sponsoreret indhold
Fik du set disse film gennem året?
SPONSORERET indhold

Fik du set disse film gennem året?

Filmåret 2021 har været noget helt særligt. Instruktør Thomas Vinterberg fik sin første Oscar for filmen ’Druk’, og den nye Bond-film tog landets (hjemme)biografer med storm. Er du gået glip af årets filmperler, så frygt ej! Vi guider dig her til de film i 2021, som blev nogle af landets mest elskede og sete.

04. jan. 2022 | Livsstil | Blockbuster

Op med benene på sofaskamlen - nu er det tid til filmhygge! Vi har her samlet nogle af årets bedste film, som du kan smække op på hjemmebiografen og (gen)se, mens det stadig er koldt og mørkt udenfor.

Godt nok blev det et magert filmår for dansk film. Ifølge Soundvenue nåede kun 14 spillefilm at få premiere i 2021 (heriblandt fire børne- og familiefilm) og fire dokumentarfilm. Heldigvis gav det stadig anledning til flotte billetsalg i biograferne, hvor både Marco effekten, Pagten, og Margrete Den Første’ og Ternet Ninja 2 passerede de 200.000.  – med sidstnævnte på førstepladsen med 970.000 solgte billetter.

I filmåret 2021 var der også en række debutfilm, som klarede sig exceptionelt godt, blandt andet den animerede dokumentarfilm Flugt, hvor 26-årige Amin fortæller sin opsigtsvækkende historie om sin flugt fra Afghanistan til Danmark. Filmen bliver spået flotte Oscar-chancer.

Også den empatiske skildring af livet uden for storbyen i Lisa Jespersens debutspillefilm Hvor kragerne vender har også klaret sig flot. I filmen drager Laura tilbage til sin hjemstavn for at deltage i brorens bryllup. Da hun indser, at det er barndomsfjenden, Cathrine, han skal giftes med, må hun kæmpe for at finde sit eget ståsted i familien.

Danske spillefilm som Retfærdighedens ryttere, Madklubben, ’Lille sommerfugl’ og Erna i krig, med Trine Dyrholm i hovedrollen som den handlekraftige Sønderjyde Erna, er også værd at smække op på hjemmebiografens store lærred. 

Så der er nok at tage fat på! Men aner du ikke, hvor du skal begynde? Så frygt ej – vi guider dig her til seks film, der ikke vil skuffe. Læn dig tilbage, træk tæppet op over begge ører og nyd nogle af 2021’s smukke filmskatte!

2021: Fik du ikke set de her 6 film?

Skyggen i mit øje - se den nuSkyggen-i-mit-oje.jpg

I dette gribende drama om bombningen af Gestapos hovedkvarter i Shellhuset sætter instruktør Ole Bornedal scenen om en central tragedie under 2. verdenskrig. Da angrebet på Gestapo lykkes, og et fly styrter ned ved Den Franske Skole på Frederiksberg, får branden de efterfølgende bombefly til at tro, at deres mål er under røgskyen. Det er skildringen om børn, der dør, under de værste lidelser.

’Skyggen i mit øje’ er instrueret af Ole Bornedal.

Se filmen her

Encato - se den nuEncanto_EHV_MA_Keyset_2560x1440_V5.jpg

Den nye familiefilm fra Disney handler om pigen Mirabel, som er del af sin fantastiske familie, der lever på et magisk, skjult sted i Colombias bjerge kaldet Encato. Men Mirabel skiller sig ud fra sin familie, som besidder alle mulige overmagiske superkræfter – for selv har hun ingen. Da hun opdager, at magien, der omgiver deres hus, er i fare, bliver hun dog alligevel familiens eneste håb.

Filmen er instrueret af Byron Howard og Jared Bush.

Se filmen her

Supernova - se den nuSupernova-4.jpg

Hvordan lever man i et kærlighedsliv med demens? Et bittersødt drama udspiller sig mellem Sam og Tusker, som har dannet par i 20 år. Da parret rejser gennem England for at mindes fortiden, har meget allerede ændret sig, siden Tusker fik konstateret demens to år tidligere. De ved begge, at deres tid sammen snart slipper op.

’Supernova’ er instrueret af Harry Macqueen.

Se filmen her.

Margrete den første - se den numargrete-den-første_6197498b1ee30.jpg

Året er 1402, og en kvinde står i spidsen for et nyt nordisk storrige. Margrete I har for første gang skabt fred i Norden – og samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, kong Erik.

Men Margrete I bliver sat i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt, da en mand træder ind ad slottets porte og hævder, at han er hendes søn, som hun ellers var sikker på, døde i krigen.

’Margrete den første’ er instrueret af Charlotte Sieling.

Se filmen her.

Terne Ninja 2 - se den nuTernet-ninja-2.jpg

Da Aske får en ternet ninja-dukke i fødselsdagsgave af sin politisk ukorrekte Onkel Stewart, får han ikke bare en dukke, der er besat af en rapkæftet ånd. Han får også en tro følgesvend, som udfordrer Askes opfattelse af, hvad han kan – og ikke kan. Sammen bliver Aske og Ternet Ninja på ny hvirvlet ind i en farefuld affære i retfærdighedens tjeneste, som kan koste dem liv og død.

’Ternet Ninja’ er instrueret af Thorbjørn Christoffersen og Anders Matthesen.

Se filmen her.

No Time to Die - se den nuNo-time-to-die.jpg

I den 25. film om agent 007, som er baseret på forfatteren Ian Flemings spionromaner, møder vi James Bond i rolige omgivelser. Efter han er stoppet som aktiv agent hos den britiske efterretningstjeneste MI6, nyder han nu en afslappende tilværelse på Jamaica. Men den britiske superagent må på den igen, da hans gamle ven, Felix Leiter fra CIA, dukker op og beder om hjælp til at finde en kidnappet videnskabsmand.

’No Time to Die’ er instrueret af Cary Fukuaga.

Se filmen her.