Filmguide: De her 10 film skal du se i vinterferien 2022
Film: House of Gucci

Filmguide: De her 10 film skal du se i vinterferien 2022

Vinterferien er lige om hjørnet, og i den anledning er der en masse gode film på tapetet. Så hvis du (heller) ikke skal ud at rejse, men hygge derhjemme, så tænd for storskærmen og slå benene op. Denne måned byder Blockbuster på filmnyheder i særklasse med masser af humor, drama og kærlighed.

Nu er der dømt vinterferie, og det kalder på tid og ro i de små hjem. Om du bor alene eller med flere, har ungerne hjemme eller er på date, så er én ting sikkert; I kan altid samles om en god film i de bløde sofaer – men hvad skal I se?

Her er 10 udvalgte film til vinterferien for både store og små.

God ferie – og god fornøjelse!

FILM TIL DE VOKSNE

Venuseffekten – se den allerede nuVenuseffekten-7-Foto-af-Christian-Geisnaes.jpg

Liv er i starten af 20’erne og arbejder på familiens gartnergård i provinsen. Hun har knap nok klippet navlestrengen til sine forældre, da hun forelsker sig i den eventyrlige og kaotiske Andrea fra storbyen, der vender det hele på hovedet.

Da tingene samtidig tager en højst uventet drejning i familien, må Liv én gang for alle finde ud af, hvem hun er, og hvor hun hører til, og at kærlighed og familie kan se ud på mange måder.

’Venuseffekten’ er instrueret af Anna Emma Haudal, som tidligere har instrueret ungdomsserien ’Doggystyle’. Dette er hendes spillefilmsdebut. I de fremtrædende skuespillerroller er Johanne Milland og Josephine Park.

Se filmen her

House of Gucci – se den 18-2-22House-of-Gucci.jpg

Nu bliver sløret løftet for den chokerende og virkelige historie om det italienske og verdenskendte familieimperium bag modehuset Gucci. I dette stjernespækkede drama følger vi dynastiet fra tiden, hvor alt var glamourøst frem til den skandaløse retssag, hvor Patrizia Reggiania idømmes 26 års fængsel for at planlægge drabet på sin eksmand, rigmandssønnen Maurizo Gucci. Hun er blevet en del af en verden med arvestridigheder, svigt, snobberi, overdådighed og en ekstravagant livsstil.

’House of Gucci’ er instrueret af Ridley Scott. I de bærende roller er Lady Gaga, Adam Driver og Al Pacino.

Se filmen her

Coda – se den 10-2-22Coda.jpg

Ruby er CODA-barn (Child of Deaf Adults – barn af døve voksne), og hun er den eneste i sin døve familie, der kan høre. Familien lever af trawlfiskeri i den søvnige havneby Gloucester, Massachusetts, og da familiens erhverv bliver truet, er Ruby pludselig splittet mellem at følge sin kærlighed til musikken og sin frygt for at svigte sine forældre. Kan den pligtskyldige datter bryde ud og forfølge sin store lidenskab – den ene kunstform, der ekskluderer hendes familie? 

’Coda’ er instrueret af Sian Heder, som var den helt store vinder på dettes års virtuelle Sundace-filmfestival. Det er Emilia Jones, der spiller den kvindelige hovedrolle Ruby Russi, mens hendes mor spilles af Marlee Matlin, som er døv, og fik tildelt en Oscar og en Golden Globe (1987) for sin debutrolle i ’Kærlighed uden ord’.

Se filmen her

Miss Osaka – se den allerede numiss_osaka_07.jpg

At dræbe fortiden og opfinde en nye fremtid i Osaka, Japan. Det er netop, hvad historien om Ines – en ung dansk kvinde – har sat sig for. Ines havner på den fremmedartede natklub Miss Osaka, og her bliver hun oplært i at underholde japanske mænd. Samtidig gør hun op med fortiden i den norske vildmark, der førte hende hele vejen til Japan - med en stålsat ekskæreste i hælene.

Miss Osaka er en dragende identitetsfabel, om hvad der sker på kærlighedens veje og vildveje, når identiteter skifter, opløses og skabes på ny.

’Miss Osaka’ er instrueret af Daniel Dencik og har blandt andre Victoria Carmen Sonne og Mille Boe Følsgaard i de bærende roller.

Se filmen her

Altid nær dig – se den allerede nuAltid-naer-dig.jpg

Vinduespudseren, John, bruger sit liv på at tage hånd om sin 4-årige søn, Michael, hvis mor forlod ham kort efter fødslen. Da John får at vide, at han kun har få måneder tilbage at leve i, står han i sit livs sværeste beslutning. Han begynder at lede efter den perfekte familie, som kan overtage forældrerollen for Michael samtidig med, at han prøver at skærme sin søn for situationens alvor. Men kan man bedømme en families evne til kærlighed efter et kort møde? John begynder at tvivle. Kender han overhovedet sin søn godt nok til at vide, hvad der er bedst for ham?

