisk.


NYD
Indiens udvalg af solmodne, søde og lækre friskplukkede frugter er fuldstændig ekstraordinært. Spis så mange forskellige som muligt – efter min mening fås det ikke bedre noget andet sted i verden.


LÆS OGSÅ: Oplev Israek på land og i vand

SHOP
Midt i den smukke bydel ”the pink City” ligger Johari Bazar. En lang gade fyldt med bittesmå, finurlige butikker, hvor man kan købe alverdens smukke tekstiler. Duge, pashmina-tørklæder, smukke, antikke, håndskårne træ- og stenfade. Derudover sælges der også masser af ædelstene i løsvægt og på tråd. Men vær på vagt, det er ikke alle butikker på den gade, der er lige ærlige. Køb ikke dyre sten her, hvis du ikke i forvejen ved en masse om ædelstene.
Johari Bazar Rd, Ramganj


BO
Jeg foretrækker autentiske og charmefyldte hoteller og bor oftest på hotel Samode Haveli. Det er utrolig smukt og fredfyldt. Overalt er der finurligt håndmalede mønstre på vægge og loft i de smukkeste jordfarver. Værelserne er store og smukke, og området omkring poolen, som man stort set har for sig selv, er fantastisk. Det er femstjernet, så alt er rent, trygt og lækkert.
Samode.com


SE
Amber Fort er et must see, hvis man er i Jaipur. Det er et kæmpe palads, der ligger på toppen af et bjerg, ca. 45 minutters kørsel fra Jaipur city. De sidste ca. 500 meter må der ikke køre biler, så der rider man op på elefantryg.


LÆS OGSÅ: Se de 10 bedste steder i Hanoi

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide

610x200_woordy_dmjpg.jpg