’Altid nær dig’ er instrueret af Uberto Pasolini. I de bærende roller er James Norton, Daniel Lamont og Eileen O’Higgins.

Se filmen her

De ting, vi siger og de ting, vi gør – se den allerede nuDe-ting-vi-siger-..jpg

Dette romantiske, franske drama handler om den gravide Daphne, hvis kæreste må afbryde deres fælles ferie på grund af sit arbejde. Da Daphne må tilbringe fire dage med kærestens fætter, Maixme, finder hun ud af, at jo mere de er sammen og deler deres tanker om livet, desto nærmere kommer de hinanden – og det udvikler sig til en intim relation. Snart er de alle viklet ind i en fuldbyrdet kærlighedstrekant, hvor alt er på spil.

’De ting, vi siger og de ting, vi gør’ er instrueret af Emmanuel Mouret, der blandt andet også har stået bag Netflix-filmen Lady J. I de bærende roller er Camélia Jordana, Niels Schneider og Vincent Macaigne.

Se filmen her

FILM TIL DE SMÅ

Boss Baby 2 – Det bli’r i familien - se den 21-2-22BossBabyFamilyBusiness_3840x2160_ENG_US_Still_DIGITAL_DIG_Clean_RGB_v2.jpg

Animationsfilmen er nummer to i rækken om baby-bossen i jakkesæt, som taler som en voksen. I filmen er de to brødre, Ted og Tim, nu blevet voksne, og de lever vidt forskellige tilværelser – Ted er direktør, mens Tim går hjemme med to børn. Men alt ændrer sig, da Tims yngste barn, Tina, får kontakt til Babycorp, som lader vide, at en ondsindet baby-konspiration truer menneskeheden, og de voksne mænd må gå i barndom igen for at stoppe det.

’Boss Baby 2’ er instrueret af Tom McGrath. Bogen er ligesom forgængeren baseret på børnebøgerne af Marla Frazee. Filmen vises med dansk tale af bl.a. Søren Pilmark, Esben Smed og Mille Lehfeldt.

Se filmen her

Jorden rundt på 80 dage – se den 28-2-22Jorden-rundt-på-80-dage.jpg

Da den forsigtige og nørdede silkeabe, Passepartout, møder den grådige frø, Phileas, indgår de et væddemål om at rejse jorden rundt. Det betyder, at Passepartout kan få sit største ønske, om at rejse, opfyldt, men de to venners eventyr bliver en farefuld færd og fuld af overraskelser.

Se filmen her

Familien Addams 2 – se den 14-2-22Addams-F.jpg

Den skøre, uhyggelige og makabre familie er tilbage! I denne animationsfortsættelse vil Morticia og Gomez gerne ryste hele familien sammen på ny. Forældrene er fortvivlede over, at deres børn er ved at blive store; de springer hensynsløst familiemiddagene over og bruger alt deres tid med "skrigtid". Så Morticia og Gomez tænker, at en sidste elendig familieferie, i en hjemsøgt autocamper, er den bedste måde at grounde på. Familien Addams drager af sted gennem hele USA, hvor de bl.a. møder deres ikoniske fætter It blandt en del andre alternative typer på bizarre landevejsmøder.

’Familien Addams 2’ er instrueret af Conrad Vernon og Greg Tiernan. Historien om familien Addams begyndte som en tegneseriestribe i 1983.

Se filmen her

Kagekampen – se den 7-2-22Kagekampen.jpg

En konditorkrig udspiller sig i denne tyske animationsfilm om alflingerne, som er et nisseagtigt folkefærd, der lever under jorden. De har droppet al kontakt til mennesker efter en tragisk hændelse. Nu bruger alflingerne tiden på at lære små håndværk, som blandt andet gælder bagværk, og alflingen Elfie får til at opgave at hjælpe en konkurstruet konditor – men kan de kreative kunstnere dyste med de griske kapitalister?

’Kagekampen’ er instrueret af Ute von Münchow-Pohl. Filmen bliver vist med dansk tale af bl.a. Nis Bank-Mikkelsen, Tom Jensen, Sandra Bothmann & Birthe Neumann.

Se filmen her

LÆS MERE: Kan du ikke få nok af film i februar? Så tjek sidste måneds guide ud til ’Store premierefilm på Blockbuster i januar’, som guider til en række spændende, sjove og rørende film til de mørke, kolde vinteraftener.